❆ Čtvrté okénko ❆

85 16 0
                                    

Aelin brala schody téměř po třech, jak moc spěchala ze svých komnat dolů na nádvoří, kde už většina hostů vystoupila ze svých kočárů a pomaličku se přesouvala do útrob Orynthského paláce. Cestou ven se málem srazil s dívkou s medovými vlasy, již ihned poznala. Yrenne se široce usmívala, přičemž královně vyšvihla drobnou poklonu, která měla být nejspíš projevem úcty. 

„Tak ráda tě vidím, Yrenne! Jak se má Chaol a kde máte prcka?" začala Aelin uvolněným tónem, když si všimla, že s ženou nebyl její potomek, jehož se svým manžel před pár měsíci zplodila. Královna Terrasenu se těšila, že uvidí miminko, ale místo toho se jí dostalo omluv a vysvětlení, že malé zůstalo doma. Yrenne nechtěla své děťátko zbytečně brát na tak dlouhou cestu a ani jej vystavovat přítomnosti bytostí jako byla například Manon. 

Když přišla řeč na čarodějnici, uvědomila si, že na nádvoří nejspíš vypukl rozruch, jestliže na něm se svým wyvernem přistála. Nechtěla ani přemýšlet o tom, jak moc to muselo vylekat koně a jaké nepříjemnosti to způsobilo. 

„Běž se ubytovat Yrenne, chtěla bych si ještě promluvit s tvým mužem, pokud ho najdu," řekla Aelin poněkud panovačně. Dělala si starosti o Doriana. Vzpomínala si na dopisy, kde ji král Adralanu prosil o rady a kde si také vyléval své zamilované srdce. Nepochybovala o tom, že jej najde venku v přítomnosti Manon. Hrála si se city s jejího přítele a to se královně moc nelíbilo. Nechtěla vyvolávat zbytečně hádky, ale zároveň si potřebovala s Chaolem o tomto problému promluvit a navrhnout řešení. Nejspíš na to však nebyla ta nejlepší chvíle. 

Jakmile se rozloučila s Yrenne, která v doprovodu několika další osob pokračovala dál v cestě do útrob paláce, její zrak se střetl s tím Chaolovým. Hnědé vlasy společně s modrou zimní uniformou nádherně ladily, což jí vykouzlilo úsměv na tváři, co však vzápětí zmizel. Všimla si mužova tvrdého pohledu a zarazila se. 

Takřka ve stejnou chvíli oba dva pravili: „Musíme si promluvit."

„Dorian?" řekl a Aelin kývla hlavou. 

„Možná bude nejlepší to nechat na později," řekla plavovláska ve snaze odlehčit situaci. Potřebovala bývalého kapitána královské stráže obejmout. Chtěla se přitisknout k jeho teplé hrudi a vdechnout starou známou vůni, jenže Chaol se netvářil příliš přátelsky. 

„Asi máš pravdu. Promiň, ta cesta byla dlouhá a já... nejsem nějak v náladě," odtušil poněkud suše a bez dalšího zdržování se protáhl kolem Aelin směrem za Yrenne. 

Tolik k radostnému přivítání, pomyslela si a vyrazila zkusit své štěstí za Dorianem. 


Dvůr perníčků a kakaa | TOG & ACOTAR ✅Where stories live. Discover now