Senka Ilić: Srce vuka

493 25 5
                                    

Recenzija: Norolina

Kao dječak Nenad Vuksanović preživio je nešto nezamislivo: Zlokobni zmajevi, najokrutnija banda na planeti, ga je otela, mučila, tukla, silovala te na kraju bacila na smetlište. Zahvaljujući starcu koji mu je pružio dom, ljubav i obrazovanje, postao je prvi policajac grada i živio za to da jednog dana ispuni svoju zakletvu kako će ubojice svojih roditelja i svoje mučitelje naći i osvetiti im se za sve. Postao je Vuk.

Nina Veira je iz Brazila stigla u slavonski grad gdje je otvorila suvenirnicu, koja je jedne noći provaljena i uništena. Narkomani, kaže Nina, no poruka koju su ostavili otkriva Vuku da je to napravila ista ona banda koja je njemu uništila život.

Od tog trenutka počinje napeta igra skrivača sa Zlokobnim zmajevima, dok istodobno frcaju varnice između dvoje obilježenih ožiljcima. Samo, Nina se svojim ožiljcima ponosi jer je, zarađujući ih, spasila jedan život, Vuk se svojih stidi i skriva ih od svih. Ali, ne može ih skriti od uporne Nine koja je odlučna da ga izliječi. Iznutra.

Paralelno s ljubavnom pričom odvija se i ona kriminalistička: Zlokobni zmajevi ne biraju sredstva da se dočepaju Nine jer ona ima nešto što ih može razotkriti i uništiti. Vuk ne bira način da je zaštiti i da se napokon osveti.

Predivno isprepletena ljubavna i kriminalistička priča koju Senka vješto vodi sve do neočekivanog finala začinjena je njenim specifičnim stilom u kojemu i psovke zvuče drugačije, otkačeno i prpošno. Da biste shvatili o čemu pričam, evo kratki insert ljubavnog razgovora:

- Zmijo jedna brazilska.

- Olinjalo pseto hrvatsko.

- Ti si gadura.

- Ti si seljačina nadobudna.

- Umrijet ću koliko te želim.

- Uzimaj i začepi više.

Ja sam se na ovo rastopila.

Recenzije i preporuke Wattpad pričaWhere stories live. Discover now