Jsi v pohodě?

135 7 1
                                    

Protahovaly jsme se v rytmu hudby. Svoje protahování jsem změnila v contemporary dance. Zavřela jsem oči a nechala jsem se ovládat melodií. Konečně jsem se dokázala uvolnit. Zavřela jsem oči a nechala plynout všechny emoce na povrch. Nechala jsem po tváři stékat horké slzy.

"Nam? Jsi v pohodě?" Zastavila mě Hea. "Jo, jen jsem se nechala unést.." Usmála jsem se a utřela si slzy. Hea jen přikývla a šla se napít.

Podívala jsem se na sebe do zrcadla a v tu chvíli mě polil pocit štěstí. "Pořád si neuvědomuju, že si plníme svůj sen." Koukala jsem na Heu skrz zrcadlo. "Já taky ne.. Ale to přijde, až nás vypustí mezi ty slepice." Protočila očima a posadila se na gauč. "Jak dlouho myslíš, že tu budeme čekat?" Šla jsem se posadit vedle ní. "To nevím.." Zavrtěla hlavou.

Vyrušilo nás klepání na dveře. Šla jsem tedy odemknout a předemnou stála žena jen o pár let starší než my. "Ahoj, jsem Sooya a budu vaše trenérka tance.. Hitman říkal, že určitě nemáte co dělat, tak vás zatím naučím choreografii, kterou semnou večer budete učit ostatní." Usmála se a vstoupila dovnitř. "Jo fajn.." Zamkla jsem zase dveře a postavila se za ní vedle Hey.

Asi hodinu a půl nás učila kroky k choreografii, kterou pro nás vymyslela na písničku Best of me od kluků. Některé části byly těžší, ale docela nám to s Heou šlo.

"Tak teď si dejte pauzu, pošlu vám sem něco k jídlu a za hodinku se sejdeme v 6. patře, kde bude vaše taneční studio." Řekla Sooya a odešla.

"Kámo my to budeme muset tancovat před nima.." Zašklebila jsem se a polila mě hrozná nervozita. "Tady máte jídlo.." Mezi dveřma stál Chan se dvěma bagetama. "Děkujeme." Vzaly jsme si od něj bagety a on zase odešel pryč.

Posadily jsme se s jídlem zase na gauč. "Já do sebe teď asi nic nedostanu.." Položila jsem bagetu vedle sebe. "Notaaak! Musíš něco přece jíst.. Sněz aspoň kousek.." Nebyla jsem z toho moc nadšená, ale snědla jsem aspoň půlku.

Obě jsme si vzaly čisté oblečení, abychom hned první den neudělaly špatný dojem tím, že jsme obě spocený. V mém případě to byly šedé tepláky a bílý croptop a Hea si vzala černé legíny, volné bílé tričko a na hlavu černý klobouk. Já si na hlavě jen poupravila drdol a mohly jsme jít. Po cestě do výtahu jsme si z ledničky na chodbě každá vzaly petlahev s vodou.

"Ahoj.." Uklonily jsme se když jsme vešly. Ostatní udělaly to samé. Sooya už tam naštěstí čekala a rovnou nás představila. Některé z holek si šuškaly o tom, že je Hea modelka a že na živo není tak hezká. "A to je ta co měla hrát v tom kdrama, ale měla nějaký problémy.." Ozvalo se chichotání. Sevřel se mi žaludek a udělalo se mi úzko. Hea to postřehla a chytla mě za ruku. "Klid, takový krávy tady moc dlouho nezůstanou.." Pošeptala mi do ucha. Tomu jsem se musela zasmát.

"Znovu vás tady teď už všechny vítám a jen bych vám řekla pár informací do začátku.." Usmála se Sooya. "Teď je vás tu 20 a na konci vás bude 5, každý měsíc jedna, nebo dvě vypadnou. Dnes vás naučím choreografii, kterou mi zítra předvedete ve skupinkách podle toho, jak budete bydlet v dormech. Ty si na konci tréninku vylosujete. To je zatím všechno a můžeme začít." Šla k rádiu a pustila písničku. "Zatím si sedněte před zrcadlo a my vám ji s holkama ukážeme." Pokynula nám ať jdeme víc dopředu.

S Heou jsme se neochotně přesunuly doprostřed a Sooya si stoupla před nás.

Začaly jsme tancovat. Celou dobu jsem se na sebe upřeně dívala do zrcadla, abych nevnímala ty propalující pohledy.

"Tak pojďte k nám a začínáme.." Mávla Sooya na ostatní.

