Cinta 5 Saat

Cinta 5 Saat

988 Reads 112 Votes 39 Part Story
NM By manis8 Completed

The Wattys 2018 - Pemenang Kategori Pengkarya Keperwiraan √

Gila!
Tak pernah dibuat manusia yang masih waras di bumi ini, ajak kahwin hanya kerana bertentang mata selama lima saat. Gaya dah macam terdesak sangat nak kahwin. 

"No, saya bukan macam tipikal cerita melayu perlu kahwin untuk dapatkan harta or something else. Saya nak kahwin dengan awak kerana Dia." Muhammad Safwan.

"And saya bukan jenis tipikal cerita melayu yang senang-senang nak terima lamaran awak. Saya ada calon suami sendiri." Nur Najihah.

Ahh, sudah! Kalau dah dua-dua makhluk ini tak nak kisah hidup klise macam drama, tak kahwinkah mereka? Or, memang benar mereka tidak berjodoh? Oh, tolonglah author! Jangan kejam sangat. Hehe

Dalam mengejar cintasi gadis 5 saat itu, dia sedar yang cinta infiniti itu perlu ditemu dahulu.

"Ingat ni, kau kejar cinta Allah dulu. Bila kau dah genggam cinta Allah dengan erat, pasti Allah beri cinta si dia untuk kau."

Moh baca!

Start 20/06/18
End 22/08/18

4/8 #5 hijrah
5/8 #3 muslim
11/8 #2 muslim
20/8 #1 muslim

  • ceritapendek
  • cinta
  • completed
  • hijrah
  • islam
  • love
  • malay
  • muslim
  • novel
  • novelmelayu
  • romance
  • shortstory
  • wattys2018
manis8 manis8 Aug 09
Yup! Sgt btul. Tpi susah nk diamalkan klau amarah sdg menguasai diri😊