Alayna Vertis: Zavoli me ponovo

1K 44 7
                                    

Recenzija: Sejla Keranović

Zavoli me ponovo jedna je u nizu prica mlade autorke Alayne Vertis de Santis koja već niz godina piše na wattpadu. Osim što piše jako lijepe i emotivne priče, Alayna piše i poeziju. Njen stil je pitak, dinamičan, a njena djela prožeta su različitim emocijama. Radnju razvija polako, uvlačeći čitatelja duboko u djelo. Njeni su likovi kompleksni, snažni, emotivni pa čitatelj doživljava svaku njihovu emociju. Smije se i plače s njima, pati i raduje se zbog njih, ljuti se i psuje ih, ali ih voli bez zadrške.

Zavoli me ponovo priča je o dvoje mladih ljudi iz Jelaha, Sanjinu i Šejli, koji se spontano upoznaju jedne večeri kada se Šejla i njena sestra Lejla iskradu na zabavu upriličenu povodom Sanjinovog povratka u domovinu. Šejli se Sanjin dopadne na prvi pogled, a ni on sam nije imun na mladu gimnazijalku. Izmedju njih počinje se razvijati duboka i velika ljubav kojoj se nijedno ne želi opirati. Sanjin Šejli pruža toplinu, ljubav i utjehu, a ona u njegovu tamu unosi boje, koje će jednog dana nepovratno ponijeti sa sobom, ostavljajući ga samog, slomljenog i izgubljenog.

Sanjin Delić, 23-godišnji je mladić koji se u Jelah vratio iz Švedske nakon što je lažno optužen za silovanje. Nakon što na zabavi pronadje Šejlu u svojoj sobi, zaljubljuje se u nju. Iako zavodnik, pretvoriće se u pažljivog, strpljivog i brižnog ljubavnika. Sanjin voli Šejlu cijelim svojim bićem i vjeruje da njihova sreća nikada neće nestati. Onoga dana kada ušeta u praznu kuću i sazna da je ostavljen, shvatiće da sreća nije namijenjena njemu.

Šejla je mlada djevojka koja se sa 16 godina zaljubljuje u Sanjina, njemu poklanja sebe, svoju nevinost i svoju ljubav. Udaje se za njega nakon završetka srednje škole i taman kada pomisli da zivot ne može biti ljepši doživljava prometnu nesreću koja njenu sreću zauvijek pretvara u tugu, bol i patnju. Zbog vlastite sebičnosti, ali i želje da voljenog muškarca poštedi boli, napušta ga, odlazeći iz zemlje.

Šest godina kasnije sudbina će urediti susret bivših supružnika u jednom noćnom baru u Rusiji. Šejla ce vidjeti ljubav svog života u zagrljaju druge žene, oženjenog i sretnog.
Koliko daleko je Šejla spremna da ide da bi vratila svog muškarca? Da li je Sanjin spreman oprostiti voljenoj ženi što ga je ostavila i povrijedila bez objašnjenja? Da li je iskrena i prava ljubav jača od mržnje i da li će pobijediti saznajte u ovoj prekrasnoj i emotivnoj priči.

https://my.w.tt/SAPcrHkREY

Recenzije i preporuke Wattpad pričaWhere stories live. Discover now