YARALI HAYAT

By kartanem2006

1.1K 523 207

Bu kitap kadına şiddetin bir örneği. Asena'nın hayatının hikayesi. Acısının, hüznünü, psikolojisinin, ruhunun... More

Birinci Bölüm
İkinci Bölüm
Üçüncü Bölüm
Dördüncü Bölüm
Beşinci Bölüm
Altıncı Bölüm
Yedinci Bölüm
Sekizinci Bölüm
Dokuzuncu Bölüm
Onuncu Bölüm
On Birinci Bölüm
On İkinci Bölüm
On Üçüncü Bölüm

on dördüncü bölüm

24 6 6
By kartanem2006

"Asena Ö-özür dilerim" dedi hıçkırıklar içinde. Ona herşeyi anlatmıştım. Olanları hatta küçüklükten beri gördüğüm şiddeti onda bu yüzden uzak durmaya çalıştığımı. Ardaya olan aşkımı, ailemin bana yaşatıklarını hatta dün buraya kadar gelip vazgeçmemi yani aklınıza gelebilecek herşeyi anlattım.

Şimdide baş başa vermiş ağlıyorduk. " Nasıl Asena nasıl bunca sene benden gizlersin ha? nasıl? Çocukluk arkadaşım gözlerimin önünde kayboluyormuş" Dedi hıçkırıklar onu durdururken.

"Ne deseydim Miray annemle babam beni doğuran büyüten insanlar şiddet mi uyguluyor deseydim" dedim gözlerimi ağlamaktan kızaran gözlerine dikerek.

Haklıydım, haklı olduğumu bildiği için sustu.

Ortam iyice kötüleşiyordu ortamdaki gerginliği almak için konuştum. "Şu ağlamayı kesecek misin sulu göz. Herşey oldu bitti artık sen yanımdasın"dedim gülümsemeye çalışarak.

Yüzünde acı bir tebessüm belirdi "Bu helinde bile bana destek oluyorsun oysaki benim sana destek olmam gerekmiyor mu?" Dedi sol gözündeki yaşı silerken.

"Tamam haklısın ama ben şuan senin yanındayım mutluyum senin ağlamam beni üzüyor hadi kes şu ağlamayı." Dedim yanaklrını sağa sola çekiştirerek sıkarken.

"Ay tamam sustum yeter ki yanaklarımı sokmayı bırak" dedi ikimizde gülmeye başladık.

Susunca Miray gözlerini gözlerime dikti "Ağlamam ama sende ağlama, hem sen artık yalnız değilsin ben varım olan herşeyi bana anlatacaksın beraber üstesinden geleceğiz" dedi. Beni sıkıca kendine çekti ve sarıldı.

Bu sıcak ve masum ortam beni duygulandırmıştı. Ben ailemden bile görmemiştim bu sıcaklığı arda ve mirayın bana böyle yaklaşması beni benden alıyordu. Küçük şeylerle bile mutlu olabiliyordum ben.

Miray benden ayrılınca kaşlarını çattı."noluyor lan" dedim korktuğum için.

"Sen nasıl Ardaya anonim olarak yazdığını benden gizlersin" dedi.

Buna mı bu kadar kızmıştı. Bunu duyunca rahatladım rahatlamanın ardında kahkahayı bastım. Oda benimle gülmeye başladı.

Mirayla gülmeyi çok özlemiştim en son 14 yaşında  Miray ilk hasta olduğunda bu kadar gülmüştüm. Resmen bana "Ben bu acıya dayanamam birşey yap dursun kan kaybından öleceğim" dediğinde gülmüştüm bu kadar.

İkimizde gülmekten kızarmıştık. Olur ya ağlamanın ardından sinir patlamasından gülmek öyle bir şeydi buda sanırım.

O gün geceye kadar konuştuk, geceyide mirayla eskileri, ardayı konuşarak geçirmiştik. Hem gülüyor hemde hüzünleniyorduk. Gecenin sonunda Miray gözlerimden yorgun olduğumu anlayıp uyumam için kendi odasını bana bırakıp kendi misafir odasına geçti. Yemek yememişti ona dahi halim yoktu zaten yatağa girer girmez uyumuştum.

Sabah uyandığımda saat 14.07'di. Bu saate kadar uyumuş olmam yorgun olduğum içindi belkide. Yataktan kalktım ayaklarım soğuk fayansla buluşunca tüylerim ürperdi. Yavaşca yürüyerek lavaboya gittim elimi yüzümü yıkadım ardından saçlarımı topladım odaya geri geldim. Dün gece mirayın verdiği beyaz yumuşacık kazağı üzerime geçirdim altıma dar mavi koyunu geçirdim. Tam odadan çıkmak kennkpı çaldı ve içeriye Miray girdi.

