(PSEUDO)Drákula

Oleh d1rt7jk

5.9K 612 90

Po tomhle světě chodím něco přes dvě stovky let a užívám si svého mládí. Na oko je mi osmnáct a jsem plný síl... Lebih Banyak

Část 1.
Část 2.
Část 3.
Část 4.
Část 5.
Část 6.
Část 7.
Část 8.
Část 9.
Část 10.
Část 11.
Část 12.
Část 13.
Část 14.
Část 15.
Část 16.
Část 17.
Část 19.
Část 20.
Část 21.

Část 18.

162 24 4
Oleh d1rt7jk

"Rád bych ti ty okovy sundal, ale pochybuji, že by to u večeře prošlo," zahuhlal jsem. 

To, že bych to udělal rád, jsem neřekl zcela přesně. Udělal bych to, protože jsem mu ty okovy nenasadil já. Jinak mu velice slušely. I když mi ze sebe samotného bylo zle, tuhle metodu bych chtěl aplikovat i doma, kdy tam budem sami. 

Daniel se na mě zahleděl skoro až ublíženě. 

"Neboj, nebudeš jediný, kdo tam bude...takhle," chtěl jsem ho ukonejšit, ale bylo mi jasné, že to bylo bez výsledků. Daniel se akorát tak otřásl a musel se zhluboka nadechnout, aby se trochu zklidnil. 

"Chrisi," oslovil mě tiše po chvíli, co jen tak civěl před sebe.

"Hm?" naklonil jsem se dopředu, abych mu viděl do očí. 

"Co nás tam vlastně čeká?" zeptal se, hlas mu selhával. 

Kdybych něco takového mohl cítit, tak bych si byl jistý, že by mě bodlo u srdce. 

Věděl jsem, že ho sem nemám vláčet. Že ho mám někam schovat. Já to sakra věděl. Ten kluk na takovém místě nemá co dělat. Není připravený. 

Cítil jsem se hrozně, že to kvůli mě ztrácí svou nevinnost. 

Ruku jsem mu přiložil ke tváři a pohladil jej. "Já tě ochráním, králíčku. Neboj se," sliboval jsem. 

Daniel slabě přikývl, ale stejně tak se mohl i otřást strachy. "Měl..měl jsem si s sebou vzít Lucifera," zasmál se slabě. 

Usmál jsem se na něj, byť to neviděl. "Pojďme," řekl jsem co nejjemněji jsem dovedl. 


 . . .

Oběma nám bylo jasné, že to bude katastrofa. Že to dosáhne takových měřítek, to by ani mě nenapadlo. 

"Měl jsem ti něčím zavázat oči," řekl jsem rozčileně a Dana si za loket přitáhl blíž k sobě. 

Popíšu vám, co se mi zdálo být normální. Místnost, ve které se konala "večeře", měla extrémně vysoký strop, takže se křik a smích zdejších hostů ozýval díky ozvěně aspoň tak čtyřikrát hlasitěji. Všichni byli veselí a spokojení. 

Na zdech byly hořící svícny a ze stropu ještě visely dva lustry, takže zde bylo dost osvětlení o pro smrtelné oko. Kdyby ho tu bylo méně, neuškodilo by to. Takhle mi to akorát mohlo traumatizovat smrtelníčka. 

U dlouhého stolu seděla celé moje vampýrská rodina, z nichž jsou mí prokrevní příbuzní asi jen dva nebo tři lidé, nebyl jsem si zcela jistý. Všechny tváře už byly potřísněny krví; nikdo tu nezakrýval svou pravou náturu. Upíři hodovali a vůbec se neostýchali. Neměli důvod. Většina u sebe měla jednoho smrtelníka, který byl - stejně tak, jak Daniel - uvázaný v okovech a nahý. 

Ale smrtelníků tu bylo mnohem víc, než by bylo nutno. Upírů tu byly necelé dva tucty, kdežto smrtelníků bylo přinejmenším dvakrát tolik. 

A vzhledem k tomu, že patriarcha měl opravdu vytříbený vkus, nebylo překvapením, že to fakt stálo za to.

Všichni byli nazí či v otrhaných hadrech; strachy se krčili v kleci a tiše plakali, nebo postávali po místnosti jak nějaké podivné dekorace. Byli tu i tací, kterým v oběhu kolovalo tolik upířího jedu, že se nechali ovládnout jeho afrodiziakálními účinky. Co to znamenalo? Že se po sobě plazili jak nadržení psi. 

Daniel vytřeštil oči, když si povšiml, co se tu děje. 

Smrtelníci souložili jeden s druhým, nebo s sebou vzali jednoho z upírů. Viděl jsem tolik genitálií, že už do konce života nechci vidět další.

