Çaresizliğe Bir Damla Gözyaşı

14K 496 50
                                    

Göz açıncaya kadar düğün haftasına gelmiştik. Ali ve ben düğün için izin almıştık. Ali " hadi..demişti..burada inelim de eve yürüyerek gidelim. Koşuşturmakdan bir araya bir türlü gelemedik.Olur mu?"..." tabii olur neden olmasın " dedim.

İş ..ev ..ailleler ve ailemiz derken eve varmıştık. Tam beni eve bırakırken, Nazlı koşarak geldi."Abi... dedi nefes nefese..Abi,..." "Ne var kızım ? Ne oldu?" dedi..." Abi senin çalıştığın araba yanmış, abi"..demesiyle Ali fırlayıp gitti. Kalakalmıştım öylece..Akşam üzeri olduğun da artık iyice gerilmiştik.

Ali geldiğin de araba yandığı için, şu an çalışmasının mümkün olmadığını o yüzden yollarını ayırdıklarını ve mutluluklar dilediklerini söylemişler.Kısaca düğüne 3 gün kala işsiz bir kocam olmuştu. "Sorun değil demişti. Şöför adamım, iş muhakkak bulurum "..( ama iş bulması 3 ay sürmüştü.)

Kınaydı..Düğündü derken işde o özel gece gelmişti..Sakın siz siz olun o romanlara, filimlere inanmayın..Erkeklerin çoğu bu konu da odundur..Duyduğum ve yaşadıklarımdan erkeklerimizin öküz modun da olduğunu öğrenmiş oldum...

Romantizm yerlerde, arkasını dönüp yatan bir adam olduğunu öğrendim..Eşim dediğim erkeğin.. Ertesi sabah saat 9 da kapmı çalmıştı.Kapıyı açmamla sevgili yeni annem ve babam içeri daldı.."Ev gibisi varmı?"..Ne ..bir saniye bu benim düğünüm ve en azından bir hafta benim evimdi..ne ..ne oldu.?...diye düşünürken....

"Hadi kızım çay koy" dedi babası.." Başka yatak da yatamıyoruz, kızım..Yabancımıyız ..zaten birlikte yaşayacağı, ha bir gün önce ha bir hafta sonra"..içeri odamızda yatan Ali'nin yanına koştum,durumu anlatınca yattığı yerden "ne var kızım, doğru söylemişler " deyip arkasını dönüp yatmaya devam etti..

O sırada yeni babam bağırdı " çay koymadınmı daha, ne biçim yetiştirlidin sen..Çay koyacağına utanmadan kocanın koynunamı koştun " diyerek bize ait odanın kapısını izin almadan açıp içeri daldı.." hadi kızım hadi, burayı annenlerin evimi sandın.." dönüp Ali'ye baktım..kafasını kaldırdı ve

"Üff babaya bir uyutmadın adamı " deyip yeniden yastığa gömüldü..İlk günün sabahı başıma gelenlere bakın..Dönüp baba evine de gidemiyorsun..Kalakaldım öylece..Yavaşça söylenip duran kayınpederin yanından geçip mutfağa gittim..

Çaydanlığa su koyarken elime düşen bir damla gözyaşımla irkildim.Çaresizliğime bir damla gözyaşı...dökerken çektiğim derin bir nefesle " EYVAH " dedim..

...................

Bu hikayemi abartılı buluyorsanız ....daha iler de olacakları bekleyin derim..yorumlar lütfen..:)

Canımı Yaktın ( tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin