H16: Het ultieme medicijn.

31 3 0
                                    

*Zara*

Mijn ogen verwijden als ik de berg eten zie die door het kleine salontafeltje nog groter lijkt. Twixen, vettige paprikachips, popcorn, Kinder-eitjes met van die onnozele speeltjes in, Haribo perziksnoepen (mijn absolute favoriet) en stroopwafels. 'Ik heb nog steeds buikpijn en ik wil het weg. Ik heb dus hier en daar wat rondgevraagd en het schijnt dat je veel chocolade en shit moet eten.' Zegt hij met enige wanhoop in zijn stem.

'Oké dan,' geef ik toe 'Zet jij Netflix op? Ik ga het ultieme medicijn halen.'

Ik plof naast Matteo naar in de zetel en haal twee potjes vanille-ijs achter mijn rug tevoorschijn. Zijn ogen twinkelen als hij het potje aanneemt. Ik grijp een lichtgrijs donzig deken en spreid het over mijn benen. 

'En ik dan?' Matteo kijkt als een smekende hond naar mijn deken. 'Nee, nee, nee. Ik ken dat, als ik mijn deken met Céline deel dan pakt ze het uiteindelijk helemaal voor zichzelf.', 'Zie ik eruit als Céline?' zegt hij met opgetrokken wenkbrauwen. 'Weet je wat, als je niet wilt delen, dan trek ik het wel van je als je het opgewarmd hebt.' Grijnst hij sluw.

Voor de zoveelste keer deze avond, geef ik hem zijn zin en geef hem een stuk van de pluizige deken.

We discussiëren over welke film we gaan kijken. 'Ik ga niet naar The Notebook kijken!' zegt Matteo koppig. Ik had stiekem deze film gekozen om hem te pesten. 'Wel, ik ben ook niet van plan om naar Fight Club te kijken.' Zeg ik beslist. 

'Ik heb hem!' roep ik terwijl ik met het bakje naar de TV zwaai. 'Kan ermee door.' Zegt hij droog. Kan ermee door? Now you see me is de perfecte film. Maarja dat kan hij niet weten, want hij is nog maar een groentje in dit gebeuren. Hij went er wel aan...

Ik druk op play en neem de kom snoepgoed waarin ik een beetje van alles in heb gedaan op de schoot. Matteo wil er iets uit nemen, maar ik sla bezitterig zijn hand weg. Het is mijn eten.

Witte letters rollen over het beeld als teken dat de film gedaan is. Ondertussen is de tafel bijna helemaal leeg, enkel wat popcorn schiet over.

Ik geeuw onbeleefd en Matteo rukt de deken van me af. Ik begin gelijk dramatisch te tieren. 'Mijn bhe-nen! Straks vriezen ze eraf!' Ik grijp naar de deken maar hij houdt het te ver weg. Als reactie begin ik te spartelen en leun over hem om het te grijpen. Mijn lippen zijn ineens een stuk dichter bij de zijne. Ik rek me nog een laatste keer uit naar de deken. Even raken mijn lippen zijn wangen en ik ga met een onbehaaglijk gevoel terug zitten.

Hij lijkt ook wat verward en staat op. De deken legt hij op de bank, maar mijn benen hebben al geen koud meer. Ik volg hem nauwlettend door de kamer. Zijn atletische lichaam beweegt soepel en zijn warrige haren hangen lichtjes voor zijn nu helblauwe ogen. Ik kan uren naar hem kijken. 'Tot morgen, roosje.' Zegt hij met een ondeugende grijns. En weg is hij.

*Matteo*

Na lang te hebben gekibbeld, roept Zara: 'Ik heb hem!' Ze zwaait enthousiast naar de TV waar de voorflap van Now you see me staat. Ik ga eerlijk zijn, ik hou van deze film. Het moment dat ze hun trucen uitleggen is het beste moment van de hele film. 'Kan ermee door.' Zeg ik monotoon, maar eigenlijk kan ik niet wachten om te kijken.

Zara buigt zich voorover om haar schaal met calorieën te nemen. Mijn ogen worden getrokken naar het stukje blote buik dat te zien is doordat de deken ietsje verschuift. Mijn hart gaat sneller kloppen. Al snel gaat ze terug rechtzitten. Hebberig steek ik mijn hand uit naar de kom, maar ze geeft er een stevige tik tegen. Verdorie! Ze heeft me onder de sloef. Ik verander in een slappe pudding bij haar.

De film is gedaan en in een ruk trek ik de deken van haar af. 'Mijn bhe-nen! Straks vriezen ze eraf!' gilt ze jammerlijk. Ik heb het allemaal gepland. Behendig laat ik de deken van mijn ene naar mijn andere hand gaan en houd het hoog genoeg zodat Zara er niet bij kan. Ze leunt voorover om het te nemen en plotseling bevind ze zich dicht bij mij. Zacht strelen haar lippen mijn wang en ik krijg kippenvel. Ongemakkelijk gaat Zara terug zitten.

Nog steeds ontdaan van daarnet, sta ik op en stap rustig naar de voordeur. Ik ben ervan bewust dat Zara me aanstaart en ik zou o zo graag weten wat er nu in haar omgaat. 'Tot morgen, roosje.' Hoor ik uit mijn mond. Ik wilde het niet zeggen, maar toch deed ik het. 

A/N: Wat is jullie favoriete snack voor tijdens een film? 

HET EERSTE HOODFSTUK VAN MIJN NIEUWE BOEK STAAT ONLINE!

Ik zou het fantastisch vinden als je ook een kijkje zou nemen naar mijn nieuwe verhaal 'Kubus'. Het plot is leuk, de personages zijn geweldig en de nodige humor is aanwezig. Ik ben verliefd op de karakters en de storyline spookt constant door mijn hoofd. Ik raad het ten zeerste aan! 

XXX 

Eliz00z

We've got the powerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu