Dinsdag 22 september 2020

27 1 0
                                    

Ik ga goed beginnen aan deze dag. Ik ga goed beginnen aan deze dag. Ik ga goed beginnen aan deze dag. Ik probeer mezelf moed in te praten, maar het werkt nog niet echt. Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik aan de keukentafel zat en de allereerste keer was dat er alopecia bij mij werd gezien. Je zou dus wel kunnen zeggen dat ik vandaag een jaar alopecia heb. Gek om over na te denken, maar het is de waarheid. Ik lig in bed, ik wil het liefst de hele dag in bed blijven, maar ik weet dat het verstandig is om te gaan. Ik heb zo veel mee gemaakt dit jaar. Veel verdriet, maar ook gelukkige momenten. Ik wil van vandaag een geweldige dag maken, één waarop ik tevreden terug kan kijken. Aan de andere kant heb ik geen zin om mijn best te doen, om te doen alsof ik vrolijk ben. Mijn wekker gaat af en ik stap mijn bed uit.

Ik kom op school aan en ik zie Lisa, Nynke en Benthe. Ze zien er vrolijk uit, dus mijn besluit ligt vast, ik ga vandaag alles er aan doen om vrolijk te zijn.

Sommige mensen denken misschien dat ik me aan stel, maar ik kan er echt niet tegen dat ik vandaag geen les heb van mijn oude mentor. Ik moet het doen met mijn nieuwe mentor. We hebben 2 lesuren vandaag met haar, dus het zou goed moeten komen, maar zo voelt het niet. Mijn nieuwe mentor is echt een heel aardige vrouw, iemand wie je dingen kan vertellen, maar ik wil mijn oude mentor. De mentor die weet hoe ik me voel. De mentor die snapt hoe ik me voel.

Ik loop door de gangen op naar de volgende les. Ik zie mijn oude mentor. Ik zwaai, zij zwaait terug. Het liefst zou ik nu achter haar aan lopen en vertellen hoe ik me voel. Mijn vriendinnen lopen door en mijn oude mentor loopt ook door, dus ik besluit ook maar door te lopen. Het is niet zo dat ik aandacht van haar wil ofzo, ik wil haar gewoon vertellen hoe ik me voel. Ik heb vandaag niemand vertelt over hoe ik me voel, alleen mijn ouders. Misschien moet ik ook andere mensen vertellen hoe ik me voel, maar ik heb daar nu geen behoefte meer aan. We lopen met zijn 4-en naar de volgende les.

Hoe alopecia haar leven op de kop zetteWhere stories live. Discover now