Karakter Tanıtımı

662K 12.1K 4K
                                    

Başlamadan Önce Ön Ekleme;

Tutsak hikayesi 2014 yılında yazılmış bir hikayedir. Bu hikayeye başladığımda Lavin ismini hiç kullanılmadığı düşüncesi ile koymuştum, o zamanlar yoktu varsa da bir ya da iki görmediğim hikayede kullanılmıştır belki. Bilmiyorum. Benden sonra kullanılmış olan isimler beni ilgilendirmiyor, karaktere "Başka isim mi yok." Yorumlarında bulunmadan önce yayın yılını dikkate alırsanız sevinirim.

Aynı durum hikayedeki bazı sahneler için de geçerli. Bu dönemde "Wattpad Klişe"si olarak adlandırılan sahneler benim yazdığım dönemde yoksa yine beni ilgilendirmiyor.
Hoş; yazdığım dönemde öyle sahneler varsa da güzel bir klişeyse neden yeniden işlenmesin. On yıl önceki klişe bugün hala güzelse tekrar yazılmasına da okumaya da karşı değilim o da ayrı.

Son olarak ikinci, üçüncü ya da daha fazla kez buraya gelen hikayeyi okuyacak olan okurlara teşekkür etmekle birlikte daha ilk bölümlerden çok ciddi bir spoilerı yorum olarak yazmamalarını rica ediyorum. Gördüğüm kadarını siliyorum, çünkü bu tür yorumların hem yazana hem de yeni okumaya başlayanlara saygısızlık olduğuna inanıyorum.

Saygı çerçevesinde yapılan her yorum ve eleştiriye açığım. Her zaman. Bu hikaye hayal gücünün amatör dille somutlaşmış bir haliydi ve mükemmellik iddiam yoktu, hala yok. Fakat saygıyı aşıp küfür ve hakarete geçen, karakterlere ya da hikayeye karşı aşağılayıcı üslup kullanılan yorumları silip okuyucuyu sessize alarak profilimden uzaklaştırmayı seçiyorum. Hakkım olarak.

Kurguyu beğenmemeniz halinde kütüphanenizden çıkarmanızı saygıyla karşılarım, bu da sizin hakkınız. Fakat okumayı sürdürecekseniz bunun bir emek olduğunu ve yazılan yılı dikkate alarak devam etmeniz ricamdır.

Artı bir dipnot; bu hikayeyi okurken başka hikaye/hikaye karakterlerini, sahnelere yaptığınız yorumlarınıza katmamaya dikkat ederseniz sevinirim. Aynı şekilde başka hikayelerin sahnelerine gidip Tutsak ve karakterlerinden bahseden yorumlar yapmanız da diğer yazarları rahatsız edebilecektir. Bu nedenle lütfen burada sadece bu hikayeyle ilgili konular/karakterler, farklı hikayelerde de oradaki olaylar ve karakterler konuşulsun.

Her şey ait olduğu noktada güzel.

Umarım yeterince açık olabilmişimdir.

Keyifli okumalar.

♣️♠️♣️

Sarp Sezgin: Hikayemizin başrol erkek karakteri. 26 yaşında, öğrenimini İstanbul'da devam ettirdikten sonra yüksek lisans için İtalya'ya yerleşti ve bir yıl önce de geri döndü. Geride bırakmayı reddettiği geçmişi ile savaşırken olduğundan bambaşka bir adama dönüştü. Sert görünüşünün altında hala eski Sarp'ı saklasa da şu an istediği tek bir şey var; intikam.

Lavin Başkarcı: Hikayemizin başrol kadın karakteri. 22 yaşında, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde son sınıf öğrencisi. Ailesinin tek çocuğu olan Lavin; şu anda nişanlısı Çağan Aksoy ile düğün hazırlıkları yapıyor. Oldukça anlayışlı ve sakin bir kız. Hayattan istediği tek şey; huzur.

Çağan Aksoy: 25 yaşında, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Şimdi de Aksoy Reklam Şirketi'ni babası ile birlikte işletiyor ve aynı zamanda özel davalarda avukatlık yapıyor. Bir ablası bir de kendinden 3 yaş küçük bir kızkardeşi var. Üniversitede tanıştığı ve iki yıldır birlikte olduğu nişanlısı Lavin'le evliliğe hazırlanıyor. Oldukça sert bir mizaca sahip olan Çağan'ın istediği tek şey; daha çok para.

Nida Sezgin: 22 yaşında, Sarp'ın amcası Tarık Sezgin'in kızı. Kuzeni Sarp ile aynı evde büyüdükleri için onu abisi gibi görüyor. Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi. Annesini hiç görmediği için hatırlamıyor. Şu an babası ile aynı evde yaşamakta olan Nida; neşe ve depresif hallerini birarada yaşayarak dengesiz bir karakter profili oluşturmakta. En büyük isteği; babasının ilgisini çekebilmek.

Cenker Hancıoğlu: 25 yaşında. Sarp Sezgin'in en yakın arkadaşı. Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Cenker; yurtdışında yaptığı masterın ardından Istanbul'a geri döndü ve bilişim sistemleri ile uğraşıyor. Aynı zamanda her zamanki gibi Sarp'a her konuda yardım ediyor. Ailesi Ankara'da yaşadığı için İstanbul'da tek başına yaşamaya devam eden Cenker; arkadaşı Sarp'ın aksine oldukça sevecen bir adam ve hayatta en çok istediği şey; büyük bir aileye sahip olmak.

Kayla Güven: 23 yaşında, Çağan Aksoy'un kuzeni ve aynı zamanda Lavin'in en yakın arkadaşı. Çağan ve Lavin onun sayesinde tanıştılar. Tanıştığı herkesle anında samimi olma özelliği olan Kayla; kuzeni Çağan'a birçok konuda benzerlik göstermesine karşın herkesin güvenini kolaylıkla kazanma potansiyeli ile ondan ayrılıyor. O da Bahçeşehir Üniversitesi'nden mezun ve şu an kendisi bir psikolog. Kayla'nın bu hayatta en çok istediği şey ise; konforlu bir hayat.

Selen Aksoy: 21 yaşında, Çağan Aksoy'un kızkardeşi. Şu anda Londra'da Moda Tasarımı üzerine eğitim alıyor ve bir moda bloğu yönetiyor. Abisinin düğününde Türkiye'ye yeniden gelecek olan Selen; abisi gibi fazlasıyla kasıntı bir kız. En çok istediği şey mi? Zenginlik...

TutsakWhere stories live. Discover now