22. Mýlila Som Sa

28 5 1
                                    

Ráno mi zazvonil budík. Vypla som ho a šla do kúpeľne. Pozrela som sa do zrkadla a stále tam bola tá modrina. Dala som si na to makeup a šla do školy. Na zastávke som stretla Peťa. Usmiala som sa naňho a prišla k nemu.

"Ahoj!" pozdravil sa prvý.

"Ahoj," odzdravila som a hneď na to prišiel autobus. Pozerala som sa ako chcela no Biu som nevidela a nevidela som ani iné voľné miesto tak som sa postavila ku zadným dverám. Chytila som sa rúrky nad dverami a čakala kým všetci nastúpia.

Ani v škole Bia nebola, tak si ku mne sadol Peťo. Zazvonilo na hodinu a do triedy vošli zvišný žiaci a učiteľ. Otvoril triedu knihu.

"Kto dnes chýba?" opýtal sa učiteľ. Veronika a Emma boli týždeníčky. No super na ďalší týždeň to čaká aj mňa.

"Bianka a Martin," povedali obe naraz. Hodina ďalej ubehla v normálke. Cez prestávku som otvorila tašku, že si zoberiem desiatu. No pri tom zhone som si ju zabudla zbaliť.

"Peťo?" ozvala som sa.

"Hmm?" otočil ku mne hlavu.

"Pôjdeš so mnou do bufetu? Zabudla som si desiatu,"

"Okey, aj tak som si chcel kúpiť vodu,"povedal Peter a šli sme. Postavili sme sa neveľkého radu a čakali. Po asi minúte som bola na rade.

" Dobrý deň, Bagetu, " povedala som bufetaárke a dala na pultik peniaze. Ona mi podala bagetu z ľadničky a zapriala pekný deň. Peťo si kúpil sladkú minerálku a šli sme smerom k triede no hádajte koho sme stretli. Matúša s tou jeho blondýnou.

"No pozrime sa. Už si si našla druhého štetka," povedal Matúš.

"Čo si to povedal hajzel?!" zastal sa ma Peťo.

"Že už si štetka našla druhého," povedal pomaly a vysmievačne. No Peťo mu dal päsťou do nosa, z ktorého mu začala kvapkať krv. Matúš sa na Peťa naštvane pozrel a obaja sa začali biť.

" Prestaňte s tým! Peťo! "snažila som im v tom zabrániť no oni sa mlátili hlava nehlava, kým neprišli učiteľky. Odviedli chlapcou do riaditeľne a mňa poslali do triedy.

Dúfam, že sa Peťovi nič nestalo. Ako som sa mohla v Matúšovi takto zmýliť? Celý čas sa len pretvarovať, alebo som si to kvôli láske nevšimla? Jedno je isté Mýlila som sa v ňom.

Ako sa vám páči vývoj prýbehu?

Chlapec z plážeWhere stories live. Discover now