Neznámá žena

4.9K 285 17
                                    

"Princezno musíš vstávat..." zašeptal mi Ash do ucha a věnoval mi pusu do vlasů. Otevřela jsem oči a když jsem viděla Ashe jak se nade mnou usmívá, tak se mé rty roztáhli do úsměvu.

"Proč musím pořád chodit do školy?" zeptala jsem se unaveně.

"Ikdyž jsi moje super princezna, tak vzdělání je na prvním místě" ušklíbl se. Bouchla jsem ho do ramene. "Au" řekl hraně. "Budu dole" zamával mi. Prohrábla jsem si vlasy a vylezla z postele. Ustlala jsem peřiny a došla k zrdcadlu.

Koukla jsme se na sebe. Pořád jsem vypadala stejně, ale stejná jsem nebyla. Pro některé možná. Už uběhlo půl roku od mé přeměny. Druhý ročník střední jsem dokončila doma, ale podle Ashe bych se do školy měla vrátit. Usmála jsem se na sebe do zrdcadla a odešla do šatny.

Vytáhla jsem si sukni s květinami, bílý triko a svetr /komentáře/ Odešla jsem zpět do pokoje, kde jsem si sundala pyžamo, které jsem hodila na postel. Oblíkla jsem si spodní prádlo a hned potom oblečení. Došla jsem do koupelny, kde jsem si propáchla obličej. Potom jsem se namalovala. Vlasy jsem si dala do drdolu.

Vrátila jsem se do pokoje. Vzala jsem si kabelku a dala do ní propisku, blog, mobil a peněženku. Potom jsem odešla dolů. Kluky, Lucy a Rosie jsem našla v kuchyni jak sedí okolo stolu. Lucy se rozhodla nastoupit, do školy se mnou a s klukama. Došla jsem k Rosie a dala jí pusu do vlasů.

"Dobré ráno, princezno" usmála jsem se na ní. "Jak se těšíš do školky?"

"Moc" usmála se na mě a dojedla svoje lívance.

"Jak pojedeme?" zeptala jsem se a vypila svojí dávku krve ze sáčku.

"Já, Calum, Mickey a Lucy pojedeme jedním autem" usmál se na mě Luke. Ano už je to za námi a já a on jsme kamarádi. "A vy s Ashem můžete vzít Rosie"

"Fajn" přikývla jsem a koukla se na Ashe "Měli bychom jít" Ash přikývl. Vzala jsem Rosie do náruče a odnesla jsem jí do haly. Tam jsem jí položila a obula jí boty. Podala jsem jí svetr, který si oblíkla. Já jsem si obula černé lodičky s mašlí.

"Můžeme?" zeptal se Ash, který se najednou objevil vedle mě.

"Jojo" přikývla jsem.Otevřela jsem dveře a Rosie se rozběhla k autu. Došla jsem k ní a otevřela dveře. Posadila jsem jí do sedačky, zapla jsem jí a zabouchla dveře. Potom jsem si sedla na místo spolujezdce. Kabelku jsem si dala na kolena. Ash si sedl za volant a rozjel se.

Školka byla pár metrů od školy. Ash zastavil na parkovišti a já Rosie vytáhla z auta. Vzala jsem jí za ruku z jedné strany a Ash z druhé.

"Nebojíš se?" škádlila jsem Rosie.

"Ne už jsem přece velké holka" usmála se.

"To víš, že jo" pohladil jí po vlasech Ash a na mě vyplázl jazyk. Došli jsem k budově a vešli dovnitř.

"Rosie Cooper?" zeptala se usměvavá starší paní. Dali jsem Rosie jméno po mně, protože jsem do teď nezjistila jak se jmenovala její matka. Jak se zdá, nikdo si na ní nevzpomínal.

"Ano" špitla Rosie. Paní se koukla na nás.

"Ty musíš být její starší sestra" usmála se na mě a podala mi ruku "Je mi líto, co se stalo vašim rodičům" Napsali  jsem do přihlášky, že naši rodiče umřeli. Což není až tak velká lež. "Jsem paní Collinsová, ale můžete mi říkat Doro"

"Těší mě. Tiffani Cooper" usmála jsem se na ní. Dora se koukla na Rosie.

"Tak půjdeme do třídy ne?" usmála se na ní. Rosie se na mě koukla. V očích jsem jí najednou viděla strach. Klekla jsem si k ní.

"Zvládneš to" pohladil jsem jí po tváři. "Hned po škole si pro tebe příjdu, a zajdeme třeba na zmrzlinu"

"Dobře" přikývla Rosie a koukla se na Doru. Ta k Rosie natáhla ruku a společně potom zmizeli ve třídě.

"Měli bychom jít" pohladil mě Ash po zádech. Přikývla jsem a stoupla si. Uhladila jsem si sukni a vzala Ashe za ruku. Pomalu jsme se vydali do školy.

Sedli jsem si s Lucy do zadní lavice. Kluci byli už v maturitním ročníku. Neptala jsem se, kolikátou maturitu dělají. Po dlouhé době jsem viděla Lolu a další spolužáky. Dívali se na mě jak na zjevení.

O přestávce na oběd, jsem byla jenom já a Lucy. Kluci měli fotbal. Když jsem se zeptala Ashe, jak můžou hrát fotbal, jelikož se můžou prozradit, odpověděl mi, že proto naše škola ještě za tu dobu co hrajou neprohrála.

"Můžu se tě na něco zeptat?" ozvala se Lucy, když jedla svůj sendvič. Koukla jsem se na ní a pobídla jí pohledem ať pokračuje. "Myslíš, že bych se mohla líbit Calumovi?" Usmála jsem se na ní.

"Jistě. Jsi nádherná. Což mi připomíná, zítra chci jet do lesa, zkontrolovat jestli Cloe nedělá problémy" mrkla jsme na ní. "Beru i Rosie, tak jestli nechceš jet se mnou"

"Děkuju" usmála se na mě "Za všechno."

"Nemáš zač"

Seděli jsem venku u cukrárny a Rosie se cpala zmrzlinou. S Ashem jsme jí pobaveně pozorovali. Najednou jsem si všimla ženy, která stála v parku. Její pohled směroval k nám. Spíš směroval na Rosie. Žena se usmívala.

"Měli bychom jít" řekla jsem rychle a zvedala se.

"Co se děje?" zeptal se nechápavě Ash a Rosie se na mě koukla. Naznačila jsem pohledem Ashovi ať se koukne k parku. Koukl se tam a všechno pochopil.

"No tak pojď Rosie" usmál se na ní a vzal jí do náruče. "Pustíme si dneska nějakou barbie?" zeptal se jí. Rosie šťastně přikývla. Rychle jsem zaplatila a spěchala za Ashem, který už byl v půlce cesty. Otevřel auto a posadil Rosie do sedačky. Když Ash projížděl kolem parku a já se koukla ven, žena už tam nebyla. Ash mě chytl za ruku.

"Neboj se nic to nebylo" usmál se na mě a já jenom přikývla.

Tak doufám, že se vám tato serie bude líbit :)

Forever and always (5SOS)Where stories live. Discover now