Což bude náročné vzhledem k tomu, že neumřu.

Daniel vyjeveně civěl po okolí. Zmateně točil hlavou a já viděl, jak postupně ztrácí barvu.

"Neboj se," řekl jsem a chytil jej za ruku. "Budeš u mě." 

Daniel svou drobnou ručkou stiskl mé prsty. Moc jsem ho neuklidnil. 

Dovedl jsem ho k volnému místu, které bylo vedle Doriana. Kupodivu jsem byl rád, že aspoň jeden obličej nevypadá úplně zákeřně. Zároveň mě dost znepokojovalo, že ten obličej byl zrovna jeho. 

Dorian se zrovna vrtal ve svých nehtech a zkoumal, co najde. Vlasy si stáhnul do krátkého culíku, ze kterého mu na krk uniklo několik moc krátkých vlasů. Kupodivu i on byl donucen se převléci do čisté bílé košile a jakýchsi rádoby jezdeckých kalhot. Když jsem na něm viděl tak upnuté gatě, cítil jsem se nesvůj. 

Dorian takové věci nenáviděl. 

Nutno říct, že jsme oba vypadali jak ekvivalentní idioti. 

"Mohls mě varovat," řekl jsem, když jsem se posadil na židli vedle něj. 

"Přece bys nebyl takový sobec, abys mě okradl o mou jedinou zábavu, bratře," řekl Dorian a ušklíbl se na mě. Zhoupl se a botou se opřel o stůl, aby byl stabilní. "Co to dítě?" ptal se a podezřívavě se na Daniela zahleděl. 

"O něj se nestarej," usmál jsem se sladce. "Proč jsme tady? Co po nás ten stařec chce?" 

"Slyšel jsem tě až moc dobře, Christophere!" ozvalo se z čela stolu, kde seděl náš milovaný vůdce rodu.

Nelhal jsem. Byl to stařec. Hnusný slizký seladon, co si myslí, že když si bude gelovat svou skoro holou hlavu a nosit rudé roláky, tak najednou omládne o půl milénia. 

Upřímně nevím, kolik má to stvoření let. A asi to ani vědět nechci. Ještě bych se dozvěděl, že osobně znal Krista, a praskl bych smíchy. To by byla ta největší možná urážka Boha, kterou by šlo vymyslet. 

Píchlo mě u srdce. 

Dostalo se ze mě heknutí a má ruka se samovolně zvedla k mé hrudi. 

Dorian ke mně stočil své nepřítomné oči a zvedl jeden koutek úst. "Nečisté myšlenky, bratře." 

"Kvůli čemu to svolání?" zeptal jsem se hlasitěji, aby staříkovi došlo, že mluvím na něj. 

Patriarcha se rozvalil ve svém křesle a usmál se na své děti. 

Všichni zdejší upíři jsou jeho. Rozséval své sémě a svůj jed tak dlouho, dokud nebyl se svým potomstvem spokojen. Zaprodal nás silám temna, aby měl komu vládnout. 

"Dělám snad něco špatného tím, že chci vidět svou rodinu?" zeptal se muž. 

"Jediná tvoje rodina tady jsem já a Christopher," zabručel Dorian naštvaně. "A ani jeden z nás tebe vidět nepotřeboval," doplnil upřímně.

Nedalo by se říct, že by můj bratr byl zcela proti praotci. Byl to celkem patolízal, ale nesnášel, když musel poslouchat. Když musel jak pes sedět na místě a poslouchat. 

Kdežto já opravdu nesnáším toho staříka přímo. Tyhle maškarády jen sypou sůl do rány. 

"Kdyby vaše matka nebyla tak arogantní a tvrdohlavá, dostavili by se sem i oni!" rozkřikl se stařík, ale pak se začal smát. Chrchlavě, bez dechu. 

"Znova se ptám, proč jsme tady?" přerušil jsem jeho veselí. 

Stařec naklonil hlavu a usmál se na mě. Přestože jeho oči měly stejnou barvu, jako ty mého bratra, jeho pohled byl až moc živý. Měl v sobě jiskru zákeřnosti a zla. "Neopovažuj se tvrdit, že máš něco lepšího na práci, mladíku," řekl. "Mám tě rád, ale ne tak moc, abych ti dovolil si vyskakovat. Ještě pořád jsi mládě. Nic o světě nevíš." 

"Vím dost na to, abych věděl, o co ti jde," usmál jsem se na něj falešně. "Tak? Kdy nám řekneš, že je čas se množit? Zvyšovat počty?" 

