11

263 25 15
                                    

"Cože jsi?" vykřikl náhle Jimin v údivu zbytečně nahlas, takže celá jídelna na zlomek sekundy zmlkla a věnovala tomu narušiteli klidu opovržlivý pohled. Na to se mládenec jen omluvně usmál, nechávajíc tak ostatní pokračovat v činnosti.

"Přesvědčil jsem svou nevlastní matku, aby mě pustila na rande s dívkou," vysvětlil pomalu tmavovlásek, telepaticky vysílajíc druhému zprávu, aby už mluvil potichu.

Ten nejdříve dožvýkal sousto, aby potlačil další tendenci vyjeknout, a nakonec se zájmem navázal: "Jak se ti to povedlo?"

"Řekl bych, že jsem ji přesvědčil, že spolu vážně nic nemáme," ušklíbl se mladší z dvojice. "Z čehož vlastně i vyplynulo, že můžu dál chodit do školy."

Trvalo sice nějakou chvíli, než dala macecha Jungkookovi svolení, neboť se nemínila tak lehce vzdát svého tvrdohlavého přesvědčení, nakonec však skutečně svolila. A chlapec byl nadmíru spokojený, věda, že musí poděkovat Taehyungovi za to, jak dobře to celé vymyslel.

"No... vlastně je to taky díky Shin," přiznal rozpačitě Jungkook po notné chvíli uvažování.

"Díky Shin?" svraštil blondýn obočí v nepochopení. Sám věděl, jak Kookova sestra dokázala být protivná a zákeřná, takže mu toto prohlášení nelezlo do hlavy.

A popravdě to nelezlo do hlavy ani Jungkookovi samotnému. Povyprávěl však staršímu, jak se to odehrálo: "Postavila se za mě. Byl jsem zvědavý, proč to udělala, takže jsem si s ní šel promluvit."

//Dívka seděla na svém lůžku, oči upoutané ke stropu. Myšlenkami se patrně pohybovala mimo realitu, a tak si nemohla všimnout nenápadného zaklepání na dveře a následného vstoupení jejího nevlastního bratra. Když na něj pohlédla očima plnýma bolesti, Jungkooka hned sevřel tíživý pocit.

Přisedl si na okraj postele a s pohledem upřeným do jejích očí zašeptal: "Proč ses za mě postavila?" Oslovená sklopila hlavu, na svět se deroucí vzlyky.

Jungkook si přisedl blíž tak, aby dosáhl na její záda, která jemně pohladil. Prsty druhé ruky nadzvedl její hlavu, pobízejíc ji tak k odpovědi.

"Já... asi jsem ve stejné situaci jako ty... totiž... před rokem jsem chodila s jedním klukem, kterého jsem doopravdy milovala... ale rozešli jsme se a... mně chvíli trvalo, než jsem se přes to přenesla... nedávno se však objevil někdo jiný... nejdřív jsem si myslela, že-že je to... jen nějaké zajiskření, protože to však setrvávalo... asi jsem se znovu zamilovala, Jungkooku," dokončila Shin, utírající si oči do rukávu svého svetru, vzápětí se však ukázalo, že úplně zbytečně.

Chlapec, trochu nejistý svými činy, jemně setřel nové slzy z dívčiných tváří, její tělo pak zabalujíc v hřejivém objetí. Shin to kupodivu přijala a stále vzlykající se nechala utěšovat slovy toho druhého.

Opět klidná se pak odtáhla od Jungkooka a znovu promluvila: "Vím, že za někým tajně odcházíš po večerech. Nevím teda, jestli se chystáš opravdu na rande s dívkou, s žádnou jsem tě ve skutečnosti neviděla... Za to jsem tě jednoho večera viděla s nějakým neznámým klukem."

"Ty jsi nás špehovala?" vyjel nevěřícně Jungkook a uvědomil si, že je patrně viděla toho večera, kdy si sedal na jiné místo. Tehdy ji však nerozeznal. "Totiž jo, je to on, s kým se mám setkat. Ale není to... rande. Totiž... já vlastně nevím," zamotal se do toho Kook a studem složil hlavu do dlaní.

"Myslím, že jsme na tom opravdu dost podobně," pousmála se mladší.//

"Páni!" prohlásil překvapený Jimin, sotva si vyslechl celý příběh. Stejně jako jeho kamarád vůbec nechápal, že se mu Shin dokázala zčistajasna takhle otevřít.

Ve skutečnosti tu však byla ještě jedna, podstatnější věc, která světlovláska zaujala. "A ten kluk? Neměl bys mi něco říct?" cítil se najednou značně zrazený. Vždy si spolu všechno sdělovali a teď se dozví o tak šťavnaté informaci jen tak mezi řádky.

"Ehm, totiž... Už jsem ti říkal, že jsem potkal toho podivína té noci, jak jsem utekl z domu. No a od té doby se vídáme každý večer. Jmenuje se... Taehyung," osvětlil Jungkook.

Jimin na svého společníka jen pohlédl a pokroutil hlavou. "Takového tě neznám. Ty ses mi doopravdy zamiloval," zkonstatoval.

"Nejsem... za-zamilovaný," odporoval tmavovlásek, v hloubi duše ale věděl, jak mu ta věta šla těžce přes pusu. A ostatně byl taky rád, že to Jimin vzal v pohodě. Přestože byli potenciální pár, dosud nejspíš ani jeden z nich neměl zálusk na nějakého chlapce.

Tomorrow is Today | czWhere stories live. Discover now