Recenzije i preporuke Wattpad...

By Wattusse

35.6K 1.6K 377

Ova knjiga biće zbirka recenzija i preporuka različitih Wattpad priča, knjiga je otvorena za sve koji žele da... More

Podržimo jedni druge
Kratki vodič za pisanje osvrta
UchihaMikotoSama: Njen srećan kraj
Tina Tate i G.D. Leizer: Jedanaest mlađa
Becca: Aleksandar & Doris
S. J. Abbo: Samo budi tu
Ikacpps: Otišla sam/Vratila sam se
Alayna Vertis: Zavoli me ponovo
Andrea Kingston: Žena, majka, kraljica
Milosavljevnatt: Okrutna moć
Lala Mahmutović: Ne vraćaj se
Andrea Kingston: Gospođica Mafija
E. T. Hardy: Istina u tvojoj laži
Norolina: Naručeni (serijal Koncern)
Verica Stojadinović: Sluškinja
Ikacpps: Serijal Laž
Norolina: Ucenjen (Serijal Koncern)
Ona se budi: Crna svila
Lorry Medlin: Odbačena
TijanaMcGarrett: Trenutak Ljubavi
ninci777: Sestre
Keri Rouz: Osjećam
Lorry Medlin: Poslovni aranžman
Senka Ilić: Srce vuka
Nena Filipović: Dan po dan
Bad-Fuck boy i silovanje
Dejan Milanović: Promena
AlexTheBookwitch: Kraljica moje tame
Nena Arsić: Sudbina ili pogrešna odluka
G.D.Leizer: Pogrešno ispravna
Lyly G.: Ta noć
Ninci777: Ples izgubljenih godina
Danijela Mitrović: Ljubav na prvi pogled
Ikacpps: Spavaj, ljubavi
bibaa_13: Tiho, tiše
HepoCube: Kasnije
Eristinna: Spisateljski trikovi
Lorry Medlin: Kad ljubav izda
Nina (nighttoday): Tia
Verica Stojadinović: Todorov univerzum
Andrea Kingston: Daljina među nama
pjacaživot: Splićanka
Katy-Lind: Pobjeda nad ratnikom
Milica lenjivica (candy_kitty_crazy): Pogrešna ljubav
Hanahannaa: Leto je...
AnaLukić000: Ti mi nisi trebao
Mili-Jana: Dunja na ormaru

Sila Boran: Nazar

559 32 6
By Wattusse

Recenzija: LorryMedlin

Nazar Sile Boran je priča koja me je raznežila i oborila s nogu. Napisana je fantastično, sa realnim likovima, sa realnim radnjama, sa mnoštvo lepih opisa, sa veoma jakim i izraženim emocijama.

Sila Boran je poznata mnogima uprkos tome što se veoma retko oglašava na stranicama i grupama. Njeno pisanje je za uzor i svako poštovanje. 

Radnja se odigrava u Grčkoj, tačnije na Kritu. Irena (Irini od milja) je skromna devojka, patrijarhalno vaspitana u duhu zajednice i poznate kritske porodice kojoj pripada, ali sa drugačijim snovima od devojaka iz okruženja. Njena lepota, prelepo lice, duga crna kosa i oči boje katrana, privlačile su mnoge, među njima i jednog Atinjanina koji se kao turista zatekao na Kritu. 

Ljubav je planula, u njoj je videla spas i odlučuje pobeći sa svojim izabranikom. Međutim, u tome ne uspeva, biva uhvaćena od strane oca. Učinila je nešto neoprostivo za kritske zajednice: očijukala sa turistima i još pokušala pobeći sa jednim od njih. Naravno, puca bruka, izvgnuta je ogovaranjima i ruglu. Otac, uvaženi član njihove male zajednice, odlučuje da je uda za prvog koji se zainteresuje za ženu koja je izgubila čast i poštovanje. Jedini koji će pitati za njenu ruku biće Nikolas Nikos Stefanakis, jedan od nestalne braće Stefanakis, hotelijer, mrski zavodnik, nezasit, izopačen, neobrazovan, neobuzdani mačo. 

On je u njenim očima bio sve ono što je dvadesetogodišnja Irini mrzela kod jednog muškarca. Pod pritiskom postaje njegova žena i ne sluteći da on prema njoj gaji izvesna osećanja, još odavno. Njegovu kuću ne podnosi. Njihovu zajedničku spavaćau sobu doživljava kao „jazbinu", prva bračna noć u njoj stvara novu odbojnost prema njemu.

Međutim, život je nepredvidiv i nekako uvek ti da, baš ono što najmanje želiš. Irini se zaljubljuje u svog supruga i o njemu otkriva mnoge stvari koje će je uveriti da je bila u strašnoj zabludi po pitanju njegove ličnosti. No, ponos je ubica ljubavi, ni jednom ni drugom neće dozvoliti da uživaju u svojoj ljubavi. Razdvajaju se, ona odlazi u Atinu i tamo postaje samostalna, poslovna žena. Sa Krita u Atinu poneće gorčinu, samoću, slomljeno srce i jednu amajliju, nazar. Nazar, stakleno plavo oko, čuvaće poput najvrednijeg dragulja, jer to je bilo jedino što je dobila od svog supruga. 

Nikos ostaje na Kritu. Ne viđaju se niti komuniciraju.Nakon 4 godine nazovi braka oboje su saglasni da se sporazumno razvedu. Irini sa papirima za razvod odlazi na Krit. A šta će se tamo dogoditi otkrićete ako pročitate ovo divno delo.

***

I ovu priču, kao i sve prethodno recenzirane, možete naći u Reading listi od Wattuša. Uživajte u čitanju!

Continue Reading

You'll Also Like

287K 13.5K 62
ပုံတိုင်းဆောင် +ရာချီဒွေး သူကြီးသားလေးနဲ့ အပေါင်ဆိုင်သားလေးတို့ကိုဖတ်ပေးကြပါအုန်းရှင့် တောရွာပုံစံလေးကိုမှ ကြိုက်နှစ်သက်ရင်တော့ဒါလေးဖတ်ဖို့တောင်းဆိုပ...
503K 984 29
A few wedgie challenges for you guys! If you want you can tell me ideas and I'll add them Tell me how it went while you were doing these! it woul...
81.4K 2.1K 31
A little AU where Lucifer and Alastor secretly loves eachother and doesn't tell anyone about it, and also Alastor has a secret identity no one else k...