ΚΕΦΑΛΑΙΟ 40

366 27 2
                                    

Τα μεσάνυχτα είχαν περάσει και όλοι οι καλεσμένοι ευχόταν  ο ένας στον άλλον: καλή χρονιά. Αφού ο Ρότζερ χαιρέτισε όλους τους φίλους άρχισε να ψάχνει για την νεαρή σύζυγό του. Παρατήρησε εξεταστικά όλο το χώρο , αλλά η Έμιλυ πουθενά. Ρώτησε την γυναίκα στη διπλανή θέση μήπως είδε την κοπέλα και εκείνη  του έγνεψε πως πήγε στην τουαλέτα. Μα τόση ώρα στην τουαλέτα; Αναρωτήθηκε ο άντρας.

Εκείνη τη στιγμή ήρθε η Τζάνις και τον αγκάλιασε χαρούμενη. "Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο να 'ναι το νέο έτος." Τον φίλησε σταυρωτά και έπειτα ρώτησε φωναχτά: "Πού είναι η κόρη μου; Θέλω να της ευχηθώ." Η ανάσα της μύριζε ποτό ,ενώ παραπατούσε ελαφρώς. Ήταν γοητευτική γυναίκα, δυστυχώς όμως η συμπεριφορά της κατέστρεφε όλη την εικόνα.

Ο Ρότζερ γέλασε και την έπιασε απ' τον αγκώνα για να μην πέσει. "Δεν ξέρω και 'γω την ψάχνω. Μου είπαν πως πήγε τουαλέτα, αλλά ακόμα να έρθει." Προς στιγμή σκέφτηκε πως η Έμιλυ μπορεί να βρισκόταν στην αγκαλιά άλλου άντρα. Αμέσως η ζήλια τον κατέλαβε και άρχισε να ανησυχεί επικίνδυνα. Και μόνο που τις μιλούσαν άλλοι άντρες πάντα ένιωθε την ζήλια να βράζει μέσα σου, κι ας μην  την έδειχνε ποτέ φανερά. Την εμπιστευόταν μα οι αμφιβολίες υπήρχαν πάντα μέσα του, παρόλο που προσπαθούσε να τις αγνοεί."Θα πάω να την ψάξω." Είπε στο τέλος αποφασιστικά.

Η Τζάνις τράβηξε τον αγκώνα της απ' τη λαβή του. "Καλή ιδέα. Ψάξε εσύ εδώ και έξω και εγώ θα πάω στον πάνω όροφο να κοιτάξω." Ο Ρότζερ έγνεψε καταφατικά και έτσι χωρίστηκαν. Η γυναίκα ανέβηκε τα σκαλιά με κάποια δυσκολία ,λόγω ζαλάδας. Είχε πιει αρκετά και ήταν συνηθισμένη πια σε αυτή τη κατάσταση. Φορούσε ένα μακρύ ,χρυσό φόρεμα που σερνόταν πίσω της σε κάθε αργό βήμα που έκανε. Τα πόδια της άρχισαν να πονάνε γι' αυτό έβγαλε τις ψηλές γόβες . Ούτως ή άλλως δεν φαινόταν αν φορούσε παπούτσια ή όχι.

Φώναζε δυνατά  το όνομα της κόρης της ενώ περπατούσε μα δεν ήρθε καμία απάντηση. Η επιθυμία να κάνει εμετό γινόταν όλο και πιο έντονη. Ευτυχώς είδε μια κυρία να βγαίνει από ένα δωμάτιο που ήταν μπάνιο. Αμέσως κατευθύνθηκε προς τα εκεί  σχεδόν τρέχοντας από την αναγούλα.


~~


Μόλις τελείωσε ότι έκανε αποφάσισε να κατέβει κάτω για να φάει κάτι και να συνέλθει λίγο. Καθώς προχωρούσε , άκουσε να ξεκλειδώνει μια πόρτα από πίσω. Με περιέργεια κατευθύνθηκε προς εκείνη την πόρτα και έβαλε το αυτί της στην πόρτα. Η μουσική δεν ακουγόταν ιδιαίτερα στον πάνω όροφο και ήταν εύκολο ν' ακούσει τι λένε.  Άκουσε το όνομά της από μια γνώριμη αντρική φωνή.  Προσπάθησε να διακρίνει τα υπόλοιπα λόγια αλλά δεν άκουγε καθαρά. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα