3 - Problémy wakandských tradic (Spider-Shuri)

944 63 36
                                    

Takový ten pocit, když:
a) nevíte, jak pojmenovat tuhle jednorázovku, tak z toho vyleze tohle
b) není žádný shipname pro Shuri/Peter Parker, tak prostě musíte improvizovat a vyleze z toho tohle.
Mimochodem, použitá wakandština je díky Google překladači, takže kvalitu nehledejte, ale překlad máte v závorkách. :)
Jo a taky bych tuhle jednorázovku chtěla věnovat Anabeth_Jackse, která píše Spider-Shuri povídku, takže jestli se vám tenhle ship líbí, běžte se mrknout na její profil. :D



„Petere, prosím, přestaň! Já se tě tady snažím něco naučit a ty to musíš kazit!"

„Já nemůžu za to, že wakandská řeč těla je divná!"

„Ty sám jsi divný."

„Já vím."

Shuri, princezna Wakandy, skryté utopie v Africe, se tlemila na Petera Parkera, jenž nasadil uražený pohled a vyskočil na strop. Obrátil se k ní zády na znamení, že se s ní odmítá bavit, což mladou vědátorku poslalo na zem v hysterickém záchvatu smíchu. Ten se ještě znásobil, když se Spider-Man rozesmál taky a kvůli neovladatelnosti svých schopností spadl hned vedle ní jako zralá hruška.

„Heeeej Petere?" Princezna se nad něj naklonila, vidouc jeho zavřené oči.

„Nech mě umřít," vydechl dramaticky a přitiskl si ruku na srdce. Zamrkal na ni, koutky úst mu cukaly úsměvem.

Shuri se zakřenila. „Vstávej. Říkala jsem, že tě dneska něco naučím, a tak to taky bude. Bráška by mi to potom omlátil o hlavu a vytáhl by to při každé příležitosti."

Král T'Challa společně s princeznou byli na návštěvě na nové základně Avengers. Projednávala se nejen spolupráce se superhrdiny, ale i obchod mezi Wakandou a Stark Industries a tak podobně.

Největší radost ze setkání měli dva teenageři. Padli si do noty hned na první pohled a trávili společně hodiny v laboratořích. Nejen v New Yorku, ale i ve Wakandě všichni brzy zjistili, že ti dva jsou jako uragán a je lepší se jim klidit z cesty. Tvořili až moc inteligentní nezadržitelné duo a fakt, že oba byli mladší generace, příliš nepomáhal. Dospělí ztráceli přehled, o čem mluví a co vůbec dělají, nechápali narážky a mohli jenom krčit čela, když se na sebe potutelně culili u večeře, nebo když vykřikovali hlášky z různých seriálů a citovali cosi, čemu říkali Vine.

Shuri s Peterem byli o samotě v laboratoři už několik hodin. Nechali dospělé řešit jejich nezáživné věci a sami se bavili. (Ve skutečnosti je ostatní vyhnali z obýváku, protože věděli, že s jejich přítomností by nevyřešili nic.)

„Takže," promluvil Peter po chvíli, kdy se oba uklidnili a vrátili k učení tradičních wakandských pozdravů a různých jiných oznámení pomocí těla, „já ti to teď zkusím předvést a ty mi řekneš, jestli jsem to udělal správně, jo?"

„Předveď se," uculila se Shuri.

A taky že se předvedl. S překvapivou elegancí téměř doslova tančil kolem ní, předváděje sérii různých prvků, jež ho Shuri naučila, mumlaje u toho wakandská slova, která znal. Tedy alespoň si to myslel. Neuvědomoval si, že některá slova a prvky pozměnil k obrazu svému a některé snad i přidal (Shuri mu přece neukazovala přemet, ne? NE?), dokud neskončil a s víceméně spokojeným výrazem se otočil k princezně.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Dvanáct střípků zázrakuWhere stories live. Discover now