Action I. - pod vládou |tmr

By Subject_A0

838 89 14

DOČASNĚ POZASTAVENO Ti které nejvíce milujeme umírají. Tím kterým nejvíce věříme lžou. A otázky na které se... More

Vítej v Glade
Zpívala mi
Večer
Sliceři
fanoušek číslo 1
Květina
Byla jsi chyba
Taky jsi měla zemřít
Nick
Zítra tě začne trénovat
Sektor 7
Frankie
...jak moje máma zemřela
WICKED
Je to manipulace?
Snažíme se na vás dávat pozor
Jdu na lov
Měla neodvolatelnou pravdu
Gally
Bod nula
Shromáždění
,,Mám pocit, že čas běží"
Chuck
Spodní polovina jeho těla byla pryč
Pohřeb
Proč jsi praštila Thomase?
Je poslední, navždy..
....byl mrtvý
Ben bude vykázán
ERUPCE!
Co jsi si sakra myslela!?
Bylo příliš pozdě..
Útes
Jen zmáčkni spoušť
Bez košile
A je to tu zase
Hlas v hlavě
Co se změnilo?
Polibek
Právě jsem spustila konec
Fata Morgána

Grieveři

17 2 0
By Subject_A0

Když se zhluboka nadechla, aby vykřikla, ruka se jí sevřela k ústům . Pohlédla do Minhovy lesklé tváře s vytřeštěnýma zděšenýma očima. Hruď se mu zvedala nahoru a dolů, mezi obočím měl vrásku. Neodvážila se pohnout ani svalem nebo dokonce vydat zvuk, dál mu zírala do očí, dokud se hrozivé zvuky Grievera nerozplynuly dále v dálce. Když si byl jistý, že je konečně pryč, sklonil ruku a ona se pořádně nadechla čerstvého vzduchu.

,,Promiň," vydechl. ,,Měl jsem takový strach, že jsem tě ztratil. Co se stalo?"

,,Ne, promiň, zastavila jsem se, abych se podívala na něco na zdi," řekla rychle. ,,Nevěděla jsem, že jsi tak daleko utekl."

Povzdechl si a promnul si zátylek. ,,Aspoň jsem tě zase našel. Dobrá práce na břečťanh," řekl. ,,Hned mě napadlo, že se mě taky snažíš hledat."

,,Jo," přikývla. ,,Viděla jsem na zdi plaketu. Bylo na ní World In Catastrophe: Killzone Experiment Department. Co to sakra znamená?"

,,Nemám tušení," pokrčil rameny. ,Je to tady vyražené skoro na každé zdi, pod vším břečťanem. Usoudili jsme, že to musí být to, v čem jsme. Nějaký druh Killzone Experiment. Ať už to znamená cokoli."

,,World in Catastrophe i když... je to tedy oficiální," řekla. ,,Vnější svět musí být shucki-"

Ozval se za ní odporně hlasitý nelidský výkřik a přerušil ji uprostřed věty. Vyděsilo z ní živé denní světlo a sotva zpracovala, co se stalo potom. Ozvalo se kvílení oceli, která se o sebe drala, až se scvrkla. Minho zařval a přitiskl si ji na hruď, zrovna když ucítila, jak čepel vzduchem zasvištěla tam, kde měla před vteřinou hlavu.

Pak ji Minho táhl chodbou a ona měla pocit, jako by jí měli vytrhnout ruku z kloubu. Griever se za nimi vrhl vpřed, když letěli bludištěm. Soustředila se na Minhova záda a snažila se ignorovat hlasité řinčení kovu a ztěžkající se maso za ní. Z pachu spáleného oleje se málem pozvracela a Minho se na ni podíval přes rameno.

,,Nepřestávej utíkat, Cassie!" vykřikl.

Ozvalo se další zaječení, které se drásalo ušima, tentokrát shora. Minho smykem zastavil a ona ho málem prorazila přímo skrz, kdyby nebyl připraven ji zastavit. Přesně ve stejnou chvíli se před nimi za roh vyřítil druhý Griever. Jeho pravý přívěsek s obří pilou připevněnou ke konci se s chladnou zuřivostí oháněl po jejich torzech.