Sooya postupně vysvětlovala choreografii. "Holky zatím si můžete sednout.. Kdyby byla potřeba, tak někomu pomůžete." S Heou jsme obě přikývly a posadily se před zrcadlo. Dala jsem si na Heu hlavu a vzala si telefon, ve kterém jsem otevřela zprávy s Kookiem. "Hrozně mi chybí.." Povzdechla jsem si. "Mně Yoongi taky." Přitáhla si kolena k sobě a opřela si o ně bradu. "Myslíš, že tohle zvládneme?" Zvedla jsem hlavu a s nadzvednutým obočím jsem čekala na její odpověď. Hea jen pokrčila rameny. Bylo vidět, že jí vůbec není do řeči.

Po 2 hodinách se ve dveřích objevil hitman. "Potřebuju, abyste si vylosovaly dormy." Z tašky vytáhl papírky a látkový pytlík. "Na každém papírku je barevný puntík. Budete si po jedné losovat a vždy mi hned ukážete barvu." Dokončil svůj monolog a hodil papírky do pytlíku.

"Nam pojď první." Houkl na mě, protože jsem stála nejblíž. Z hluboka jsem se nadechla když jsem vytahovala svůj papírek. "Modrá.." Usmála jsem a šla jsem bokem. Sooya to mezitím zapisovala.

"Fialová." Sklopila Hea pohled a šla ke mně. "To je v hajzlu.." Zabrblala a pohledem propalovala ostatní holky.

Postupně si vylosovaly i ostatní. Naštěstí jsme s Heou ani jedna nemusela bydlet s těma blbkama co nás hned na začátku měly potřebu pomlouvat.

Bydlela jsem s Jiyeon, Suni a Hanou. Hitman nám dal papír s instrukcema a odešel. "Tak se běžte ubytovat a nezapomeňte trénovat. Zítra mi to ve skupinách předvedete." Řekla Sooya a věnovala se telefonu.

Rozloučila jsem se s Heou a vydala se se svou skupinkou do našeho dormu.

V dormu byly pokoje po dvou. "Kdo chce být semnou?" Prolomila jsem ticho. Holky jen tupě zíraly do země. "Fajn. Tak pak někdo přijďte.." Rozhodila jsem rukama a šla jsem do jednoho z pokojů. Kufr jsem šoupla do rohu a lehla jsem si do postele. "Nechápu o co těm blbkám jde." Zašeptala jsem si pro sebe.

"Můžu?" Otevřely se dveře a dovnitř vešla drobná korejka obarvená na blond. "Jo jasně." Usmála jsem se. "Suni vid?" Zvedla jsem se do sedu. Ona jen tiše přikývla a začala si vybalovat. "Co máte všechny za problém?" Zeptala jsem se už trošku na štvaně. Ona nic neodpověděla. "Hej! Budem spolu bydlet, tak by bylo fajn si to mezi sebou vyjasnit ne?" Sama jsem se lekla toho jak jsem vyjekla. Nesnáším, když někdo chodí kolem horké kaše. "Všechny jsme nervózní chápeš? Ty jsi tu protekčně, takže jsi v klidu." Posadila se na postel a pozorovala mojí reakci. Hned mi bylo jasné o co jde. "Není to nic proti tobě, jen se všechny musíme rozkoukat." Pokrčila rameny. "Ať jsem tu z jakýhokoliv důvodu, budu se vám kdykoliv snažit pomoct. Nebudu se tu nad nikým povyšovat. Chci abychom byly v pohodě. Platí?" Nadzvedla jsem obočí. "Fajn.." Usmála se Suni.

Z naší chodby se najednou ozval hrozný hluk. Obě jsme se rychle zvedly a šly se podívat co se děje.
"Já ty blbky nedávam!! Neustále melou o MÝM Yoongim!!" Začala ječet Hea. Musela jsem se začít smát. "Na tohle si musíš zvyknout." Poplácala jsem ji po zádech. "Nezapomeň na pravidla.." Pošeptala jsem jí do ucha. Nikdo z holek by neměl vědět, že se známe s klukama.

Hea jen hlasitě vydechla a posadila se na náš gauč. "Tohle je Suni." Prolomila jsem ticho a ukázala na vykukující blondýnku z pozadveří. "Jsem Hea." Mávla na ní stále frustrovaná Hea.

"Jdu s nima trénovat, aby to zítra neposraly." Zvedla se a bez dalších slov odešla. "Půjdeme taky trénovat?" Usmála jsem se na Suni. Ta jen přikývla a šla pro Jiyeon a Hanu.

Pojedeme na výlet | BTSKde žijí příběhy. Začni objevovat