1# Amy?

1.2K 55 4
                                    

Sirius

V kupé jsem čekal na pana Pottera, který se nebyl schopný ukázat. James mě doopravdy někdy vytáčel... stejně jenom někde nahání Lily "Mrchu" Evansovou. Moc jí nemusím, hlavně mi připadá, že se jenom předvádí, aby vypadala jako nejchytřejší a nejnepřístupnější na světě.

Baví se snad jen se třemi holkami... A i když si nejsem moc jistý tak si myslím, že jedna z nich je Remusova sestřenice Amy. Jenže si nějak nikdy nejsem schopný ji vybavit. Asi je to jen další ošklivka. 

"Sakra," ozvalo se před mým kupém a já jsem rychle vstal, abych se podíval, co se dívčině před mými dveřmi stalo. Jenže, když jsem je otevřel, tak už zalézala do jiného kupé a jediné, co jsem stihl postřehnout byli černé vlasy, černé lodičky  a puntíkované černé silonky. Sexy.

Něco mě na ní zaujalo. Jenže zrovna jsem uviděl, jak Potter vyšel do vagónu, tak jsem jen pokrčil rameny a chtěl vejít zpátky do kupé, když jsem si všiml malé lesklé věci na zemi. Rychle jsem ji strčil do kapsy. Ani jsem nijak neřešil, co to je a šel se pozdravit s Jamesem. 

...

Cesta vlakem byla poklidná. Remus si šel promluvit s Amy a James, ačkoliv to bylo překvapivé, nešel hledat Lily, ani o ní moc nemluvil. Což, jak mi vysvětlil, byla jeho nová taktika. Kdo ví, jestli bude fungovat.

Když jsem vystupoval, tak jsem si zase všiml té dívky. Její černé vlasy byly nezapomenutelné. "Amy," vykřikl vedle mě Remus a oběhl. Bylo to zvláštní, běžně o ní moc nemluví a dneska už je to po druhé. Asi bych si měl konečně připomenout, jak vypadá. 

Remus s námi nejel. Spoléhali jsme na to, že něco řeší s Amy a objeví se na večeři. James nedodržel svojí novou taktiku a hned, jak uviděl Lily, tak ji pozval na rande. Klasika. Lily dělala, že ho neslyšela. Protože to nezakřičel a nebylo u toho moc lidí. Věděla, že když bude dělat, že ho neslyšela teď, tak se nepohádají před večeří (což by byl téměř rekord, protože stihli pohádat těsně před večeří). James ji před celou Velkou Síní pozval na rande, jako poblahopřání prváků. Nedivím se, že ji to naštvalo. 

James je idiot.

Remus přišel až když se objevilo jídlo. A nejen, že nešel sám, ale ještě ke všemu šel s TOU dívkou. Černé lodičky, puntíkové silonky a havraní vlasy. 

Odkud ji zná?

"Zapomeň," ozval se James, když si všiml mého pohledu. Nechápavě jsem na něj pohlédl a on si protřel oči, aby se zhluboka nadechl. "Prostě na tu holku zapomeň. Vím, že Amy přes prázdniny zkrásněla, ale to neznamená, že můžeš ohnout kamarádovu sestřenici. Navíc Remus by tě zabil, je jako jeho sestra."

"Počkej. Řekni to ještě jednou," zamumlal jsem. "Amy?" 

"Páni, jsi fakt idiot," zamumlal James a začal si nandavat jídlo. 

Rozhodl jsem se, že musím zjistit, co je to v mé kapse zač. A proč má i Remus pohledu nejistotu?

Čauky, 

kapitolky budou vycházet jednou za týden... snad, někdy během víkendu, ale vzhledem k tomu, že včera to byl jen krátký prolog, tak vám se dávám první kapitolu. Snad splní vaše očekávání a klidně mi do komentů hazejte návrhy nebo teorii. Ráda si je poslechnu a můžeme rozjet diskuzi... i když u jednoho mého příběhu se to zvrhlo na 2 roční dohadování o tom, jestli je hezčí Fred nebo George :D. 

Ice Princess

Poison (FF SB)Where stories live. Discover now