Vrijdag 6 november 2020

26 1 0
                                    

Ik sta voor de spiegel. Ik zie mijn lange haren langs mijn schouders hangen. Dit is wat ik wil. Ik wil met los haar naar school. Ik wil dit! Ik borstel door mijn haar en begin weer te twijfelen. Wil ik dit? Ik doe mijn haar los. Met losse haren loop ik naar beneden. Dit is wat ik wil.

Mijn vader zit aan de keukentafel, hij kijkt mij aan. 'Ga je met je haren los naar school vandaag?' Ik antwoord: 'Ja. Dit is wat ik wil. Ik heb er lang over nagedacht en dit is het goede moment.' Mijn vader loopt naar mij toe en geeft me een knuffel. Hij drukt een kus op mijn voorhoofd. Ik kan zelf niet geloven dat ik het doe. Als mijn moeder ook beneden komt kijkt ze me net zo verbaasd aan als mijn vader. Ik kijk haar aan. Ze loopt naar me toe en geeft me een dikke knuffel.

Als ik in de badkamer sta naast mijn moeder komt mijn vader binnen. Mijn vader vraagt aan mij: 'Wil je dit omdat je het wil, of omdat je het nooit hebt gekund?' Ik antwoord met de tandenborsten in mijn mond: 'Allebei.' Ik spuug de tandpasta uit en spoel mijn mond. Daarna zeg ik: 'Ik wil dit graag, ik heb het lang niet gekund, mijn haar ziet er goed uit. Ik ga het doen!' Ik geef mijn vader en moeder nog een knuffel en ik loop naar beneden. Ik ben blij! Ik ga op mijn fiets zitten en fiets in de richting van school.

Op school aangekomen merken Lisa, Nynke en Benthe meteen op dat mijn haar los is. Lisa geeft een blije blik, daarna zegt ze: 'Je hebt je haar los!!' Ik kan mijn geluk niet meer op. Ik ben hier gewoon op school, met los haar!

Hoe alopecia haar leven op de kop zetteOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz