7 - Nenechám tě samotnou (T'Challa a Shuri)

449 29 6
                                    

Na památku Chadwicka Bosemana.
Long live the king.


Jediné, co narušovalo ticho, byl zurčení vodopádů. Všechny kmeny se již dávno rozešly, ale ona se nemohla hnout. Zůstala a hleděla do dálky, přestože slunce již dávno zapadlo a noční vítr ji studil na kůži.

Ale ona nevnímala chlad. Jako by nevnímala vůbec nic, co se kolem ní dělo. Jako by se zastavila v čase, právě teď a tady. Jako by byla paralyzovaná a nemohla se hnout ani o centimetr.

„Jsi blázen, bráško."

„Já? Byl to tvůj nápad!"

„Jenže ty jsi třikrát starší, než já, a to jsem ti ještě ubrala tři roky."

T'Challa se rozesmál. „Ale ty máš být ten génius, ne?"

„To, že jsem génius, neznamená, že mám dělat chytrá rozhodnutí. Je mi osm, tobě dvacet sedm. Je v popisu mojí práce neposlouchat, ty už bys měl mít tohle období za sebou."

Pokrčil rameny. „Možná. Jenže ty jsi moje malá sestřička a je mojí povinností staršího bratra tě zasvětit do krás uličnictví. Navíc je mnohem lepší vyvádět s někým než sám."

Zlomyslně se zaculila. „Víš, že až nás matka s otcem najdou, odneseš to ty, že?"

„Tak co se v takovém případě postarat o to, aby nás nenašli, hm?"

„Princezno Shuri, princi T'Challo!"

Oba dva se na sebe zděšeně podívali. Byla jedna věc utéct rodičům, ale úplně druhá utéct Dorám. Nesměli se nechat chytit, protože problém, který by z toho vznikl... „Vyskoč mi na ramena," sykl T'Challa.

„Ale –"

Nezdržoval se hádáním, prostě ji chytil, vysadil si ji na záda a v dalším okamžiku se rozběhl. Dával si pozor, ať šlape pouze na suché kameny, zatímco probíhali v síti spletitých chodeb za jednotlivými vodopády. Jeho výcvik na dalšího Black Panthera mu značně pomohl a na Shuriinu váhu navíc byl zvyklý, takže mu nedělalo žádný problém se přizpůsobit.

Mladá princezna se držela jeho hlavy a sem tam otáčela, ale kromě vzdalujících se hlasů nebylo po Dorách památky. „Myslím, že jsme je setřásli," špitla.

„Nepodceňuj," vydechl bratr, „Dory."

Oba dva znali chodby jako své vlastní boty, protože ačkoli jim rodiče zakazovali sem chodit, zakázané ovoce chutná nejlépe

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oba dva znali chodby jako své vlastní boty, protože ačkoli jim rodiče zakazovali sem chodit, zakázané ovoce chutná nejlépe. Trávili tady spolu spoustu času, tahle místa se stala jedním z jejich útočišť, kam se mohli odebrat, když chtěli být sami dva spolu. T'Challa jí zde vyprávěl mnoho příběhů z jejich historie i z misí a výprav, které podnikl, a ona už tady přišla na spoustu vynálezů, které Wakanďanům ulehčily život.

Dvanáct střípků zázrakuWhere stories live. Discover now