Křehká jako sklo

Door Deaneira29

3.5K 268 14

Pokračování povídek Skleněný král a Skleněná princezna Tereza Kovářová si prošla v životě peklem. Ošklivý vz... Meer

2. Měla jsem utéct dřív
3. Tajemství vody
4. Příjemná společnost
5. Život o samotě
6. Možnosti přátelství
7. Změna plánu
8. Musíš si odpustit
9. Strašně se bojím
10. Malá jiskřička naděje
11. Možná máte pravdu
12. Dobrá předsevzetí
13. Holčičí den
14. Tajemství lásky
15. První květiny
16. Normálně žít
17. Starosti maminek
18. První schůzka
19. Magický večer
20. Cesta z temnoty
21. Čas na rozmyšlenou
22. Je to kluk
23. Pozvání na večeři
24. Strach z neznámého
25. Bolestná minulost
26. Malý zázrak
27. Životní šance
28. Polibek pod hvězdami
29. Životní krok
30. Noční oslava
31. Krůček po krůčku
32. Jak to překonat
33. Je čas lásky
34. Fajn večer
35. Děsivá nehoda
36. Nová rodina
37. Náhradní plány
38. Přípravy na večeři
39. Film čeká
40. Nebojím se
41. Nejúžasnější muž na světě
42. Něžná láska
43. Láska a osud
44. Kde budeme žít
45. Grilování s přáteli
46. Láska vždycky zvítězí
47. Báječný den
48. Příprava na štěstí
49. Plány s přáteli
50. Břéťu asi přetrhnu
51. Večeře s překvapením
52. Velký šok
53. Láska sílí
54. Život na hraně
55. Velké plány
56. Rybářský výlet
57. Nečekala jsem to
58. Půlnoční rozjímání
59. Romantický večer
60. Narozeniny jsou blízko
61. Všechno se vším souvisí
62. Balónky u rybníka
63. Babička k narozeninám
64. Nová šťastná rodina
65. Hektický týden
66. Něžná krajka
67. Večerní potěšení
68. Čas pravdy
69. Pokoj pro vílu
70. První školní den
71. Pražská spojka
72. Noční mise
73. Jsi láska mého života
74. Malé velké tajemství
75. Společné štěstí
76. Opál lásky
77. Čas před svatbou
78. Podzimní kouzlo
79. Krůček ke štěstí
80. Pohádka skleněné princezny
81. Láska pevná jako diamanty
82. Křehká jako sklo

1. Život dává nové šance

145 6 0
Door Deaneira29

Tereza Kovářová seděla v obývacím pokoji a snažila se uklidnit. Vzbudil ji zlý sen, už zase a ona nevěděla co s tím. Poslední týdny přitom měla možnost začít žít jinak a vybudovat pro sebe i dceru pohodový život. Souhra náhod a zásah osudu jí přivedli do Dvora Králové. Její táta byl polda a případ který pomáhal řešit mohl ohrozit jeho blízké. Takže před pár týdny se ona s dcerou a mamkou ocitla tady. Petr Hájek byl tátův dlouholetý parťák a kamarád. Ona sama ho brala jako kamaráda, ale nikdy nic víc. Oceňovala, že si od ní držel odstup a chápal její pocity v přítomnosti mužů. Díky němu kdysi poznala Richarda, psychologa který ji léta pomáhal a s jehož pomocí se snažila dostat z nejhoršího. Petra na začátku roku prostřelili a právě to všechno odstartovalo. Šílený případ se jim nakonec podařilo uzavřít a ona pořád trochu zpracovávala všechno kolem toho. Její mamka to brala mnohem líp, koneckonců desítky let po boku poldy jí vycvičily. Tady na chvilku našly útočiště v domě, který vlastnil Petrův nový šéf a kamarád. Dům měl čtyři jednotky a byla k němu úžasná zahrada. Anička si to místo zamilovala stejně jako možnost chodit pravidelně do zdejší zoo. Pak přišel táta s tím, že by tu ve městě mohli zůstat napořád. On a máma vždycky chtěli na důchod z města, ale kvůli ní v Praze byli odhodláni zůstat.