" Ooo uyanmış bizim uyuyan güzel" diyince istemsizce de olsa tebessüm ettim. Daha sonra konuşmaya devam etti "kazak ve pantolon yakışmış" dedi gözlerini üstümde gezdirirken. Gözleri pırıldıyordu. Gözleri yüzüme gelince gözlerindeki ışıltı yerini acıya bıraktı. Haklıydı acınası bşr hayat hikayem vardı.

Bozuntuya vermeden sordum "Neden okulda değilsin?" Diyince gözlerini yüzümdeki iyileşmeye başlayan yaralardan çekip gözlerime baktı.

Az önceki tebessümü yakınarak "lan sende annem gibi her gün okul istiyorsun anladım o dırdırıma dayanamıyor sana ne oluyor olm bugün tatil." Diyince gülmeye başladım. "Ne kızıyorsun lan ne biliyim tatil olduğunu ne zamandır okula geldiğim mi var?" Diyince bana hak verdi.

"O zaman bugün nereye gidiyoruz." Dedi.

"Bugün iş aramaya başlayacağım en yakın zamanda kendi evime geçmem gerek size daha fazla yük olamam ozan amca anlayışla karşıladı ama olmaz yapamam size daha fazla yük veremem" diyince kızmaya başladı tam yarım saat beni azarladıktan sonra nasıl oldu bilmiyorum ama beni ikna etti.

Şuan ise alışveriş merkezinde beni sağdan sola sürükleyerek alışveriş yapıyorduk.

"Ay Asena bu kolye sana çok yakışır"

"Vav güzelmiş" dedim tam fiyatını soracakken üzerinde yazan 250 TL görünce gözlerim büyüdü. Aslında  bu para büyük bir para değildi ama benim üzerimde o kadar para bile yoktu.

"O zaman alıyorum iki tane hemde biri sana biri bana " dedi neşeyle. Kasaya yürümeye başlamıştı ki kolunu tuttum. "Hop hop nereye"

"Kasaya gidiyorum Asena şunları alacağım" diyince buna engel oldum. Bunu ona aldıramazdım.

"Ne kasası kızım saçmalama istersen" dedim yapmacık bir kızgınlıkla.

"Sana soran olmadı Asena hanım" diyerek beni kenarıya çekip onunde sallana sallan yürüdü. Bu hali Komik görünse de engel olamadım.

İnat edip almış olduğu kolyeyi boynuma taktıktan sonra üstünede tembihledi bunu çıkarırsan gözüme görünme diye. Şimdi ise oradan çıkmış kozmetik ürünlerinin satıldığı dükkanlara gidiyorduk. Aslında bu aralar şu yaralar için makyaj malzemesine ihtiyacım vardı ama o kadar bıkmıştım ki makyajdan sanırım almayacaktım. Alacak param da yoktu zaten. Sabahtan beri hangi mağazaya gitsek Miray aldıklarından ikişer tane alıyordu inada daha fazla yük olmamak için dükkana girmemeye karar verdim.

Dükkanın önüne gelince kiraya bakarak "Sen gir al bende burda bekliyom çok yoruldum." Dedim yorgun görünmeye çalışarak aslında yorulmuştumda.

Bu halime inanmış olacak ki kabul etti. O içeriye girerken bende dükkanın yanında duran ayakkabı mağazasının vitriminde ki ayakkabılara bakıyordum. Gözlerim yavaş yavaş ilerlerken siyah bir stiletto ayakabıya kaydı çok güzel ve şık olan ayakkabının fiyatı pahalı geldiği için almaktan vazgeçtim.

Ben gözlerimi oradan ayıramazken arkamdan gelen sesle dikkatim o yöne kaymıştı. "Çok güzeller değil mi?" Bu sesin sahibi bu iğrenç gülüşün sahibi hayatımı mahveden adama aitti.

"Senin burda ne işin var? Beni mi takip ediyorsun?"dedim sesimi kısık tutmaya çalışarak.

"Almak ister misin?" Dedi o iğrenç gülümsemesi beni hayattan soğuturken.

"Bak senden ilk defa birşey istiyeceğim" dedim. Gözlerinde bir ışık parladı. Galiba beni gerçekten seviyordu beni en çok korkutan da işte buydu.

"Tabi güzelim ne istersen" dedi heyecanla.

