✦ Čtrnácté okénko ✦

95 14 2
                                    

"Uvědomuješ si, že je docela pozdě na to se ptát, co bych si dnes večer přála dostat?" zavrkala Feyre, když odrazila další Rhysův pokud o to se vloupat do její mysli. Černé drápy sklouzly po imaginární bariéry uvnitř její hlavy. Zpoza blyštivé kupole na ně vyplázla jazyk a spokojeně se usmála. Mužovo vrčení se promítalo i do reality, kdy naproti sobě u stolu seděli a snídali.

"Nejsi dneska nějaká drzá?" rýpl si do ní se zářivým úsměvem.

"Možná trošku, ale ty mi to promineš, když mám ty narozeniny."

Další vítězství. Věděla, že by ji Rhysand nedráždil jen tak pro nic, takže za jeho chováním hledala příčinu, která by ji dovedla až k úmyslu. Nejspíš se jí snažil rozptýlit, aby spustila štíty dolů a nechala jej nahlédnout do své mysli, kde by ukradl nápad na dárek ke Slunovratu.

Feyre si vložila do úst další kousek pečiva a spokojeně se opřela o židli. Nebyla v těchto hrách ani zdaleka tak dobrá jako on, ač dokázala jeho umění alespoň trošku oplácet třebaže neobratně.

"Nepatrný detail. Za pár set let si na nějaké narozeniny ani nevzpomeneš," prohlásil poněkud uraženě.

"Rhysi, už s tím přestaň."

"Pokud se to považuje za plnohodnotný dárek..."

"RHYSANDE!"

"Rozumím. Nedá se považovat za dárek."

Žena skryla hlavu do dlaní. Co komu provedla, že ji osud svedl dohromady zrovna s tímhle ilyrijcem a vladařem Nočního dvora? Existoval - mimo Cassiana - otravnější muž, jehož by nejraději zaškrtila za jeho nabubřelost?

"Ty jsi ztracený případ," konstatovala s povzdechem.

"Neřekl bych. Pořád mám tebe, drahá Feyre. Dokud tu budeš ty, tak ztracený nejsem."

"Jak romantické."

"Alespoň jednou bys mojí snahu mohla ocenit."

"Zvážím to."

Následovalo další vzdychnutí, které už bylo snad tím posledním. Zahleděla se Rhysovi do těch nádherně fialových očí, kde mohla nalézt všechny odpovědi na své otázky. Věnovala mu drobné zvednutí koutku, v němž muž jednoduše přečetl její emoce. Možná jí tenhle... Tenhle Rhysand lezl občas na nervy, ale nedokázala popřít city, jež k němu cítila.

Milovala ho. Celým srdcem k němu hořela, a to nikdy přiblblé chování nedokázalo zlomit. 

Dvůr perníčků a kakaa | TOG & ACOTAR ✅Where stories live. Discover now