Teď si došla uvařit heřmánkový čaj a vrátila se zpátky na sedačku. Ona si v poslední práci prošla peklem a nakonec se odhodlala dát výpověď. Nikdy nechápala jak může být pracovní prostředí tak ošklivé. Drby, podrazy a nakonec zjistila, že nedostávala zaplaceno jak měla. Původně se říkalo, že firma musí šetřit a pak zjistila, že peníze nedostává jako jediná. To byla věc která jí teď docela trápila, protože osobní ohodnocení by ji bývalo přineslo slušnou sumu peněz a ona by mohla Aničce koupit něco hezkého. Jenže nevěděla co s tím a ani neměla moc chuť se s bývalým šéfem pustit do křížku. Pořád se v přítomnosti mužů cítila nejistá a měla problém jim věřit. Minulost ji ošklivě poznamenala a ona nevěděla jak to překonat. Měla problém dlouho i u vlastního táty a až Richard jí ač muž pomohl. Mohla mu říct úplně všechno, strašně moc jí pomohl a pak byla vděčná Petrovi, který když k nim občas přišel vyzvednout tátu snášel bez mrknutí oka její nálady. Jako bývalý voják ovšem něco takového chápal a věděl jak ošklivě se PTSD může projevovat. Byl v té době ženatý a vypadal šťastně až později všichni zjistili, že to tak nebylo. Hodně mu přála aby si našel milou ženu se kterou bude šťastný a to se mu podařilo a ona mu to hrozně moc přála.

Ve vzpomínkách se vrátila k minulému víkendu a dni, kdy Petr požádal Lenku o ruku. Bylo to tak krásné a romantické, byla to sestra jeho nejlepšího kamaráda a každý kdo je spolu viděl věděl jak moc se ti dva milují. Lenka byla úžasná milá dívka, která ráda a ochotně pomáhala druhým. V tom byla úplně stejná jako její švagrová Sid. Našla v těchto dvou ženách báječné kamarádky, které jí nabídly nezištnou pomoc a ona za to byla vděčná. Právě Petra taky díky tomu, že Sid pracovala v zoo napadla úžasná věc. Slovo dalo slovo a ona už měla novou práci, která jí strašně bavila. Pracovala teď v zoo jako asistentka ředitelky a bylo to přesně to co jí dělalo šťastnou. Adélka už si užívala mateřskou dovolenou a každým dnem se čekalo na příchod jejího miminka. Musela sama uznat, že ta úžasně rozmanitá skupina přátel kolem Sid a Lenky byla skvělá. Bývalí vojáci, plodové a jejich rodiny to bylo něco co jí pořád přivádělo v úžas. Teď se podívala na hodinky a zjistila, že je kolem páté a tak má ještě dost času než se Anička vzbudí. Mamka včera po dvou dnech odjela zpátky do Prahy, aby byla s tátou. Zatím ještě byli v Praze, ale už jen pár týdnů a pak budou definitivně tady ve městě všichni. Teď bydlela v bytě Sid, který si tu před víc než rokem koupila, když sem přišla pracovat. Pak tu chvilku bydlel její kolega a nakonec Petr, ale ten byl spíš jinde než tady.

Rozhlédla se po obýváku a uvědomila si, že je to tu dost neosobní jak nic nevybalila. Ona tu teď bude jen než byt kde pak budou trvale projde rekonstrukcí. Břéťa vlastnil s maminkou velký dům a ona nakonec bude bydlet v horním bytě s dvěma ložnicemi a ve spodním bytě budou její rodiče. Tam byl velký obytný prostor a velká ložnice. Julie tedy Břéťova maminka byla úžasná ženská, která jí pomáhala s Aničkou kdykoliv bylo potřeba a ona jí byla vděčná. Byla už dlouho sama a jak se jí jednou svěřila tak už se vzdala naděje na vnoučata. Břéťa byl přitom hezký chlap, ale byl dlouho sám a tak jeho máma už i vzdala snahy mu někoho najít. Bylo vidět, že jí to trápí, ale prostě brala život tak jak byl a nesnažila se ho měnit. Kéž by ona sama dokázala takhle k životu přistupovat. Taky si uvědomila, že po jednom incidentu se jí Břéťa začal hodně stranit. Reagovala hodně přehnaně na jeho příchod a pak se úplně stáhnul. Měla podezření, že mu Petr řekl proč se to stalo a ač mu určitě neřekl všechno tak dost na to, aby si dával pozor. Je to šest let a ona pořád vidí věci co se jí stali tak živě a pořád se jí vrací v nočních můrach jako dneska v noci. Hlavně to nesmí dát najevo před dcerou, protože ta už tohle všechno vnímá a ona jí musí chránit. Život dává nové šance a ona tuhle nesmí pokazit.

Ga verder met lezen

Dit interesseert je vast

3.2K 170 21
There's a new cafe in town and Rin and Gumi decided to check it out. There they found out many things, new friends and colleagues, new school, new ex...
165K 914 19
Trošku žhavější povídky.
131K 17K 70
Harvey by rád řekl, že mu Felixe seslalo samo nebe, protože to zní šíleně poeticky. Jenže pravda je taková, že prostě jen přišla jeho sestra Hailey s...