OSUD

By WolfiesWhiteFang

2K 169 68

Tento príbeh sleduje ranný život šiestich vĺčkov. Ich život je bezstarostný a plný radosti. Čo sa však stane... More

Krajina a začiatok
Ako sme s stali učňami
Veľký lov
Návrat
Sen
Nový učitel
Učenie mučenie
Neznámy
Cestou necestou
V zajatí
Prvý lov
Naháňačka
Jar začína
Nebezpečné dobrodružstvo
Griffinská rodina
Malý priateľ
Any a Shadow
Obláčikov neskutočný zážitok
Návrat
Čas na poriadny súboj
Braček
Zradca?
Boj s karibu
Vyhnanec
Útok
Pravda
Jeseň
Nečakaný koniec...
Alfa
Sestry
Ochranca
Divoký kôň
Oslava
Vĺčatká
Útok tigra
Som čo som
Učni
Veľa noviniek
Smrť prichádza
Odíď!
Kemžiho deň
Je to tu
Nepriatelia
Uzimená zima
Po boku vlkov
Znova nočná mora
Koniec

Ja ti ukážem!

41 3 1
By WolfiesWhiteFang

"Leto je naozaj super, je teplo, dá sa dobre objavovať a hra je lepšia ako v zime!" povedal Obláčik keď sa hral so svojimi kamarátmi no v hlave mu stále prúdili myšlienky o tom koho stretol na avojom dobrodružstve. Bol to v skutku naozaj divný tvor, ale bol mi zas veľmi podobný. Mal krídla tak ako ja, mal divnú tlamu ako ja a aj mal taký vost ako ja. Ale prečo len plakal? To kvôli tým tigrom alebo kvôli...? Aha to mám! Bola to mama a asi jej tie tigre zjedli mladé a potom si ma s nimi pomýlila! Ale bola veľmi smutná keď odchádzala, bolo jej to vidieť na očiach ale zas na druhú stranu bola zasa veľmi šťastná keď na mňa rozprávala a zachránila ma. Ale prečo som ja taký odlišný od mojich kamarátov? Prečo viem lietaťa oni nie? Ale nemal by som na to stále myslieť lebo mi moji priatelia utečú preč a ja ic nedoženiem! Vravel si v duchu Obláčik a rozbehol sa za svojimi priateľmi pretože hrali naháňačku a on mal naháňať.   Nol bol s ostatnými vlkmi na veľkom love. Museli dlho cestovať, niekoľko dní kým sa dostali na miesto. Na lúke, kde žijú zajace, v tejto dobe vychádza z nôr veľa mladých a sú ľahkou korisťou. Skoro všetci vlci odišli až na vodkyňu, šamana a jeho pomocníka, matky vĺčat a pár lovcou, ktorých povinnosťou je chrániť a loviť pre svorku. Ostalo ich tu päť, Lon, Holly a pár iných vlkov. Mladé ako Valu (Obláčiková kamarátka) samozrejme ostali doma. Čas si krátili rôznymi hrami a ich dobrodružstvami. Nebol tu ani ich učitel Hun, taktiež bol na love. Obláčika však neučil, jeho učiteľom bol Nol. Teraz keď ich bolo tak málo v tábore boli zraniteľní, a navyše tí čo mali loviť mali skutku veľmi veľa práce. Došli z lovu, prespali sa a ihneď šli na ďalší. Obláčik si však z toho veľkú hlavu nerobil, jeho zaujímalo len hranie a jedenie.

"Ja milujem srnčie mäsko!" oznámil Obláčik a ďalej jedol so svojou kamarátkou Valu keď sa vrátili z výletu. Ona bola jedna z tých vĺčat, ktoré v ten osudný deň ukradli z ich pravej svorky. Nikto o tej udalosti nemôže pred nimi hovoriť, znamenalo by to pre neho vyhostenie zo svorky. Kto vie prečo? Malú Valu a jej súrodencov, ktorý ešte poriadne nevideli zamiešali pomedzi ostatné šteniatka-bol to dokonalý zločin ale nikomu to nevadilo, však je dobré mať vo svorke čo najviac posíl. Obláčik však rástol omnoho rýchlejšie ako jeho kamaráti, pretože griffinské mláďatá musia rásť rýchlo aby mohli v zime letieť na juh alebo tí čo ostávajú, aby prežili zimu. Behom dní čo väčšina vlkov nebola v tábore, malý Obláčik a jeho kamaráti liezli kade tade a objavovali okolitý svet. Valu a Obláčik boli najlepší kamaráti ale nesmel chýbať ani Tor a Way. Dokonalá partia,! Raz našli aj bájneho peak-na, boli hrozne ďaleko od svojej svorky ale ten výlet bol úžasný. Vyšli na vysoké hory a skryli sa pomedzi krovím. Videli krásnu samičku peak-na. Jej farebné perie všetkých očarilo ale nepozerali sa dlho pretože pek-novia sú veľmi bojazliví a opatrní a tak vycítila spoločnosť iného druhu než je ona a rýchlo odletela preč aby sa jej nič nestalo.