Cassandra vykřikla, když sebou trhla, táhla Minha s sebou a oba narazili do zdi. Náraz otřásl celým jejím tělem a nechal ji lapat po dechu bolestí. Griever otevřel doširoka zející ústa a vztekle zaječel, než zaútočil znovu. Minho ji popadl, shodil je oba na zem a využil hybnosti k tomu, aby se převalil kolem Grievera zpět chodbou. Vyškrábali se na nohy, když se stvoření otočilo čelem k nim.

Nebylo času nazbyt a navzdory spalování svalů sprintovali tak rychle, jak jen mohli. Strach jim stékal po zádech, zatímco čistý adrenalin ovládal každý jejich pohyb. V každé zatáčce prudce zatáčeli, smykem a návalem rychlosti vyrazili. Někde na jejich spěšném ústupu se oba Grieverové spojili a vrhli se za nimi.

Cassandra ucítila, jak jí něco ostrého proniklo přes holeň, ale nevěnovala tomu pozornost, když pokračovali v útěku klikatými chodbami. Jejich pronásledování bylo neúprosné. Až když prošli vnitřní částí, zvuky začaly za zatáčkami ochabovat a slábnout, ale přesto běželi dál. Nezastavili se, dokud se neřítili skrz Dveře Glade a zhroutili se jeden na druhého do trávy.

Každý atom v ní křičel na protest a ona dýchala tak těžce, že si myslela, že jí v žebrech téměř explodují plíce. Z kotníku jí do nohy vystřelila ostrá bolest a byla si jistá, že si ji cestou zpět vymkla. Minho zasténal u jejího ucha, když ho pohltilo vyčerpání. Oba byli polití potem, ale nebyla tam žádná krev. Díkybohu.

Nevěděla, jak dlouho tam leželi, když se Stěny daly do pohybu. Z dunivého zvuku kamenů a kovových mříží proti sobě ji bolela hlava ještě víc; dehydratace už na ni začínala doléhat.

Cassandra se pokusila vystrčit se do sedu, ale když se jí ruce třásly tou námahou, spadla zpátky. Minho se převalil na záda, zvedl si kolena a ona dál ležela na břiše obličejem dolů na trávě. Jejich dech se začal vyrovnávat, když se Dveře zavřely s posledním cvaknutím čelistí.

,,Jsi v pořádku?" slyšela, jak se Minho ptá.

,,Jo," vydechla. ,,Totálně jsem si vymkla kotník."

,,Vážně? Sakra," zabručel, který měl být smíchem. ,,Už pro tebe žádná zábava."

,,Myslím, že jsem si užila dost zábavy, aby mi to chvíli vydrželo," odpověděla.

Podívali se na sebe a slabě se zasmáli. Někdo k nim přistoupil a oni se otočili, aby se podívali; byl to jeden z dalších Běžců. Měl jahodově blonďaté vlasy a modré oči s vysokou mírně zavalitou postavou. Vzpomněla si, že se jmenuje Ben a že je to jeden z hezčích kluků.

,,Vy dva vypadáte jako ryba ve vodě," řekl jim. ,,Co se stalo? Narazili jste na Grievery?"

,,Dobrý odhad, kamaráde," odpověděl Minho. ,,Dva přímo do našich tváří."

,,Jste v pořádku?" zeptal se a oči sklopily ke Cassandře.

,,Vymkla jsem si kotník," mohla jen říct. ,,Ale jinak jsme v pořádku"

,,Super," přikývl Ben. ,,Pokusím se najít Clinta nebo Jeffa. Ať se ti podívají na ten tvůj kotník."

,,Dík..."

Běžec se rozběhl směrem k usedlosti a Cassandra se konečně převalila na záda. Pohyb jí poslal další akutní bolest do nohy a hlasitě zasyčela.

,,Dobře, to zní špatně," Minho se na ni podíval. ,,Přestaň se hýbat."

Podařilo se mu zvednout se do sedu a přiblížil se k ní. Když jí vyhrnul lem kalhot, zakryla si obličej paží.

,,Ooh," zaznělo.

,,Jak to vypadá, doktore? Zvládnu to?" zeptala se.

,,Je to špatné, Cassie," odpověděl.

Nechala paži spadnout zpět na bok a zvedla se ze země, aby se podívala. Kotník měla oteklý a začínal se z něj dělat modřiny, natažená kůže už získala nafialovělý nádech. S těžkým povzdechem padla zpátky na zem.

,,Zafraseně."

