Nina (nighttoday): Tia

365 14 2
                                    

Recenzija: Lena (@_Jellena_)

Nina (nighttoday) jedna je od mladih autorki sa naših prostora, a specifičnost koju neguje jeste objavljivanje vlastitih djela na više jezika. Jedno od djela koje svakako zapada za oko jest Tia, kratka priča o ženi u sukobu sa svjetonazorom i moralnim načelima osoba u njenom okruženju.

Tia je suvremena psihološka pripovjetka s naglaskom na vlastita razmišljanja pojedinih likova, pri čemu je svako poglavlje ujedno sagledavanje situacije iz perspektive pojedinog lika. 

Glavni motivi kojima je Nina posvetila pažnju jesu odnosi između ljudi i njihove karakterne osobine: požudnost, pohlepa, kriminal i primjeri pravog prijateljstva. Tia se nalazi u nezavidnoj poziciji osobe koji koristi i vlastita obitelj (otac), ali i zaručnik.

Tia je pripovjetka koja na zanimljiv način pokazuje kako sudbinu jedne žene u modenom dobu može promijeniti okolina, kako se psihički i sama Tia mijenja. 

Prošlost i budućnost se isprepliću u mislima glavnih likova. Na osnovi prošlosti, budućnost je ta koja pokazuje da i najdublje tajne, odnosi, strasti i ponašanja nikada ne jenjavaju, već opstaju kako bi svi ostvarili svoje planove.

Recenzije i preporuke Wattpad pričaWhere stories live. Discover now