6.BÖLÜM "BUZ MAVİSİ"

311K 12.4K 2.8K
                                    

         Merhaba 1.bölümün başındaki açıklamada geçen yakınlaşma sahneleriyle ilgili bilgilendirmeyi detaylandırmak istiyorum.  Aslında bu bir ön görü. Mesela bu bölümde yakınlaşma sahneleri var ve hiç müdahale etmedim çünkü kurgunun akışı açısından çıkartmaya gerek yoktu. Hepsi olması gerektiği gibiydi.

         Sekiz sene önce yazdığım bir kurgu olduğu için şu an daha toparlayıcı bir gözle bakıyorum. O zamanlarda wattpad haline hiç dokumadım. Düzenlemeden kitap olarak bastırmıştım. Uzun zaman olduğu için tüm sahnelere bende hakim değilim sadece tekrardan yüklerken yalnızca yakınlaşma da değil herhangi bir sahneye yada karaktere revize gerektiğini düşündüğümde bunu yapıyorum.  Özellikle yakınlaşma olarak belirtmemin sebebi de ilerideki olası durumlarla ilgili olan bir öngörüydü.  Önceden olan  bir sahneyi okuyup "ama burası şöyleydi neden böyle oldu?" "Neden önceden haber vermiyorsun? Ben sırf filanca çiftinin sahneleri var diye başlamıştım o kadar vaktim boşa gitti. Demek ki amacın kitabını sonuna kadar okutturmaktı." Tarzında itham barındıran yorumların önüne geçmek, sizlerin de bilincinde olarak istek ve arzunuz dahilinde kitabı tekrardan okumanızı insiyatifinize bırakmaktı. (Bunu özellikle eskiden okuyanlar için belirtmek istemiştim.)

        Onun dışında ekleme ve çıkarmalardan da bahsedeyim bu karakter bütünlüğünü tamamlamak, aralardaki kopuk mantık hatalarını düzeltmek amacıyla yapılacaktır. Mesela Lidya üzerinden örnek vereceğim şu anda ona baktığımda tam bir kafa karışıklığı olduğunu görebiliyorum. Lidya'nın kendini tanıtma biçimiyle yaptıkları uyuşmuyor. Yani bütünsel anlamda bakıp karakterlerimin duygu durumunu ve yapısını da anlayıp ona göre ekleme ve çıkartmalar yapıyorum. Yada Azad. Kurgudaki  konumu  çok hassas olumlama yapılacak hiçbir detayı yok. Şeyda tarafından da onaylanmamasına rağmen hayranlık uyandırabiliyor.  Karakterindeki bazı kapıları "zamanının ötesinde" düşünüp tam kapatamamışım yada tam açamamışım. O konuyu o yüzden tekrar işlemek istiyorum, gibi gibi.

       Birçoğunuzun hangi niyetle okuduğunu ve kitabımı ne kadar çok sevdiğini ve karakterleri genel olarak bütünüyle zaten anladığınızı biliyorum bu arada. Özellikle vurgulamamın sebebini belki şimdi benim açımdan bakınca daha net anlamışsınızdır diye düşünüyorum,

        Bu arada yazdığım tüm cümleleri iyileştiremeden yüklüyorum. Sonuçta sekiz sene sonra da şimdi yazdıklarım bana acemi gelecek değil mi? Bu yüzden fazla da kasmak istemiyorum. O yüzden acemiliğimi maruz görün lütfen. okuduğunuz için teşekkür ediyor, iyi okumalar diliyorum. 💐

Öğrendiklerimi bir türlü hazmedemiyordum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.




Öğrendiklerimi bir türlü hazmedemiyordum. Ben... Ben, Mesih'le karşılaşmıştım. Ondan yardım dilenmiştim. Bu ayrıntı aklıma geldiği an yüzümü buruşturdum. Zayıf anımı iki kez görmüştü, sonuncusu Vuslatta olmuştu. Bıçak darbesini alıp Semum'un kollarına düştüğümde gözleri gözlerime kenetlenmiş, asi ve hırçın bakışlarını üzerime sabitlemişti. Öğrendiklerinden sonra aklını kaçıran Semum hepimizi petiböre doğru sürüklemeye başlamıştı.

KURALSIZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin