❆ Třetí okénko ❆

93 17 2
                                    

Když spatřila několik nablýskaných kočárů a lidi spěchající k nim, srdce jí zaplesalo. Zanedlouho se její zrak střetl s tím Dorianovým. Už z dálky byla uhranuta jeho safírovýma očima a černými vlasy, jež jí až příliš připomínaly Skleněný palác. Podívala se směrem k Parožnatým horám, kde se na obzoru objevila silueta wyverna. Postřehla Dorianův úsměv, s nímž se obrátil k letícímu tvorovi a jeho jezdci. 

Manon Černozobá a její majestátní Abraxos přistáli těšně vedle kočárů, z nichž vystupovali další a další lidé. Aelin to vše ze svého balkónu pozorovala a rozplývala se nad pohledem na své blízké. Zanedlouho z jednoho povozu vystoupila dokonce i Yrenne Vížka společně se svým manželem Chaolem Westfallem. Z množství těch lidí jí šla hlava kolem. Musela si srovnat myšlenky a hlavně se musela obléknout. Nebylo přístupné, aby své hosty přišla uvítat v županu. 

Zamávala několika známým, kteří si jí všimli a věnovala jim široký úsměv. Zůstala zde ještě chvilku, aby se ujistila, že tohle nebyl jen pouhý sen. Zatím přijeli jen přátelé z nejbližšího okolí, ale věřila, že se zanedlouho objeví i ti z dalších světadílů. Nejspíš to potrvá ještě pár hodin možná den, ač si jejich příjezdem byla jistá. Přeci by se na ni nevykašlali. Slíbili, že přijedou! 

Zalezla zase zpátky a dala se do oblékání. Nemohla se dočkat až se s dosavadními hosty přivítá. 

Dvůr perníčků a kakaa | TOG & ACOTAR ✅Where stories live. Discover now