You & I

191 12 3
                                    

Len predom chcem upozorniť, že táto poviedka je napísaná trochu odlišne a bol to čisto spontánny nápad. Celý dej je opísaný len v krátkych rozhovoroch Harryho a Louisa.

———————

Harry a Louis boli najlepší kamaráti už od malička. Ich mamy boli tiež veľmi dobré priateľky a tak boli Harry a Louis často spolu. Vekový rozdiel dva roky im neprekážal, Louis sa o mladšieho Harryho staral a nedal na neho dopustiť. Za to Harry v Louisovi videl veľký vzor a ochrancu. Momentálne boli obaja študentmi strednej školy, Louis v predposlednom ročníku a Harry len maličký prvák, a ako to býva zvykom, začínali sa zaujímať o vzťahy a veci s tým spojené. Medzi nimi bol vždy len vzťah kamarátov, nikdy nepremýšľali, že by boli niečo viac. Často trávili čas spoločne. Často sa navštevovali alebo spolu volali. Bez toho druhého nevedeli vydržať ani hodinu.

***

,,Myslíš, že o mňa má záujem?"

,,Myslím, že sa mu páčiš," priznal zamyslene Louis. Harrymu sa na tvári objavil široký úsmev, ktorý mu Louis oplatil.

,,Aww, náš malý kučeravý Harry je zamilovaný až po uši," chichotal sa starší a začal Harryho štekliť, kučeravý chlapec sa následne začal smiať na plné hrdlo.

,,Som za teba rád, curly. Tvoje rozkošné zelené očká úplne žiaria," zasmial sa Louis.

,,Idiot," zasmial sa aj Harry a buchol staršieho do ramena. ,,Heeej, ja to myslím vážne," stále sa obaja smiali.

***

,,Louuu, neuveríš čo sa stalo!" vtrhol Harry Louisovi do izby a začal radostne poskakovať.

,,No hovor," usmial sa Louis.

,,Pozval ma von," vydýchol s úsmevom.

,,Akože on?"

,,Áno, on."

,,Rande?"

,,Tým si moc nie som istý, ale dá sa to tak povedať."

,,To je skvelé, maličký Hazza má randeee," zapišťal Louis. Robil to naschvál, Harry sa nad ním len smial a ďalej poskakoval.

***

,,Aké bolo rande?" povedal do telefónu starší brunet.

,,Skvelé, boli sme na pizzu a potom sme sa prechádzali v parku. Vážne to bolo úžasné. Dokonca sa ma spýtal, či si to v sobotu zopakujeme."

,,To je za tri dni, teeeda Harry, ty teda ideš. Ale prajem ti to." zasmial sa Louis.

,,Už som nervózny, dúfam že to v sobotu dopadne tak isto dobre ako dnes.. Máš nejaké plány na piatok? Mohli by sme si pozrieť film a poprípade mi dáš nejaké rady."

,,Hahahah. Harry, dobre vieš, že vzťahy vážne nie sú moja parketa. A prepáč, na piatok večer som už Liamovi a Zaynovi sľúbil, že pôjdeme do klubu. Môžeme ťa prepašovať cez ochranku a pôjdeš s nami, hm?"

,,Kluby a jednorazovky zase nie je moja parketa. Ďakujem, ale vážne nie."

***

Louuuu mám novinky. Môžeš prísť teraz ku nám?

Louisovi prišla krátka správa od jeho najlepšieho kamaráta a po krátkej odpovedi sa vydal na cestu. Bývali od seba len pár minút cesty pešo, to bola jedna z najväčších výhod ich priateľstva.

Larry Stylinson - One Shots Where stories live. Discover now