-6- SON EĞİTİM-

1.9K 307 353
                                    

Şuraya Bir ışıl melek Özgen bırakıyorum

" Bir çok şeyin anısı var hâlâ içimde , ama anılması gelmiyor..."

Merhaba yeni bölümle yeniden aranızdayım. Umarım beğenirsiniz. Bu bölümü PapatyaHatun04 armağan ediyorum. Yazım hatalarım olduysa kusura bakmayın. Şimdiden iyi okumalar. Yorum yapmayı ve oy vermeyi unutmayın lütfen....

Değer miydi insanı insan için kırmaya?

En sevdiğinden aldığın darbenin acısı ne kadar acıtırdı canını insanın?

Bir insanın güvenine verilen ihanet onarılabilir miydi?

Kabus gibi geçen bir gecenin ardından gözlerimi çalan alarm işe zorla açtım. Bu çalar saati yapanın ben taaa. Şakaklarıma vuran ağrıyla söve söve yerimden doğruldum. Bir süre elim başımda bekledikten sonra yavaş hareketlerle elimi yüzümü yıkayıp kamuflajlarımı üstüme geçirip aşağı indim. Askerler yemekhaneden grup grup çıkarken yönümü bahçeye çevirdim. Bizim acemi bordolar hazır olda yan yana dizilmiş bekliyorlardı.

Gün geçtikçe bu çocukları daha çok benimsiyor benimsedikçe kaybetmekten korkuyordum. Allah'ım bunlarında acısını bana yaşatma Yarabbi. Sessizce duamı edip önlerinde durmam ile daha dik bir hale gelip bana bakmaya başladılar. İlk eğitim benimle olacaktı bugün. Dün dinlenmişlerdi yüzlerinden belliydi.

-"Günaydın asker".

-"Saol"

-"Hadi bugün iyisiniz güne zor bir eğitimle başlamayacaksınız. " demem ile hepsinin bir 'ohh' demesi bir oldu. Bu hallerine gülüp beni takip etmelerini söyledim.

Mühimmat deposunun önüne gelince kapıdaki nöbetçi asker kapıyı açıp kenara çekildi. Depoya girmemiz ile harekete duyarlı ışıklar tek tek açılmaya başladı. Bir tarafta kasaların içindeki el bombaları ve füzeler varken duvarlarda ve deponun ortasında büyük masanın üstünde silahlar vardı.

-" Hiç bir şeye dokumak yok. Sadece bakabilirsiniz. Anlaşıldı mı asker"

-"Emredersiniz komutanım "

-"SİLAH ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ; Silahlar( tabancalar), mermi muhafaza bölümlerine göre şarjörlü veya toplu(revolver) olarak adlandırılır. Ayrıca kullanılan mermilerin çağlarına göre adlandırılırlar.

Şarjörlü tabancaların kendilerine göre ; toplu tabancaların da kendilerine göre avantajları ve dezavantajları vardır." diyip kısa bir ön bildirme yaptım. Bu konuları silahları ne kadar bilseler de tekrar etmekte sıkıntı yoktu...

ŞARJÖRLÜ SİLAHLAR; Şarjörlü tabancaların emniyet kilidi vardır. Emniyet kilidi kapalı dahi olsa,namlu canlıya çevrilmez. Her ne kadar 'EMNİYET KİLİDİ 'de olsa, silaha güven olmaz arkadaşlar. Sonuçta bir makinadir her an mekanik bir aksaklık çıkabilir. Şarjörlü tabancalar toplu tabancalara ( tüfeklere ) göre daha fazla mermi alırlar.

Masanın önüne ilerleyip askerlerin karşısına geçecek şekilde yerimi aldım. Silahlardan birini elime alıp konuşmaya başladım.

-"Bunun adı ROBAR RC-50 keskin nişancı tüfeğidir. En etkili keskin nişancı tüfeklerinden birisidir. Antimateryal özelliğe sahiptir."

Tüfeği yerine bırakıp bir diğerine geçtim.

-"Bu arkadaşlar bir çok polisin ,askerin , özel kuvvetlerinin kullandığı orta menzilli keskin nişancı tüfeğidir. Adı ACCURACY İNTERNATİONAL AWM'dir.

PAYİDAR ERVAHOnde as histórias ganham vida. Descobre agora