Hotel Daimon

By NagamoriSeiren

5.2K 527 186

"Kastélyhotel Daimon ★★★★ Görögország északi részén, nem messze Kalambaka városától, több mint 300 méterre a... More

Hotel Daimon ★★★★
2. Hogyan?
3. Első közös nap
4. Pletyka
5. Helló bátyó!
6. Újhold
7. Hétvégi program
8. Morningstar
9. Szívroham
10. Démon és vámpír
11. A nagytanács
12. A nyaralás
13. Nem tudja?
14. Figyelmeztetés
15. How vampires are made?
16. Lehetetlen
17. Louki aka Loki
18. Countdown //2:1//
19. Istentanács //2:2//
20. Spillmordere //2:3//
21. Előkészületek //2:4//
22. Az idő ura //2:5//
23. Hadüzenet //2:6//
24. Istensors //2:7//

1. Bajos vendégek

316 24 7
By NagamoriSeiren

Egy átlagos nyári szerda délelőtt, ma még egy olyan vendég se jött, akit ki kellene paterolnom a hotelből, mert igen ez az én feladatom. A mi hotelunk egy különleges szálloda, ahova csak teremtmények járhatnak. Bár a családomnak van egy titka, amit még a vendégek előtt is titokban tart. Anya szerint addig vagyunk biztonságban, amíg a teremtmények nem tudják, hogy mi is azok vagyunk.

A világunkon az emberek mellett számtalan teremtmény él, országonként is rengeteg fajta van, viszont van egy, ami már a kihalás szélére került. Vagyis anya szerint inkább az történt, hogy a mi fajunk annyit keveredett emberekkel, hogy lassan elvesznek a képességei. A mi családunk ebből a szempontból nagyon különleges. Mi mind a négyen, anyám, apám, én és a húgom is ennek a fajnak a képviselői vagyunk.

Négy isten az utolsó istenek közül, akikben az isteni erő újra feléledt. Apám például láthatatlanná tud válni, bár én néha inkább azt hiszem, hogy csak nagyon gyorsan tud mozogni. Anya minden problémát pillanatok alatt képes megoldani és senki se tud neki hazudni. A húgomnak olyan a memóriája, hogy azzal senki se tud vetekedni. Aztán itt vagyok én, aki azzal van megáldva, hogy látja a teremtmények igazi arcát. A családom többi tagja is érzi, ha teremtmény van a közelében, de én vagyok az egyetlen, aki látja is őket. Ezért is lettem én a portás, mivel már abban a pillanatban tudom milyen teremtménnyel van dolgunk, amikor belép a főajtón.

Persze a családom nem lenne az enyém, ha nem lenne még valami. Mondjuk mióta Marsallt örökbe fogadták apának sikerült leállítania anyát, de előtte mindig azt nézte, hogy kit vehetne örökbe, ezért van a húgomon kívül még három fiú testvérem is, akik mind valamilyen teremtmények. Hát igen, azt hiszem meg se kell lepődni, hogy ilyen furcsa család ez a mi családunk. Félre értés ne essék szeretem a családom, de néha az agyamra tudnak menni, apró hátrányai annak, ha a családod egy hotelt vezet. Ahogy az is, hogy halálra unja magát az ember, ha nincsenek vendégek.

Most is hatalmasat ásítok az unalmamban, ahogy a számítógépemen kattintok egyet, hogy megnézzem, hogy mikorra várhatóak legközelebb vendégek. Már éppen megtalálnám az oldalt, amin meg tudom ezt nézni, mikor kinyílik a hotel fő ajtaja. Azonnal felkapom a fejem és mivel találom magam szembe, na mivel? Négy rózsaszínes lilás folttal!

- Vámpírok! - Motyogom az orrom alatt, fintorogva. Utálom a vámpírokat minden teremtmény közül ők a legidegesítőbbek. A démonoknak szarvuk, meg szárnyuk van, a nekóknak meg a vérfarkasoknak látszanak a füleik meg a farkuk, ezek meg. Ezek körül a rohadékok körül vibrál ez az idegesítő fény.

"Mindegy is, a vendég az vendég, kiadom a szobájuk és már nem is kell velük..." Megakad a gondolatmenetem, mikor észreveszek valami érdekeset, a négy vibrálós vámpír között egy az emberek felfogása szerint tipikusan vámpírnak kinéző alak áll, aki körül viszont nincsen vibráló fény, ami azt jelenti. "Mit keres négy vámpír mellett egy ember?" Lepődöm, meg viszont mikor a pultom elé érnek kedvesen mosolygom rájuk.

- Jó napot kívánok! Köszöntöm önöket a Kastélyhotel Daimonban. A nevem Louki Cosse, én leszek a segítségükre. A nevüket, ha szabad kérnem! - Emelem fel a tollam, hogy felírjam a neveket. Az ember szólal meg először.

- Kvasir Fjeld. - Mutatkozik be a férfi.

- Ők pedig az embereim Áskell Grinde,

Brandr Holter,

Jörvar Koss,

Sigurd Heskin. - Sorolja fel a neveket, én meg szépen felírom mindet.

