He stole my car and ran away...

By kerlekvigyazzram

254K 17.9K 671

- Szóval, balerina- suttog, de így is pontosan hallom minden szavát.- Nem kell félned. Nem vagy egyedül. More

§prologue§
§one§
§two§
§three§
§five§
§six§
§seven§
§eight§
§nine§
§ten§
§eleven§
§twelve§
§thirteen§
§fourteen§
§fifteen§
§sixteen§
§seventeen§
§eighteen§
§nineteen§
§twenty§
§twenty one§
§twenty two§
§challenge§
§twenty three§
§twenty four§
§twenty five§
§twenty six§
only you
§twenty seven§
§twenty eight§
§twenty nine§
§thirty§
§epilogue§
thank you and bye

§four§

9.7K 732 30
By kerlekvigyazzram

Két hét telt el.

Két keserű és unalmas hét.

Két hét anélkül, hogy akár egyszer is láttam volna Nash-t, vagy a kocsimat.

Reggel kilenckor csokis müzlit szopogatok a fényes márványpultnál, a hajam még vizes a reggeli hajmosás miatt, a kanalam zaját pedig egyedül a délelőtti híradó csöndes hangjai szakítják meg. A szürke pizsama felsőm háta teljesen átázott a hajamból csöpögő víz miatt, én viszont lusta vagyok előkeresni a hajszárítót.

A bokám egy ideje már nem fáj, de balett még mindig nem jöhet szóba- igen, megpróbáltam. A doki nem ismer, azért hihette azt, hogy mint valami Szűz Mária lánya, nem fogok táncolni többé. Már másnap elmentem a próbaterembe, hogy teszteljem, de mikor a második spiccnél úgy éreztem, leszakad a bokám, beláttam, hogy hanyagolni kéne.

Felállok a bárszékről, és a mosogatóba rakom a kiürült tálamat. A távirányítóért nyúlok, hogy kikapcsoljam a tévét, amikor egy ismerős arc villan fel a képernyőn.

- Börtönbe került a többszörösen körözött Nash M.- mondja a nő, én pedig összevont szemöldökkel feljebb hangosítom a tévét.- A fiatal bűnözőt többszöri lopás és egy emberölési kísérlet gyanúja miatt csukták le. 

Megjelenik a felvétel, amelyen Nash arcát eltakarják, és bilincsben bevezetik a bíróságra. Közelebb lépek a képernyőhöz, az arcom felpezseg, és furcsán izzadni is kezdek. Mi a szar...?

Azt sem tudom, mit csinálok, amikor felrohanok a lépcsőn, és a szobámba beérve rekord gyorsasággal kibújok a pizsama felsőmből, felrángatok magamra egy melltartót és valami elfogadható ruhát. A nagy rohanásban még a hajam is megszárad, mikor pedig a táskámat felkapva az utcára érek, arcon vág a tény, miszerint nincs autóm. 

Sietve indulok meg a belváros felé, útközben pedig az elmaradt cipőkötést is megcsinálom. 

A méregdrága órámon ötpercenként ellenőrzöm az időt. Igazából nincs miért sietnem, Nash valószínűleg úgyis ráér még egy ideig.

A börtönt nem kell sokáig keresnem, ugyanis a szüleim elég embert juttattak már ide ahhoz, hogy pontosan tudjam a helyét. Régebben bejártam, és bocsánatot kértem az igazságtalanul elítéltektől. Nekik nem lett jobb, de az én lelkiismeretem tisztább lett. Oké, volt, hogy az óvadékot is kifizettem, de az csak a legritkább esetekben fordult elő... Jó, majdnem mindig.

- Jó napot- odalépek a pulthoz, ahol ugyanaz a nő ül, aki két éve is. Elővarázsolom a felsőbbrendű tartásom, és fagyos mosolyt villantok a hölgyre.

- Miss Mare, miben segíthetek?- mondja köszönés helyett. Bizonyára sejti, mi ügyben járhatok itt.- Óvadékot szeretne letenni?

- Pontosan- a táskámat a pultra rakom, és alig láthatóan kifújom magam.

- Most kit csukattak le a szülei?- kérdezi dölyfösen, és miközben megrázza a fejét, ugrál a kontya.

- Nem ők- előveszem a vastag pénztárcámat, és kipattintom a patentot.- Egy barátomat szeretném kihozni.

- Ne kíméljen- hatalmas kebleivel a monitor felé fordul, és téglalap alakú szemüvege fölül pislog rám.

- Nash Martin- mondom határozottan. Karla leereszti sonkás karjait, és felvont szemöldökkel végigmér.

- Ugye tudja, hogy Martin-t nem lesz egyszerű kihoznia?

- Karla- előveszem az anyámtól tanultakat, és a pultra könyökölve közelebb hajolok a golyóálló üveghez.- Ugye tudja, hogy ki vagyok?- mielőtt megszólalhatna, folytatom.- Ki fogom hozni a barátomat, még akkor is, ha ez 10 millió dolláromba kerül, érti?

- Nos- visszafordul és megszeppenten ütögeti a billentyűket.- Nagyjából tényleg annyi lesz.

Nem mondok semmit, hanem előkeresem a bankkártyámat, amire anyuék minden hónapban több millió dollárt töltenek fel. Karla tovább csapkodja a billentyűzetet, majd pár perc múlva felém fordulva sóhajt egyet.

