Rapirea

510 12 0
                                    

Razele soarelui nu intarzie sa isi faca aparitia , atingandu-mi fata si facandu-ma sa ma trezesc . E 8:30 , iar profesorul meu intarzie . Din nou .
Ma numesc Emma Cruz , fiica unui mare afacerist , care mai mereu e plecat . Fiind implicat in destule afaceri periculoase , niciodata nu imi da voie sa parasesc casa in care locuiesc , astfel ca am un profesor care imi preda tot ce trebuie sa stiu acasa . Sunt pazita 24 din 24 de niste dita mai oamenii , pe care oricat i-as ruga sa ma lase in oras nu se incumeta , strigand la mine sau inchizandu-ma in camera . Mama mea e o panarama de fotomodel , care a crezut ca tata nu ii e de ajuns si a clacat cu un alt barbat , iar tata a prins-o in flagrant . In ziua urmatoare , tata o daduse afara pe mama tipand amandoi unul la celalalt ca doi inconstienti . Eu eram mica atunci , aveam vreo 7 ani , iar vazandu-i cum se cearta ba chiar cum a incasat o palma de la tata , am fugit in camera mea unde nu m-am oprit din plans ore in sir . Intr-un final tata a venit la mine si ma luat in brate in incercarea de a ma calma . Oricum , au trecut aproape 11 ani de atunci , desigur eu sunt pe cale sa fac 18 ani peste 5 luni . Sincera sa fiu .. toata viata mea a fost si este un cosmar pana in prezent . Desi am toate chestiile pe care o fata le vrea , nimic nu ma poate face fericita . Imi e dor sa am o familie si sa mai pot zambi . Probabil as avea un zambet frumos , nu am de unde sti , deoarece , eu nu am mai zambit de ani buni . Nu am un motiv atat de bun incat sa zambesc . Casa mea e la malul marii , lucru ce ma face sa visez la cum as atinge marea .. Nu am atins-o niciodata si nici nu cred ca o voi face curand .
Singura mea prietena e menajera care imi pregateste mancarea si mai imi tine companie cand , asa zisii mei protectori sau " bitangi " cum le zic eu , nu sunt in preajma .
Cateodata visez sa scap din casa asta si sa fug in lume , pacat ca nu am nici macar o sansa .

- Domnisoara Emma , profesorul dumnevoastra a sosit .
- Vin Maria , zic eu si cobor scarile de la etaj .
Maimutoiul ala batran putea sa stea si acasa . E atat de imposibil . Nici macar odata nu a lipsit ! Deja m-am saturat de prostiile lui . Nu vad rostul invataturii daca eu stau in casa .
Ajung jos , iar maimutoiul imi saruta mana ca mai apoi sa ma priveasca ca un badaran . Are 58 de ani dar e un mare afemeiat .
- Domnisoara , doresc sa va aduc la cunostiinta ca am terminat insfarsit tot ce va puteam invata . La varsta dumnevoastra , multi copii care au inceput mai repede , termina scoala . Dar , trebuie sa va dau un examen pentru a putea sa aveti o diploma .
- Aha , il aprob dezinteresata .
- Nu pareti incantata , domnisoara .

Moment in care imi intinde o foaie cu multe intrebari si subpuncte . Aveam toate materiile pe care le studiasem , pe o singura foaie . Si examenul nici macar nu a fost anuntat ! Imi vine sa il strang de gat pe batran .
- Domnule profesor , nici m-ati anuntat .. De unde sa fi stiut ca trebuie sa ..
- E ceva neanuntat . La inteligenta dumneavoastra , credeti-ma ca veti reusi sa obtineti un punctaj bun . Puteti incepe , dar tineti cont ca aveti la dispozitie 2 ore .

Tipic lui . Crede ca sunt cine stie ce geniu , dar nici nu se gandeste ca as avea nevoie sa stiu si eu ce sa invat cand e in joc o diploma . Defapt ce tot vorbesc .. Si asa o voi tine intr-un dulap fara a avea ocazia sa o folosesc .
Iau testu si incep sa citesc . Nu e chiar atat de greu totusi , astfel ca il rezolv in mai putin de 1 ora jumate .
- Am terminat ! zic foarte nerabdatoare sa-mi corecteze lucrarea .
- Ia sa vedem ce ai facut aici . Mmda , asta e bine , e bine , e bine , aaa ai o grese .. Defapt e bine .

Hah , vroia sa zica ca am gresit . Nesabuitul .
- Pai va felicit , ati luat 10 . Credeam ca va voi scadea cateva sutimi , dar din pricina scrisului prea mic nu am distins ceva . Ati obtinut diploma si va doresc o viata cat mai frumoasa si plina de impliniri . La revedere , zic sarutandu-i mana in gest de respect .
- Multumesc .. La revedere ..
Il conduc pana aproape de usa , de unde unul din bitangi ma privea ceva gen " mars in camera ta ! " , asa ca m-am indepartat , indreptandu-ma spre camera mea .
Ma intind pe pat cu diploma ce mi-a fost inmanata , privind-o ca pe ceva special .. Eram incantata dar , as fi vrut ca tata sa fie aici .. Sa ma felicite si sa imi arate ca e mandru de mine .
Of .. Nimeni nu a fost langa mine cand am avut nevoie de sprijin si dragoste .. Imi doresc sa simt ca cineva e fericit ca exist , sa stiu ca cineva ma incurajeaza si ma sustine cand am nevoie .
Il vreau pe tati acasa !
Pe fata mea isi fac aparitia siroaie de lacrimi , dar nu imi pasa . E ceva normal la mine , sa plang . E singurul sentiment pe care il stiu si singura senzatie pe care o am .
Brusc aud mai multe masini ca franeaza agresiv in curtea din spate , urmate de focuri de arma .
Ce se intampla ?!
Fug si ma incui in baie , in caz ca cineva vine sus . Mi-e frica .. Daca i-au facut ceva Mariei ?! Oh , nu !
Aud pasi la etaj , apoi in camera mea , iar apoi vad cum usa e bruscata . Ma adun intr-un colt si incerc sa imi astup gura cu mainile ca sa nu se auda cum suspin .
- Deschide usa sau o sparg !

Love by mistakeWhere stories live. Discover now