Promiti ?

449 11 0
                                    

In timp ce sunt condusa spre camera mea , un gand ce-mi da fiori imi strabate mintea . " Asta e ocazia mea sa fug ! " Sa fug ?! Casa asta sigur e bine pazita , nu cunosc nici macar un centimetru din proprietate si mie imi arde sa fug . Anii acestia de tortura isi cam spun cuvantul , dat fiind faptul ca am o astfel de gandire neelocventa .. Poate ar fi bine sa il ascult pe acel barbat ce m-a transportat pana aici . Daca voi asculta poate .. am sanse sa mai traiesc .. Vorba vine , " speranta moare ultima " , dar eu cam sper demult si se pare ca am ajuns doar din rau in mai rau .
" Of , tati .. De ce nu ma cauti ? "
De atatia ani nu am vorbit cu el .. nici macar de Craciun nu l-am vazut ..
Sunt atat de innecata in ganduri incat nu observ treapta din fata mea si cad . Norocul meu ca era doar o mica treapta ..
- Domnisoara sunteti bine ?!
- Da , sunt in regula , zic eu rosindu-ma .
" Cat de proasta sa fiu incat sa ma impiedic de o treapta ?! "
- Oh , bine ca nu erau mai multe trepte . Domnul Williams nu mi-ar fi iertat-o .. Ah , da .

Ne oprim in fata unei usi pe care o deschide , lasand la iveala patul cu baldachin , mobila din lemn masiv si si inca doua usi . Oare ce o fi acolo ?
- Asta e camera dumneavoastra . Sa va prezint restul , zic intreptandu-ma spre prima usa .
- Aici este , baia . Aveti tot ce va trebuie , dar daca cumva va lipseste ceva , va rog sa imi aduceti la cunostiinta .

Da , chiar o sa imi lipseasca ceva . Pacat ca ea nu imi va putea oferi acel lucru .. o viata .

- Iar aceasta este camera de proba si un fel de sifonier mai mare , in caz ca veti avea o garderoba mai bogata , zic zambind .
- Uhm .. multumesc .. cred .
Brusc imi vine o idee . Inainte sa iasa din camera o prind de mana .
- Scuzati-ma ca intreb , dar .. am voie sa ma plimb ?
- Pai .. Cred ca da , domnul nu a zis nimic cum ca ti-ar fi interzis . Atata ca va trebui sa te insotesc ori eu ori unul din oamenii lui . Anunta-ma cand doresti sa iesi .
Ce scumpa e .. Mi-e frica doar de intentiile lui Dean .. Probabil o va vinde si pe ea .. Biata copila ..

Nu pot sa cred ! Pot sa ies afara ?! Insfarsit pot sa ies afara .. Dupa atata timp in care doar am admirat lumea pe o fereastra .. Mi-e atata de dor .. sa alerg , desi nu pot sa zic ca nu am alergat , deoarece acasa aveam o sala de sport , dar nu e acelasi lucru . Sa simt aerul proaspat cred ca e inceputul unui vis . Sunt atat de adancita in visele mele , incat uit ca privesc in gol fara a zice nimic . Sper ca nu ma crede nebuna .
- Pai , uhm .. multumesc ca mi-ati spus . Cred ca voi face o baie si mai apoi , stiti .. poate ma insotiti afara ?
- Desigur . Te rog sa ma chemi . Ah , si te rog , spune-mi Miruna , zic eu zambind .
Ce e cu fetita asta , nu a zambit deloc de cand e aici , dar e foarte ingandurata .
Ce proasta sunt .. cine ar putea zambi dupa ce ca stie ca mai e si rapita ..
- Trebuie sa merg in bucatarie sa pregatesc cina , dar nu te sfii sa ma chemi cand doresti sa iesim .
- Am inteles , Miruna .
Ce draguta e .. E tanara , nu cred ca are mult peste 30 de ani , dar e atat de buna cu mine .. Seamana cu Maria .. De as putea sa o vad si sa o mai strang in brate .. singurul lucru care ma impaca cu despartirea de ea , e acela ca ii multumeam in fiecare zi ca e langa mine . As fi innebunit daca nu era acolo , sa ma incurajeze ..
Trebuie sa imi revin si sa fiu puternica . Nu pot sa ma distrug psihic la nesfarsit .
Ma indrept spre baie si incep sa ma dezbrac . Am pe mine un tricou , pantaloni scurti si niste tenisi , desigur si lenjerie . Ma dezbrac si dau drumul la apa in cada , dupa care ma asez in dorinta de a ma relaxa putin . Ma uit la uleiurile fine care erau insirate pe margine , si imi aleg unul cu miros de trandafiri . Mhmm .. Sunt invaluita de un miros imbietor . Mai apoi ma ridic si ma limpezesc de spuma , intizandu-ma dupa prosop . Pasesc usor din cada si imi iau halatul indreptandu-ma spre pat .
Sunt curioasa daca in dulap sunt haine . Spre umirea mea gasesc o rochita care cred ca mi-ar veni pana la genunchi . E un turcoaz , iar la nivelul taliei in loc de material mat are dantela . E foarte eleganta , lucru ce ma imbie sa o probez .
" Si daca nu e pentru mine ?! Daca era a altcuiva ? "
O probez doar , ce poate fi atat de rau in asta . Chiar si asa , el mi-a dat aceasta camera asa ca , sa si-o asume .
Imi iau lenjeria pe mine , iar mai apoi imbrac rochita . Ma indrept spre o oglinda imensa ce se afla in camera pentru haine sau garderoba sau cum i-o fi zis Miruna . Imi vine perfect , si e atat de frumoasa . Nu ezit sa merg la baie si sa ma aranjez . Imi prind parul in coc , iar machiajul .. pai nu am folosit niciodata .. Nici nu stiu sa ma machiez , dar imi sta foarte bine naturala , mai ales ca am genele lungi si negre ce imi confera un aspect frumos scotandu-mi ochii verzi in evidenta .
Nu ies bine din baie ca o vad pe Miruna intrand in camera . Se uita la mine putin socata dar sper ca nu am facut ceva rau .
- Miruna , scuze .. eu nu vroiam sa o iau pe mine .. credeam ca ..
- Dar iti vine perfect .. stiam eu ca o sa iti placa . Adica .. domnul Williams mi-a cerut parerea in legatura cu rochia pe care o va purta " musafira " sa , iar eu am optat pentru aceasta . E minunata .