"Čo povedať, sú to proste strachopudi." povedala Valu a bežala domov aby povedala o ich novom dobrodružstve každému v tábore ako prvá. Obláčik ju však vďaka krídlam predbehol a bol to on čo povedal novinu. Ihneď ako to dopovedal skočilo naňho jedno z mláďat.

"Ahoj Obláčik, tak čo uletel si dostatočne rýchlo?" posmieval sa mu Ares, jeden z pravých šteniatok zo svorky Lúnovcov.

"Nechaj nás tak, Ares." povedala Valu keď k nim dobehla.

"Ale čo už aj Valu sa bojí ako malé šteňa? To sa dalo čakať, že sa z vás stanú zbabelci!"

"Niesom zbabelec, a ani Valu a Tor a Way niesu." oboril sa naň obláčik.

"Ó vážne, tak nám ukáž aký si statočný, vyzývam ťa na súboj Obláčik!" statočne povedal Ares.

"Nemusíš to robiť, mám ťa radšej keď sa nechováš ako... blbci." potichu povedala Valu Obláčikovy ale neušla úderu mocnej laby Aresa. Ten započul posledné slovíčko jej vety a škriabol ju po tvári. 

"Čo si to povedala!" zakričal Ares a skočil na ňu. "Kto je pre teba blbec, Valu!" dopovedal to a chystal sa jej udeliť jednu poučnú ale nestihol to, pretože ho Obláčik odsotil preč. Postavil sa ponad Valu ako to pred pár dňami urobil griffin na jeho dobrodružstvu a zvolal:

"Tvoju výzvu prijímam Ares ale Valu do toho nepleť! Je ti to jasné, lebo zle skončíš!" ihneď ako to dopovedal vyskočil na Aresa. Aresa povzbudzovali jeho kumpáni a Obláčika zasa jeho kamaráti. Ares bol silný protivník ale Obláčik bol silnejší, svojimi mocnými labami griffina pritlačil Aresa na lopatky, roztiahol krídla  aby vyzeral väčší  a chystal sa mu udeliť jeho posledný úder- konečný. Z jeho vlčieho ducha sa zrazu vytratil všetok vlčí pud a ostal len griffin. Griffin, ktorý zabíja. Mal sto chutí to ukončiť ale predsa kúsok neho tam ostalo, a neurobil to. Zarazene stál a zneistel, Ares to využil a položil na lopatky on jeho. V Obláčikovy už nebola tá sila a nevedel to obrátiť keď tu Ares zvolal na svojich kumpánov:

"Hej vy schytte ich a držte ich aby sa nepohli, trocha si užijeme!" ostatný ho ihneď poslúchli a dvaja z nich schytili Waya a Tora.  Ten tretí schytil Valu a položil ju na lopatky aby sa nemohla brániť.

"Keď zo mňa bude," začal vetu a prenechal Obláčika jednému z jeho kumpánov a pomaly sa blížil k Valu a dokončil vetu: "bude Beta alebo niečo podobné nebudem tu takých vlkov ako ste vy tolerovať, hnusné omegy. Tie nemajú čo žiť, sú len živou hračkou pre iných vlkov a preto tu vy nebudete, že Valu? A nebudú tu taktiež takí rebely ako ty, Obláčik. O vás sa všetkých postarám." a hneď ako to dopovedal zakusol sa do Valuinej labky. Hrozne ju to bolelo ale nemala čo robiť, boli v presile. Ares potom od nej odišiel a nechal aj ostatných nech sa zabavia. Teraz boli na rade Way a Tor ale Obláčik sa nemohol ďalej už prizerať a vyslobodil sa zo zovretia toho zlého vlka. A hneď čo prvé urobil bolo oslobodnenie Valu. Tá už mala celú labu skrvavenú a čakala kým už dokončia svoju prácu. Obláčikovy to dodalo silu a oslobodil svoju kamarátku. Mocnou griffiniov labou odhodil Valuíného útočníka a vrhol sa na Aresa. On jeho útok zo zadu nečakal a tak nemal čo robiť. Sprvu sa snažil brániť ale neunikol Obláčikovým ranám, jedna na chrbát, druhá za hlavu, tretia na ucho a ďalšie. Bol krvilačnejší ako najkrvilačnejší vlk v dejinách svorky Lúnocov. Volal sa Cat a bol to veru riadne zlý vlk. Keď dospel a mal vlastné deti, zabil ich všetky a aj svoju manželku. Povedal mu to vraj nejaký duch. Keď sa oženil druhý-krát nestihol mať ďalšie mladé pretože svoju manželku utopil. Mala to byť nehoda ale moc sa mu to nepodarilo. Vždy po vražde mal celá biele zuby ako by sa nič nestalo, ani kvapka krvi na ňom nebola teda až do jeho smrti. Raz jeden noci, bol v tedy úplnok, vyzabíjal všetky mladé štence a učňov v tábore. Zastavili ho až tesáky vodcu svorky. V ten deň sa jeho kožuch zafarbil jeho vlastnou krvou. Zabil v tú noc 15 vlkov z toho 9 mláďat a 6 učňov. Obláčik ale neostal ani u Aresa, zaútočil aj na jedného vlka, ktorý naň chcel zaútočiť. Stačilo malé uhryznutie a utekali všetci až na Aresa ktorý iba povedal:

