1 - Wanda a Vision mají dítě! Ale... (ScarletVision)

992 51 10
                                    

Žádný Avenger si nikdy nemůže vzít dovolenou. Ne snad proto, že by jim to Fury nechtěl povolit, nýbrž proto, že se vždycky něco semele. Zkoušeli to všichni, ale vždycky to dopadlo nějakou akcí.

Wanda s Visionem přesto naivně doufali, že by jim pár dnů klidu mohlo vyjít.

V Kalifornii bylo touhle dobou nádherně. Město Bakersfield toho sice nenabízelo převratně mnoho, ale jako odpočinková destinace pro někoho, kdo nechtěl být rušen, i když musel zůstat na příjmu (byť na druhé straně Spojených států), to bylo perfektní místo.

Teda bylo by, kdyby se jejich něco-jako-dovolená vydařila. Samozřejmě, že věděli, že se nějaké konfrontaci nakonec nevyhnou, ale doufat mohli.

Jenomže padouši si nikdy nedají pokoj, ani na druhé straně USA. Ale co čekat, vzhledem k velikosti města.

Jak už to tak bývá, v každém městě jsou banky. A kde jsou banky, tam jsou i krádeže.

Byla vlastně náhoda, že šli zrovna kolem, když si všimli policejních aut blokujících ulici a společně s nimi i policistů. Brzy nato je jeden ze strážců zákona zastavil: „Lituji, tudy nemůžete projít. Okolí banky je uzavřeno."

„Přepadení?" napadlo okamžitě Wandu. Nebylo těžké dát si dvě a dvě dohromady, ne když byli, kým byli.

„Ano," přikývl. „Lidé v bance jsou v ohrožení. Nemůžeme vás tam pustit."

Vyměnili si pohledy. Beze slov se shodli na pomoci. Možná si užívali dovolenou, ale nemohli nechat ty lidi v ohrožení. „Pomůžeme," řekla čarodějka nesmlouvavě, zvedajíc ruce. Okolo dlaní se jí míhaly šarlatové plameny. Nechte to na nás."

V očích se mu mihlo pochopení v tu samou chvíli, kdy Vision přešel z lidského vzhledu zpět do původního. Kámen mysli na jeho čele zářil jako maják. „Avengers," vydechl. „Běžte."

Přesně v momentě, kdy vyrazili, se zevnitř budovy ozvala série výstřelů.

Uběhlo jen pár vteřin, než se za pomoci svých schopností dostali do banky, přičemž Vision se ničím nezdržoval a jednoduše prošel zdí.

Vzápětí se dveře banky rozrazily dokořán a vzduchem zavířily rudé pruhy magie.

Měli chvilinku na to, aby se zorientovali v celé situaci. Lidé se krčili na zemi a snažili se splývat s okolím a vypadat, že tam nejsou. Mezi nimi postávali čtyři maskovaní muži a mířili zbraněmi na lidi, přičemž jeden další stál u přepážky a pokřikoval na pracovnici, aby rychleji vydávala peníze.

A pak tady byla tři těla. Bezvládná, krvácející a mrtvá. Podle oblečení všichni civilisté. Křik dospělých se míchal s dětským pláčem.

Skupina zločinců udělala jednu zásadní chybu. Instinktivně zaútočili na narušitele, marně doufajíce, že se zbaví problémů dřív než započnou.

Kulky zarazil štít čiré energie, který před nimi Wanda vytvořila. Máchla rukama a rozprostřela ho kolem nevinných, kdyby se náhodou rozhodli střílet do lidí.

 Máchla rukama a rozprostřela ho kolem nevinných, kdyby se náhodou rozhodli střílet do lidí

Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.
Dvanáct střípků zázrakuNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