- 4 millió dollár.

- Húzza le- benyújtom a kártyát a kis ablakon, Karla viszont továbbra is felhúzott szemöldökkel néz.

- Plusz alá kell írnia néhány papírt...- oldalra nyúlva elém tol egy papírt és egy tollat. Odafirkantottam a nevem néhány vonalra, és tűkön ülve várom, mit szól Karla. Leellenőrzi, és elém csúsztat még egy okmányt.- Ezzel aláírja, hogy csak saját felelősségre hozza ki az elítéltet.

- Rendben- lehelem, és felkanyarítom a nevemet.

- Ha tehát bármi probléma lesz, önt vonják első sorban felelősségre. 

- Értettem- határozottabban benyújtom a bankkártyámat, Karla pedig, mivel látja, hogy nem tud lebeszélni, sóhajtva elveszi és lehúzza.- Köszönöm.

- Várjon itt, beszólok az őröknek- a műanyag székek felé mutat.- Pár perc múlva kivezetik.

- Rendben- hálás mosolyt küldök a nő felé, aki kifejezéstelen arccal nyúl a vonalas telefon után.


Nash Martin

Hátravetem magam a kőkemény matracon, és letüdőzöm a dohos szagot. 

Utálom ezt a szar helyet. Minden büdös és kemény, ráadásul a megizzadt börtöntöltelékek miatt zuhanyozni sem mehetek el, nehogy elém dobjanak egy szappant. Micsoda szemétdomb. 

Már vagy négy napja nem ettem semmi rendes kaját, ugye a fürdés is almás volt, a magánszférámról már ne is beszéljünk, mert az teljesen tönkrement ez idő alatt. Itt az életem még szarabb lett, amióta pedig valami gyilkossági kísérletet is rám akarnak bizonyítani, cinkosként vigyorognak rám a tetovált tagok az ebédlőben. 

Tetű John, sikerült rám kennie.

- Martin- egy őr lép be a vasajtón, én pedig kíváncsian felülök.

- Igen?- ösztönösen felállok, mire felém nyújt egy bilincset. Látogatóm jött? Ki a halál?

- Letették az óvadékot- mondja, miközben a csuklómra kattintja a hideg fémet. 

Kis híján összeesem. Ki tette volna le? Jézus, az egy vagyon lehetett, az emberölési kísérlet nem piskóta. Az őr kivezet a cellából, végig a hosszú folyosón. Valószínűleg undorítóan gúnyos lehet a mosolyom, amivel a többi gyökeret megajándékozom, de nem tudok megálljt parancsolni a mimikámnak. Az őr több rácson átvezet, míg kiérünk a hatalmas hallba. Ösztönösen valamiféle ismerőst keresek, aki letehette az óvadékot, de nem találok semmit. 

Aztán egyszer csak egy nő áll fel az egyik műanyag székről. A terem végében van, így alig látom az arcát. Mikor azonban közelebb ér, már nem is arra figyelek: drága óra csillog a kezén, a lábán mégis kopott Converse van. A farmernadrágja már távolról is úri szagot áraszt, attól függetlenül, hogy szanaszét van szaggatva. Hófehér, kissé elegáns ing teszi hivatalossá a megjelenését, a derekára lelógó kócos fekete haja pedig elegánssá varázsolja.

Ahogy két lépés távolságra ér, teljesen és kétséget kizáróan tudom már, hogy ki ő. Emily

- Köszönöm- egy mosolyt küld az őr felé, aki lekattintja a bilincset a csuklóimról. 

Hitetlenül nézek a lányra, aki kék szemeit most rám villantja. Gyönyörű. Egyik fekete szemöldökét felvonja, én pedig megdörzsölöm a borostát az államon.

- Én...- fingom sincs, mit mondjak. Már kezdtem beletörődni az időtlen ittlétbe, erre..

- Ne mondj semmit- mondja hidegen, de meleg mosoly bujkál a szája szegletében.

- Szóval megint látlak, balerina- végül mégis elmosolyodom, ő pedig ravasz fintort vág.

- Ahogy mondtad, rosszcsont.- átdobja a haját a válla fölött, majd megfordul és int, hogy kövessem.- Nem vagy egyedül.


Continue Reading

You'll Also Like

21K 1K 45
◇Kicsinek mindig is különleges dolgokról álmodtam.Aztán mi lett velem?Kikötöttem egy egyetem mellett miközben az álmaimat tervezgettem és próbáltam m...
41.7K 1.8K 22
𝐒𝐞𝐫𝐞𝐧𝐢𝐭𝐲 𝐃𝐞𝐯𝐢𝐧 - tökéletes párkapcsolatban él a véleménye szerint, bár barátja megjegyzései kissé fájnak számára, de gyorsan túl teszi m...
176K 3.3K 56
Shophia èlete bonyolult. Fiatalon megerőszakolták ès már benne van a fèlelem. Iskolai bántásokat is kapott rengeteget. Sok mindenen ment keresztül az...
125K 3.6K 52
Zoé Smith rossz döntései miatt tart ott ahol tart. Mire kezdene az élete helyre jönni el rabolják, ekkor a szegény lány még nem is tudja hogy magával...