"Teraz si možno vyhral ale nebudeš tu navždy." Stačilo jedno výstražné zarevanie a aj on utekal ako malý krpec. Obláčik si z toho ale veľkú hlavu nerobil skôr ho zaujímalo čo je z jeho kamarátmi a ako pochodili. S Valu to vôbec nebolo dobré, jej labka bola celá dokrvavená a aj niektoré časti jej tela. nedalo sa nič robiť, Obláčik si ju vzal do pazúrov a tliap a letel s ňou k liečitelovi aby jej pomohol. Šamanský liečiteľ a jeho pomocník Ozi robili čo mohli ale jej labu sa nedalo zachrániť. Way a Tor čakali vonku s Obláčikom a čakali na výsledky. Boli tak nervózny. Keď vyšiel z úkrytu Ozi všetci ho zasypali otázkami ale on nemohol odpovedať, bežal totiž pre miší chvostík a nejaké bylinky. Keď mal plné ústa byliniek išiel do úkrytu. Wayove zranenia neboli také vážne, stačilo len priložiť zopár byliniek ako náplasti. Chudák Obláčik, dopadne všetko s Valu dobre?

Ahojte, toto je zase ďalší podkomentárTýmto by som sa vám chcela poďakovať za skoro 140 zhliadnutí a 35 votov, btw stále sa to mení takže keď sa tam teraz pozriete a bude tam napríklad o pár votov alebo zhliadnutí viac tak pardon. Ak sa vám príbeh páčil podporte votom alebo keď tak napíšte konštruktívnu kritiku do komentu.  Táto  časť je hlavne o novej postave Obláčikovy a jeho kamarátoch. Na prvom obrázku je jeho najlepšia kamarátka Valu, na druhom najkrvaličnejší vlk a na treťom je Ozi. Ozi je pomocník šamana, z ktorého sa má stať ďalší liečiteľ, šaman. Mám rada všetkých mojich čitateľoch , aj tých čo moje príbehy moc neobľubujú. Dúfam že táto časť bola dobrá nie moc krutá. Jo a prepáčte mi moje gramatické chyby. :) A navyše, chcela by som vám oznámiť že v našej rodine pribudli dvaja noví spoločníci, a to znamená že keď ďalšia časť nevýde po tom pravidelnom čase tak sa vám veľmi ospravedlňujem, ale budem sa snažiť aby sa nič také nestalo. Takže, ahoj! 😄

Continue Reading

You'll Also Like

6.1K 536 56
Irsa je ohnivá čarodejka, ktorá zatiaľ nemá vytvorené Puto so zariekavačom. Svoj dar v sebe objavila v momente, ako ju pripravili o nevinnosť. Ibaže...
67.4K 4.6K 20
Roxy - Je to šialené dievča, ktoré dokáže jednu vec.. Dokáže čítať myšlienky. Tiež je dobrá aj milá ale zároveň je aj drzá a zlá. Záleží na tom ako s...
113K 10.3K 46
•Pozoruj svojho protivníka. Predvídaj čo spraví a plánuj obranu. • Dlho ani jeden z nás nič nespravil. Stáli sme a striehli jeden na druhého. On s úš...
3.2K 368 33
Arwen je najmladšou princeznou Elvenu. Nikdy ju nebavilo nosiť šaty a rozdávať úsmevy. Mala rada zbrane, jazdu na koňoch...Skrátka všetko, čo by prin...