- Meg se kérdezi, hogyan kell leírni? - Szólal meg az egyik vámpír, én pedig fel se nézve rá válaszolok.

- Nem önök az első vendégeink Norvégiából, nincs problémám a nevek leírásával, a kínai neveket is le tudom írni. - Vonom meg a vállam. - Foglalkozásuk? - Kérdezem.

- Egy véradó szervezet vezetői vagyunk. - Vigyorog rám az ember, én meg felírom a foglalkozást.

"Ez magyarázza a vámpírokat!" Mondom magamban.

- Még nem láttam embert, aki ezt ilyen nyugodtan kezelte! - Lepődik meg egy másik vámpír, mire elnevetem magam.

- Amióta bejött hozzánk egy hivatásos gyászoló, én azóta semmin se lepődöm meg, még a toalett papír szagolón se! - Mondom, bár már a gondolattól is kiráz a hideg. - Foglalásuk volt? - Kérdezem az embert, aki úgy néz ki a vámpírok főnöke lehet, mert nagyon hallgatnak rá és hagyják beszélni.

- Igen. - Mondja az, én meg biccentek egyet.

- Bocsásson meg egy pillanatra. - Mosolygom rá, majd mély levegőt veszem és elordítom magam. - Athy! - Fél perc múlva a folyosóról belép a hallba a húgom.

- Mi van? - Kérdezi morcosan.

- Megtennéd, hogy elviszed az urat és aláíratod vele a szükséges dokumentumokat? - Nézek rá mosolyogva, mire az ajkait elhagyja egy felismerő "oh".

- Persze bátyó. Uram, erre tessék! - Vezeti el az embert, én pedig komoly arccal fordulok a négy vámpírhoz.

- Legyünk rajta gyorsan túl! A preferált ételeik az étterem bal kéz felőli oldalán lesznek, a kettes számú wellness lesz önöknek a legalkalmasabb. A legfontosabb pedig, a hotel vendégeiből semmilyen körülmények között sem szabad étkezni. Ha bármelyik vendégnek akár egy csepp vére kicsordul maguk miatt, az azonnali kilakoltatással jár. - Mondom el a szokásos dolgokat és éppen hogy csak befejezem, mikor visszatér az ember. - Készen vannak a papírok? - Kérdezem.

- Igen, bár nem értem miért kellett aláírnom, hogy vállalom a felelősséget, ha ezek az idióták megölnek valakit, de rendben! - Vonja meg a vállát, én pedig meglepetten pislogok rá, a vendégeink nagyon kis része tud ógörögül olvasni.

- Ezt örömmel hallom. Melyik emeleten szeretnének szobát? - Kérdezem, mire azok összenéznek.

- A hatodikon? - Kérdezi az egyik vámpír.

- Azt nem ajánlanám, az ottani bentlakónk nagyon a vendégek idegeire szokott menni. - Kuncogom, amibe meglepetésemre az ember is becsatlakozik.

- Akkor melyik emeleten javasolsz szobát? - Kérdezi kedvesen mosolyogva, mire elgondolkodom.

- Vagy a harmadikon, vagy a másodikon. - Mondom végül. - Ha a véleményemre kíváncsi a másodikat választják az a barokk részlegünk. - Az ember szemei, mintha megcsillantak volna.

- Akkor a második lesz. - Én erre csak biccentek, majd beírom a füzetembe a szobaszámot és felállok. A falról mögöttem leakasztom a kulcsot és átadom az embernek.

- A 232-es lesz az önöké. Érezzék jól magukat nálunk! - Mondom, mikor átveszi tőlem a férfi a kulcsot.

- Köszönjük! - Biccent egyet, majd a vámpírokhoz fordul. - Gyerünk fiúk! - Int egyet és elindulnak a lift felé.

- Ahogy elnézem nem sokáig kell rájuk számolnunk. - Lép mellém Athenias, a húgom.

- Ja, a hapsi, akit elvittél ember, de a másik négy vámpír. - Mondom komolyan. - Mindegy, holnapra már úgyse lesznek itt. - Rázom meg a fejem és ülök vissza a helyemre. A munkám az új vendégekkel csak később kezdődik.

Continue Reading

You'll Also Like

170K 6K 59
Minden történet egy városban kezdődik. Everstorm egyik részét a pletykák és az emberek, míg a másikat a sötétség és a vámpírok uralták. A jól működő...
11.5K 488 29
Véletlenek nincsenek. Minden okkal történik, ahogy az is, ki mikor és milyen formában lép be az életünkbe. Kettő fiatal tehetség, kettő sportkarrier...
285K 10K 47
Nagy Emma, 18 éves, felnőttség küszöbén álló átlagos tinédzser. Hamarosan kezdi az iskola utolsó évét, viszont átlagosságától elköszönhet. Te mit ten...
136K 5.7K 42
Mit is mondhatnék magamról. Még mindig elgondolkodtat ez a kérdés, hogy "Mesélne magáról egy keveset?,, Hogyan mesélnék lényemről, ha még magam sem t...