"Shanku máš pravdu," opřel se a s obavami se na ni podíval. ,,To bude trvat nejméně tři týdny, než se to pořádně zahojí."

Chtěla protestovat, že za pár dní bude v pořádku, ale věděla, že je to zbytečné. Ten zatracený vaz byl pravděpodobně rozřezaný. Příští týden by nemohla chodit, natož běhat. Minho vzhlédl při zvuku blížící se společnosti a sledovala jeho pohled. Clint běžel směrem k nim s Benem přímo za ním. Med-jack se sklonil, aby prozkoumal její kotník, jemně do něj šťouchl a díval se na její reakci. Vykřikla bolestí a vyčítavě se na něj podívala.

,,Hádám, že Minho bude zase sólo," zasmál se Ben.

Strážce si zděšeně povzdechl a Clint vstal.

,,Pojďme ji vzít zpátky," řekl jim. ,,Nechci, aby to ještě více namáhala. Zabalím to, až budeme zpátky v Homesteadu."

Ben se kolem ní začal pohybovat, ale Minho zvedl ruku, aby ho zastavil.

,,Mám to, velký chlape," řekl a vstal.

S úžasnou ukázkou síly ji Minho vzal do náruče. Cassandra byla ohromena, před chvílí byl napůl mrtvý vyčerpáním a objala ho kolem krku.

,,Ach, můj temperamentní hrdino," poznamenala žertem.

,,Pro tebe cokoliv," usmál se chlapecky.

Ben a Clint obrátili oči v sloup. Zamířili zpět do Homesteadu, kde jí Clint obvázal kotník, jak řekl, a pak odešel s Benem. Minho natáhl končetiny a trhl sebou na každém bolavém místě a svalu. Cassandra seděla na posteli s jednou nohou složenou a špatnou nataženou.

Clint jí řekl, aby s ní co nejvíce nehýbala a aby na ní nevyvíjela žádný tlak. Na boku nechal také pár berlí, které vypadaly jako ručně vyrobené. Minho seděla na konci postele a dávala si pozor, aby si neporanila nohu.

,,To je na hovno," řekl. ,,Zafrasený Grieveři, vždycky mi musí zničit den."

Zahihňala se. ,,Užij si to tam venku. Nenech si mě moc chybět."

Podíval se na ni a nakrčil nos. ,,Aspoň jediná věc, o kterou se teď nebudu muset starat, je, že se k smrti unudíš, v této místnosti.," řekl hravě.

Zasténala, aniž by ji to napadlo. S kotníkem byla nakonec upoutána na lůžko, dokud se nezahojil natolik, aby mohla znovu chodit. Minho se její reakci zasmál a pak se natáhl, aby se dotkl její ruky.

,,Možná to zní divně," začal. ,,Ale jsem rád, že sis poranila jen kotník."

Jeho oči se na ni vážně podívaly a ona se snažila nečervenat. Věděla, co tím myslí, a sklopila pohled a najednou se cítila pokorně.

,,Jo," řekla tiše. ,,Jsem ráda, že se ti nic nestalo. Nemyslím si, že bych se s tím smířila."

,,Já také."

Pak odešel do Mapovací místnosti a slíbil, že jí přinese večeři později. Cassandra neměla nic jiného na práci, lehla si na postel a zavřela oči. Podařilo se jí na chvíli zdřímnout a probudilo ji zaklepání na dveře. Rozlétla se jí víčka a začala se zvedat loktem.

,,Minho?" volala.

Dveře se pomalu otevřely a škvírou prostrčil hlavu vychcaný chlapec s huňatými hnědými vlasy. Její tvář spadla, když poznala, kdo to je. Nick otevřel dveře víc a udělal krok dovnitř.

Continue Reading

You'll Also Like

8.8K 1K 22
Každý svatý má minulost a každý hříšník má budoucnost.
36.9K 1.4K 48
,,Jsou příběhy, které dokáže napsat jenom sám život."
17K 1.1K 44
Rozálie. Svět plnej drog, chlapů na jednu noc a snahy vydělat si trochu peněz na rohlíky. Zato Lukáš, ten má srdce plný lásky, našlápnutou kariéru a...
62.5K 1.6K 22
[The amazing Spider-Man] There are many words to describe Aleena Watts the most common are 'Nerd' and 'Smartass' and the girl is proud to take both t...