Bebeğim

8.8K 386 8
                                    

        Birden karnıma sancı saplandı..Allah'ım bu defa bana bağışla..Ne olur!...Bebeğim..Hızla hastaneye gitmek için bir taksi durdurdum..Yanımdaydı ama 

"Neden taksiye bindik..Ne oldu?"

"istersen in..Sancım var..Ben doktora gidiyorum..Bıktım eğer bu bebeğim de ölürse bir daha karşıma çıkma.."

"Tamam tamam kızma..Sinirlenirsen bebeğe bir şey olur.. --bu arada bana doğru eğildi---param yok ama taksi parası?"

"Lütfen sus...Kızdırma beni.."

Hastaneye geldiğim de taksiciye parasını verdim ve doğru acile yöneldim..Doktoruma haber verildi..Bir anda ortalık kalabalıklaştı..Serum takan..Nts yi takan..Nabzımı kontrol eden..Doktorum..Ultrason hazırlasın diye talimat verirken  

" Korkma..şimdilik iyi gidiyorsun ama sakinleştirici vereceğim..Hafif dozaj da ..Bebeğe bir şey olmayacak..

        Başımla onayladım..sesler çok uzakdan geliyordu..Bİr tek kalb atış sinyali..Fısıltılar..Sonra uyumuşum..Ali ile doktor konuşmuş.Kendime geldiğim de bir süre dinlenmemi söyledi..Bebek açısından..

        Taburcu olduğum da annem evde yemekler hazırlamış...babamla beni beklerken buldum..Biraz atıştırıp odama gidip yattım..Tabii içerden gelen seslerden ne mümkün yatmak..Babam

"Ne oldu kızıma? yine ne yaptın?"

"Hiç bir şey yapmadım ..efendim."

"baba..."

"Efendim kızım.."

"Baba yok bir şey..Biraz kendimi yormuşum..Hadi üzülme biz iyiyiz."

        Derken Ali' ye bakıyordum..Ali başını öne eğdi..Akşam üstü uyandığım da evde kimse yoktu.Annemler evlerine gitmişti.Ali'yi de Allah bilir..Sakin Ohh şükür..Böyle bir iki gün geçti..Artık daha dikkatliydim..Ali de bir süre öyle..

        Her zaman ki gibi..Kaynanamın dedikoduları geliyordu ama kafama takmıyordum.Asıl sorun Nazlı idi..Arkadaşlardan ve komşulardan karıştırdığı naneleri öğreniyordum.

        Nazlı hanım son dönem hacı hoca muabbetlerine merak sarmıştı..Kim bu hoca iyi derse oraya gidiyordu..Ali ' ye kardeşinin yaptıklarını söyledim..Dikkat et dedim..Yapmaz kardeşim dedi..

        Doğum zamanı iyice yaklaşmıştı..Ama bir o kadar da Ali evden uzaklaşıyordu.Bazen hafta sonlari bile eve gelmiyordu.Mesai oluyor diyordu..İş yok burada kaldım vb..bir sürü bahane..

        Bakalım ne çıkacaktı altından..Artık ne Onu nede ailesini aklıma takmıyordum..Annemle bebeğime hazırlıklar yapıyordum.Zaman gelmişti.

        Ali'ye telefon edip hastaneye gideceğimi söyledim..İşim bitince gelirim dedi..Doğru dedin ne de olsa bu senin bebeğin değil..Nazlı'nın bebeği değil nede olsa dedim..Yüzüne telefonu kapattım..Hastaneye gittiğim de benimle ilgilenen doktorumun izinli olduğunu öğrendim..

        İlk adım ve ilk sorun..Heyecanlı bekleyiş....

Canımı Yaktın ( tamamlandı)Where stories live. Discover now