Myslím, že moje rodina (rodiče a Dorian) byli dokonale seznámeni s tím, co má stařík v plánu. Tvořil si nové upíry, kteří by se na něj dívali jak na boha. Chtěl, aby jej někdo respektoval a sloužil mu. Chtěl absolutní oddanost, kterou mu jeho pokrevní rodina už dávno nebyla schopna slíbit. 

Dorian, byť poslouchal jen tak napůl, se pobaveně zasmál. "S mužem ti to nepůjde tak hladce, Christophere." 

Daniel po mém boku sebou škubl a stydlivě sklopil hlavu, aby mu tmavá ofina zakryla obličej. 

"Kdyby všichni byli jako ty, tak by náš rod už dávno neexistoval!" rozčílil se stařík najednou. 

"Možná by to tak bylo lepší," odfrkl jsem si a zaklonil se. 

Jedna z žen, co seděla naproti mě, se vzteky vyšvihla ze židle. Přeskočila stůl a svým tělem mě povalila na zem, až jsem málem strhl i svého smrtelníka. Má židle se převrátila a já se ještě pořád ve stejné poloze ocitl pod ní. 

Poznal jsem její divokou tvář. Byla to jedna z holek, které praotec okouzlil svým... "šarmem". 

Dívka na mě cenila zuby a z hrdla se jí ozývalo divoké vrčení, když řekla: "Neopovažuj se urážet náš rod," řekla. 

Zamrkal jsem na ni. "Slez," poručil jsem. "Dokud jsem milý." 

"Možná jsi příbuzný praotce, ale nezasloužíš si to! Jsi rouhač! Kacíř!" 

Při těch slovech jsem se vyšvihl do kotoulu vzad a nohou ji zároveň s tím ze sebe skopl. Holka se trochu proletěla vzduchem a zády vrazila do zdi. 

Narovnal jsem se, v klidu zvedl židli a upravil si pocuchané oblečení. "Správně. Jsem jeho krve," řekl jsem, což bylo dle mého dostačující. 

"Děti!" ozval se praotec znovu, ovšem tentokráte už nezněl ani trochu rozzlobeně. Spíš zoufale. "Prosím neničte mi můj čínský porcelán! Sbírám ho už sedm století!" 

Zmateně jsem se rozhlédl, protože mi nedocházelo, o čem je řeč. Až po bližší inspekci mi došlo, že ta holka skopla většinu nádobí kolem sebe. Jen Dorian zachránil svůj hrníček. 

"Jejda," dostalo se země spolu s uchechtnutím. 

Sehnul jsem se a začal sbírat střepy, které byly roztroušené kolem mého místa. 

Daniel následoval mému příkladu a začal horlivě uklízet tu spoušť, co ta holka natropila. "Ukaž, pomůžu ti," řekl tiše, abych to slyšel jen já. 

Nedošlo mu, že jsme v místnosti plné upírů. 

Usmál jsem se na něj. "Děkuji." 

Daniel zrudl jak rajče. Během krátkodobé nepozornosti se natáhl pro další střep a dle všeho jej chytil za ostrou hranu, protože se z něj dostalo krátké zasyčení a místnost okamžitě zaplnila sladká vůně. 

Vytřeštil jsem oči a okamžitě jej popadl za poraněnou ruku. Rána nebyla velká, ale byla dost hluboká na to, aby krvácela. Bez zaváhání jsem ji olízl, ale už bylo moc pozdě. 

Všiml jsem si, jak Dorian ztuhl. A nebyl sám. Všichni upíři ustali v činnosti. 

"Ten smrtelník strašně sladce voní. Jeho krev musí být lahodná." 

"Má ABéčko? Ta je nejlepší!" 

"Čí je? Čí je? Je Christopherův?" 

Daniel nevěděl, co je špatně. 

Zaklel jsem ve všech lidstvu známých jazycích, co mě v tu chvíli napadly. 

I praotec zpozorněl. A toho jsem se bál nejvíc. "Christophere, přiveď mi toho chlapce sem." 

Lanjutkan Membaca

Kamu Akan Menyukai Ini

7.9K 183 27
Mladá sedmnácti léta Sára chodila na střední školu v Praze jenže přesně tam se stalo její prokletí pravdivým. A tak se po několika událostech musela...
562K 16.5K 31
Jmenuju se Lisa, Lisa Johnsová. Je mi 17 let. Do nedávna jsem žila docela normální život, až jednou, když jsem šla na procházku se svým psem Artym. B...
458K 18.1K 62
Witney není klasická holka. Žije svým vlastním životem a neohlíží se na ostatní. Nedbá na cizí názory a je jí jedno, co si o ní ostatní myslí. Nevadí...
6K 1.3K 15
Někdo bere svou vášeň až moc vážně. A někdo chce prostě jen milovat.