"Öncelikle şunu demeyi kes ve benden uzak dur." Diyince gülmeye başladı.

"Bu dediğin olanaksız güzelim ama başka birşey istersen seve seve yaparım" diyince sinirlerim iyice zıplamıştı.

"Uzak dur benden uzaaaak! İstemiyorum seni nefret ediyorum senden." dedim artık kendimi tutamıyordum. Gözyaşlarım yüzüme hücum ederken kendimi zor tutuyordum.

"Ah güzelim bir şans versem nasıl mutlumolacagız göreceksin" dedi üzgün çıkıyordu sesi. Ben ona acırken aklıma arda ve aramda olanlar geldi ben de onu bu kadar severken beni istememesi yengesi olarak görmesi canımı acıtıyordu. Zorla tuttuğum göz yaşlarım akmaya başlamıştı. Ben onu istemiyordum ki bu adam babam yaşındaydı bende onun yigeni yaşındaydım azıcık utanmalıydı.

"Sakın! sakın birdaha yanıma yaklaşma" dedim hıçkırıklarım arasında. Bu halime dayanamamış olacak ki daha fazla diretmedi.

"Lütfen ağlama gidiyorum ama bu dediğin imkansız güzelim özür dilerim ağlama lütfen" dedi beni sakinleştirmeye çalışırken ve arkasına bakmadan gitti.

O gittikten sonra kendimi susturup beklemeye devam ettim, on, onbeş dakika sonra Miray içeriden çıkınca eve gitmeye başladık çok yorulmuştum. Miray ağladığımı anlamış olacak ki yol boyu soru sorup durdu bende evde anlatırım diyip geçiştirdim.

Eve geldiğimizde akşam yemeğini yiyip odaya çıktım. Saolsun Gülsüm teyze ve eşi şeref amca konuk sever oldukları için ses etmemişlerdi. Miray annesine yaşadıklarımdan bahsedince Gülsüm teyze ne kadar isterse o kadar kalsın o da artık bizim bir kızımız demiş ama onlara yük olmamak için yarın hemen ev hem de iş aramaya başlıyacaktım.

Odama çıktım son 2 aydır okuyamadıgım kitabımi elime aldım ve okumaya başladım. Yarım saat sonra kapım çalındı."Gir!" Dedim.

"Nasılsın kız?" Diyerek içeriye girdi neşeli bir sesle Miray.

"İyim canım, gelsene." dedim yatağı oturması için gösterirken.

Miray sabah olanları anlattım. Baştan sona en ince ayrıntısına kadar. Miray ne kadar şakaya vursa da oda bu olanlara çok üzülüyordu. Elinden birşey gelmiyordu. Bende onun başına bir şey gelmesinden çok korkuyordum.

Saat gece 12'ye kadar oturduk konuştuk Miray bana geri kaldığım konuları anlattı hepsini bitiremedik de daha burdaydım gidene kadar  hepsi biterdi biraz da benim çabamla seneye gireceğim üniversite sınavına hazır olacaktım.

Miray kendi odasına gidince bende uyumak için hazırlanıyordum. Camdan gelen sesle oraya dikkatim kaydı aslında korkmuştum gecenin bu saatinde kim olabilirdi ki içimi iyice korku kaplarken cama doğru yürüdüm. Perdenin arkasında gördüğüm yüzle kala kaldım.

Çok özlemiştim asenayı.

Kitabın sonu nasıl bitecek sizce şimdiden final düşünceleri gelmiştir aklıma. Sjsjsjsj

Neyse bol bol yorum ve beğeni sizi seviyorum. 😍❤️

Continue Reading

You'll Also Like

25.4M 903K 78
♌ İNTİKAMDAN DOĞAN TUTKULU BİR AŞK ♌ Küçük yaşta anne ve babasının ölümüne şahit olan acımasız genç bir adam... Edim Demiray. Daha on sekizinde uyuş...
610K 27.2K 17
Son yirmi yedi saniye. Zaman gelmişti, kulaklıktaki ses son kez konuşacaktı. "Sonuna geldik, küçük hanım," Alacağı canları düşündükce duyduğu memnuni...
202K 13.7K 21
17 Yıl sonra gerçekleri öğrenen Bade, yıllardır onu arayan abilerine giderse. Azıcık dram. Bolca eğlence. Bolca aksiyon. Bir tutam da kaos. Daha...
377K 27.9K 44
0536****: "Merdüm-i dîdeme bilmem ne füsûn etti felek Giryemi kildi hûn eksimi füzûn etti felek Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân Beni bir gözl...