E o fata frumoasa , are un corp inegalabil de frumos cu o talie subtire , dar cu forme frumoase . Vreo 1,70 inaltime si parul castaniu spre blond .
Nici nu ma mir ca domnul Williams a gasit-o .. El tot timpu gaseste fete frumoase pe care le racoleaza pentru .. Of .. Nu inteleg cum de nu are pic de inima .. Oricum , cred ca e cea mai frumoasa fata pe care a adus-o de cand sunt aici . Ar fi o pierdere sa o vanda .. Or aduce banii fericirea , dar nu si cand ii castigi vanzand un suflet ..
- Uhm , Miruna ?
Oare la ce s-o gandi ? Ma priveste de cateva minute si nu zice nimic .. O fi si ea ingandurata ca mine . Cred ca tocmai mi-am gasit " perechea " .
- Scuzati-ma , dar nu pot sa imi iau ochii de la dumneavoastra . Apropo , am venit sa vad daca vreti sa iesim .. pana nu ajunge , domnul Dean acasa ..
- Sigur , zic asta si ma indrept spre pat ca sa imi pot lua de pe jos tenisii .
Dar ceva ma opreste .
- Domnisoara , doar nu vreti sa stricati aspectul rochiei luandu-va tenisi ?!

O vad ca se indreapta spre dulap de unde scoate o cutie pe care mi-o da .
- Uite , te rog sa ii iei pe acestia .

Deschid cutia si vad o pereche de pantofi crem , care se potriveau perfect cu rochia conferindu-i un contrast superb . Ma incalt si ma privesc in oglinda . Imi veneau super .

- Mergem ? Zic zambind si admirand-o inca . Imi parea ca se bucura , dar nu inteleg de ce nu afiseaza acest lucru .
- Sigur , zic moment in care ies din camera urmand-o .
Am coborat scarile care parca nu se mai terminau si insfarsit am ajuns jos . Vad 3 dita mai bitangii in fata usii care ma masurau din priviri , eu desigur rosind nemaifiind obisnuita sa fiu privita de niste straini in felul ala .
Apoi unul care statea langa usa , ne deschide usa facandu-i ceva semn Mirunei , semn pe care eu nu-l prea bagasem in seama si am iesit afara . Eram prea nerabdatoare sa simt aerul si mirosul proaspat . In fata conacului era o fantana arteziana mare , frumos amenajata . Miruna imi facea semn sa o urmez , ducandu-ma prin spatele casei unde raman uimita . Era un peisaj ca in basme . O gradina plina de pomi aranjati , cred ca erau tuia . Aveau diferite forme , iar in mijloc era un mic cerc decorativ sub forma de labirint . Pentru prima data dupa multi ani ma simt libera , chiar si pentru cateva minute , sentimentul acesta imi conferea insfarsit o raza de lumina in viata mea intunecata . Am uitat pentru cateva momente ca sunt ostatica si ca as putea fi supusa la lucruri groaznice .
- Va place domnisoara ? o intreb eu in timp ce o vad cuprinsa de splendoarea peisajului .
- Foarte mult . E minunat acest loc , Miruna . As fi vrut sa pot privi si eu asa ceva acasa .
- Ce vreti sa ziceti ?
- Pai .. eu nu prea am avut voie .. sa ies afara .. chiar deloc ..

Cum adica nu a avut voie sa iasa afara ?!
- Poftim ?
- Oh , pai e o poveste lunga , dar nu vreau sa stric acest moment .. Permite-mi te rog , sa pastrez acest lucru doar pentru mine .. poate candva iti voi zice , dar acum nu pot , zic cu lacrimi in ochi , neezitand sa imi duc o mana la fata si sa le sterg . Nu vreau sa ma creada cine stie ce nebuna ..
- Sigur , cum doriti . Mai stam ?
- Daca vreti sa plecam .. zic pe un ton trist .
- Pai , as mai sta , dar .. Nu vreau sa zica ceva domnul .. El e putin mai .. cum sa zic ? Mai irascibil . Dar vom veni maine din nou .
- Promiti ?
O privesc cu niste ochi de catelus suparat , nu ca nu as fi fost suparata ..
- Promit , zic eu .
O sa vin cu ea in fiecare zi pe durata sederii ei aici .. macar atat sa fac . Inca nu stiu intentiile lui Dean .
- Haide sa intram inauntru , domnisoara ..
- Emma . Te rog spune-mi Emma , zic cu bunatate .
- Bine , Emma .

Intram din nou in casa , iar eu urc primele doua trepti , dorind sa ma indrept spre camera mea .
- Emma ?
- Da ? zic eu oprindu-ma .
- Va trebui sa iei cina cu domnul Williams , o sa te strig cand o sa soseasca .

Brusc un fior imi strapunge corpul . Miruna nici nu a terminat de zis propozitia ca usa se deschide cu putere .
O privire impunatoare se atinteste asupra mea .
Era el .. omul ce mi-a dat fiori din prima clipa .

- Pregateste cina , Miruna , zic cu un zambet sarcastic in timp ce privirea mea era captata de Emma .

Love by mistakeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum