10 Stál Tam On

31 5 0
                                    

Doma som sa najedla a ľahla na posteľ prišiel ku mne Rocky a vyskočil na posteľ.
"Wing-Wing." prišla mi správa na mobil.

Bia: Ahoj

Ja: Ahoj

Bia: Čo si zajtra berieš do školy?

Ja: len zápisník, pero, vodu a desiatu.

Bia: Okey ja tiež stretneme sa rano v buse, platí?

Ja: OK platí

Odložila som mobil na nočný stolík a presunula sa ku komode, na ktorej bol položený macko so srdiečkom, na ktorom bolo napísané i love you. Macka som vzala do rúk a obiala ho.

***

=Na druhý deň ráno o 7:25=

Práve prišiel autobus zaplatila som mincami a šla som si sadnúť. Pohľadom som skenovala sedadlá či niekde nesedí Bianka. Môj zrak uprel na predposlednom sedadle kde som uvidela Biinu blonďavú hlavu. Zamávala som jej a prisadla si k nej. Pozdravili sme sa a ja som si položila ruksak na kolená. Sledovala som cestu, stromy, autá, repkové pole a mraky, ktoré mali záujímavé tvary. Jeden mal tvar srdca, druhý auta a ďalší vyzeral ako šesťnohá jašterica s konskou hlavou, ktorá naháňala psa na lietadle. Za dvanásť minút zastavil autobus tak dvacať metrou od školy.

S Biankou po boku som vyšla z autobusu. Vošli sme cez bránu do školy a zamierili sme do našej triedy, ktorá je na poschodí. V trieda už bola z polovice plná. Sadli sme si na naše zvičajné miesto. Z vrecka som si vytiahla mobil a vypla zvonenie. Do triedy postupne vchádzali spolužiaci a posledná do triedy vošla naša triedna učiteľka Marta Burinová, ktorá nás po minulé roky učila matematiku a biológiu. Postavili sme sa, ona sa pozdravila a my sme si sadli. Čítala nám školský poriadok,pýtala sa ako bolo cez prázdniny a podobné veci.

"Mám tu karty!" povedala Veronika a vyložila ich z tašky na našu lavicu. Veronika spolu s Emmou sedeli pred nami. Otočili sa a začali sme hrať. Hrali sme sedmu a v nej som fakt dobrá. Po čase sa k nám pridal aj Samo, Anna, Juraj, Barbara a Slávka. Takto sme tam hrali asi dve hodiny no potom to už nikoho nebavilo. S Biou sme šli na WC. Zišli sme na prízemie. Zaklopala som na všetky štyri záchody. Keď sa zo žiadného nič neozývalo tak Bia šla na záchod a ja som ju čakala pred dverami. Keď vyšla von tak som si to na smerovala ku schodom. No ona ma potiahla za ruku.

"Čo je?" opýtala som sa.

"Ideme sa pozrieť na gimnazistov," vyšlo z nej a ťahala ma do chodby, ktorá patrila ku gimnáziu.

Ešte som vám to nepovedala, ale naša škola je základná škola spojená s gimnáziom. V pohode môžme prechádzať cez ich chodby, keď ideme do učební a tak.

Vošly sme do ich chodby a Bia. Si dôkladne obzerala každého chala, ktorý prešiel okolo nás. Pozrela som sa na skrinky a nemohla som veriť vlastným očiam. Stál Tam On...

Chlapec z plážeWhere stories live. Discover now