II. 𝐋𝐄𝐓𝐇𝐀𝐋 𝐇𝐄𝐀𝐑𝐓𝐒 [ M ]

441 65 1
                                    

╔═══════════════╗
☾ DOUBLE BLACK ☾
╚═══════════════╝

╔═══════════════╗☾ DOUBLE BLACK ☾╚═══════════════╝

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

II. | lethal hearts

WANDA SE SNAŽILA PRO SVOJI DOVOLENOU PŘÍLIŠ NETRUCHLIT. Fury jí ochotně slíbil, že jí proplatí všechny letenky a ubytování a přidal navrch ubytování v jednom luxusním hotelu v hlavní třídě. Takže až se slehne prach, bude mít ještě šanci užít si pár nerušených dnů. To ale vyžadovalo, aby Lokiho našla co nejdříve.

Wandě bylo 16, když se stal New York. Samozřejmě, Sokovia nebyla stejně jako zbytek světa nijak zasažena, takže kdyby to nebylo v každých novinách, nejspíše by se o tom ani nedozvěděla - Měla dost vlastních problémů, tragédie jejího města neměl nasvědomý žádný mimozemšťan, nebo falešný bůh - Pamatovala si ale jak s Pietrem sledovali celou spoušť v televizi otevřeným oknem do obývacího pokoje. Bývala by si i tehdy pomyslela, že to není o tolik horší než to v čem žila ona, kdyby kamera čas od času nezachytila stvůry, které měly ten chaos na svědomí.

A pak v ruce držela žezlo toho dobyvatele a žilami jí proudila jeho energie. Připadala si na vrcholu světa.

Přemýšlela, jestli to bylo tím kamenem, nebo jestli jeho minulým majitelem.

Vlastně to dávalo i smysl, proč by o jeho chycení Fury požádal zrovna ji. Neměla z něho strach - nebyl to v první řadě nikdy její démon - a na rozdíl od Clinta, jí zášť nezamlžovala úsudek. Lukostřelec si i po letech mnohokrát povzdechl, že si přeje, aby ten parchat byl stále naživu, jen pro aby mu mohl prohnat šíp hlavou. A pokud Wanda pochopila správně, Fury chtěl Lokiho živého. Ať už z jakéhokoliv důvodu.

Mimo jiné mezi všemi Avengery k němu měla schopnostně nejblíže. Jen těžce si dokázala představit jak se Sam s Buckym potácí napříč Evropou, aby polapili zhýralého boha. Samozřejmě, skvělou volbou by byl Strange, ale ten byl vždycky divoká karta. Lidské zákony, ani tajné organizace ho nezajímaly a Wanda slyšela o tom, že každého agenta, který se čaroděje kdy pokusil vyhledat postihla série katastrof. Jako by je někdo zaklel.

A jak Wanda znala Stephena, ani by se tomu nedivila.

Během letu zvolila místo u okýnka. New York sice hned po několika hodinách zmizel z dohledu a nahradily jej jen oblaka, ale stejně když si o něj opřela hlavu, sluchátka v uších, nebylo tak těžké představit si, že je někde jinde, někde kde kolem ní nepobíhá skupinka agentů. Jedna z žen - snad jediná skutečná letuška na palubě - jí nabídla deku a ona ji přijala. Ne, že by tedy skutečně mohla spát, ale bylo příjemné na chvíli předstírat, že se kolem ní neschyluje k bouři.

V ten moment, když zavřela oči, pokusila si Asgarďana představit. Vysokého, s černými vlasy uhlazenými dozadu a kruhy pod očima - i když, ty na tom posledním kamerovém záznamu neměl. Vlastně ať už byl v posledních letech kdekoliv, prospělo mu to. Ne, že by tedy skutečnost že její nepřítel velice atraktivní jedinec cokoliv změnila, ale... bylo nutné to vzít v potaz.

𝐃𝐎𝐔𝐁𝐋𝐄 𝐁𝐋𝐀𝐂𝐊 ☾ ˚・゚ frostwitchWhere stories live. Discover now