4 - Co si zasloužíme (Brutasha)

729 32 7
                                    

Toto je post-Endgame, kde ale došlo ke změnění několika faktů. Přesto: SPOILERY!
Mimochodem, já samotmá Brutashu neshipuji, ale stejně je tohle zatím nejdelší. :D

Bruce měl problém a moc dobře si to uvědomoval. Kdyby to byl jeden problém, s tím by se ještě možná nějak popral. Jenomže ona to byla řada na sebe nakupených potíží, jež si buď způsobil sám, nebo s nimi nemohl nic dělat.

První problém, miluje Natashu. Jiskřilo to mezi nimi již pár let, a i když strávil svůj čas na Sakaaru, nepřestal na ni myslet. Už dlouho si uvědomoval hloubku jeho citů a věděl, že rusovlasé agentce naprosto propadl.

Druhý problém, Natasha ho miluje nazpět. Za jiných okolností by to problém číslo jedna vyřešilo, ale v jeho případě možná zhoršilo. Protože teď se zakázanou láskou užírali oba dva, ne jenom jeden z nich.

Třetí a nejdůležitější problém byl klíčový a spočívalo v něm vysvětlení problému číslo dva.

Profesor Hulk.

Podoba, v níž uvízl, nevyřešila jeho problémy, naopak způsobila nové a ty staré ještě zhoršila.

Ani člověk, ani Hulk. Prostě něco mezi oběma podobami. Zelené svalnaté tělo Hulka s lidštějším vzhledem než předtím a myslí Bruce Bannera.

Jistě, lidé se již nebáli, že ve vzteku zničí půlku New Yorku, ale stále byli tací, kteří ho pro jeho vzhled odsuzovali a navzdory ztráty zuřivosti tvrdili, že vedle nelidské stvůry nechtějí žít.

Takže ano, Profesor Hulk možná některé jeho problémy vyřešil, ale ve výsledku všechno ještě mnohonásobně zhoršil.

Bruce si pro sebe vzdychl, boře hlavu do dlaní. Trávil nad rovnicemi, jež by mu pomohly vyřešit problém s jeho vzhledem, dny i noci, zejména teď, když byl Thanos poražen a nemusel se stresovat ničím jiným.

Jeho paže se pomalu hojila. Kameny naštěstí nepoškodily nervy natolik, aby ruku nemohl používat, ačkoli do ní občas chytil křeč, třásla se nebo při velké námaze ztrácel sílu.

Věděl, že Natasha stále truchlila ztrátu Clinta na Vormiru, ostatně nebyla sama, ale jako jediná si dávala za vinu, že ho nezastavila, než se obětoval. Na druhou stranu si však rusovláska uvědomovala, že Clint by chtěl, aby žila dál a nezahodila veškeré své šance.

Přeci jen, všichni přeživší si alespoň trochu klidu zasloužili.

Ve zkratce, až na jeho vztah jim nic nebránilo ve vztahu, po němž oba tak moc prahli, a který by jim do života po Thanosovi snad přinesl trochu klidu a míru.

Pár minut jenom nehnutě stál ve své laboratoři, přemýšleje o tom, čím si tohle všichni zasloužili, než se konečně pohnul, aby mohl posbírat papíry poházené všude okolo.

To by to bylo, aby měl sedm doktorátů a nevymyslel způsob, jak se vrátit zpět do původní podoby.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Dvanáct střípků zázrakuWhere stories live. Discover now