1 Cesta

132 12 0
                                    


"Pohni si Naty," skričal môj brat Lukáš keď som išla dolu schodmi. Mám neskutočne ťažký kufor. Alebo sa iba mne zdal taký ťažký? Neviem.

Mama zavolala taxík. Ten nám zastavil pred domom. Všetci sme nasadli dnu a ocko dal kufre do úložného priestora auta.

Prečo ten zhon? Lebo ideme na dovolenku do Grécka. Moja prvá dovolenka pri mori neskutočne sa teším.

Keď sme dorazili na parkovisko vybrali sme našu batožinu a hneď na to prišiel aj autobus. Nastúpila som s maminou do autobusu a ocko s Lukášom dávali batožinu do úložného priestoru. Ku sebe som si vzala malý čierny ruksak. Do ruksaku som si nabalila iba veci, ktoré budem cestou potrebovať, mobil, power banku, slúchatka, čokoladový krosant, fľašu s vodou a knihu. Tieto veci potrebujem k životu.

Všetci sme nastúpili autobus sa mohol konečne pohnúť. Nieje tu až tak veľa ľudí to znamená že nemusím sedieť s Lukášom. Super. Cesta bola nudná tak som si vybrala zo spomínaného ruksaku slúchadlá a mobil. Zapla som si náhodný mix a sledovala krainu za oknom. Predomnou som videla malé domčeky a za nimi na lúkach sa pasú malé biele obláčiky.

Vypočula som už všetky pesničky. Postavila som sa a obzarala som sa kto všetko je v autobuse. Za mnou teda na päťke sedia dve asi štyri a sedem ročné dievčatá. Oproti mne sedí Lukáš, ktorý asi spí a predomnou sedia moji rodičia. Pred Lukášom sú dve sedadlá voľné a na treťom sedadle sedí mladé dievča asi tak osemnástka. Číta knihu. Tak tu ešte sedia tri páriky dôchodcou, jeden malý chlapec, ktorý sa rozbehol za tými dvomi dievčatami vzadu a ešte jeden mladý párik.

Asi idem čítať zapla som si Wattpad a našla si neaký príbeh, ktorý ešte nieje prečítaný.

***

Prečítala som celý príbeh za tri hodiny už sa začalo stmievať. Toto milujem. V diaľke vidím hromadu svetielok, ktoré svietia vo všetkých farbách dúhy lenže janejšie. Zastavili sme na pumpe tri malé deti spia a jedna teta ( asi ich mama) ich zobudila. Môj brat sa tiež zobudil. Išli na WC a ja s nimi. Na pumpe je o takomto čase dosť ľudí. Rad na WC bol dlhý skoro až ku vchodu.

Vošla som do busu ako posledná a ďalej sme cestovali. Pomaličky začalo svitať prechádzali sme mestami, dedinami, ale aj okolo veľkého sadu slnečníc, ktoré sa dvíhali za lúčmi slnka.

"Baľte sa! Už sme za desať minút pri hotely!" skríkol ženský hlas.

Potešila som sa lebo tochto cestovania mám plné zuby.

Vystúpila som z autobusu a nadýchala sa sviežeho morského vzduchu. Ocko mi pomohol vybrať kufor z busu a ja som si to namierila k hotelu.

Máme krásny veľký hotel. Pred hotelom sú dve palmi, ktoré vizerajú ako ananásy. Mňam ananás. Vošli sme s Lukášom do hotela. Stáli sme na chodbe vedľa recepcie Lukáš je odomňa o hlavu vyšší. Ani sa nečudujem bude mať osemnásť a ja mám ešte len štrnásť. Nepanuje medzi nami súrodenecká láska dokážeme sa pre hociakú hlúposť pohádať alebo pobyť, ale aj tak ho mám rada.

Konečne sa tu dotrepali aj ostatný cestujúci. Radičia sa postavili do radu a za pár minút prišli k nám.

Dúfam že sa vám prvá čásť príbehu páčila. Ak áno nezabudnite dať vote.

Chlapec z plážeWhere stories live. Discover now