Aramak

8K 371 1
                                    

        Bu ne demek oluyordu..Normal de hafta içi eve gelemem , izin yok diyordu.Şimdi onu ,orada görüyordum..O kadın kimdi..Kucağım da Yiğit olduğundan daha fazla duramadım orada..Annemlere bıraktıktan sonra yiğit 'İ işe gittim..

        İşe gittikten sonra Ali'yi aradım.Yine yoldaydı..

"Bak sen.." dedim.

"Ne  oldu?"

"Yooo..Bir şey yok..Patron geldi, sonra konuşuruz.."

        Hızla kapattım, telefonu..Artık dayanacak halim yoktu..Ali bey , ne maaşını getiriyordu.Ne de eve doğru düzgün geliyordu..Patron seslendi.Ayağa kalkıp ne olduğuna bakmaya gitmek için adım attım..

        Sonrası büyük bir karanlık..Bayılmışım..Gözlerimi açtığım da doktor nasıl hissettiğimi sordu..İyi olduğumu söyledim..Muayene sonun da başım da yağ bezesi sandığım kitlenin tahlillerini istedi.

        Tahlil sonuçlarına göre bir sorun yoktu.Başımdaki yağ bezesi idi ama büyüdüğü için baskı yapıyordu.Kan akışına zaman zaman engel oluyordu.Onun gibi bir iki tane daha beze vardı.Ameliyatla alınacaktı.

        Gün belirlendi.Patronda üç gün gibi kısa bir dinlenme süreci olacağını duyunca kabul etti.Cuma gününe ameliyat karar verildi.Eve gidince annemler ne yapacaklarını şaşırdılar..Çünkü o gün başka ilde yaşayan teyzemlere bir haftalığına gitmek için gerekli ayarlamalar yapılmıştı.

        "Vazgeçelim "dedi.Annem..Tam o sırada Ali geldi ve sorun olmayacağını söyledi.İzin alacaktı..Bir hafta ..Zaten doğum yüzünden izin hakkı vardı..Patronu da kabul etmişti.Annemler derin bir nefes aldı..

        Ameliyat sorunsuz geçti..Üstüme kapatılan bez haricin de başımdan gelen ve yanağımdan ince ince süzülen kanı görüyordum.Kesme sesleri geliyordu..Doktor nasıl hissettiğimi sordu..İyiyim dedim..

        Ameliyat bittikten bir süre sonra odama geçtim..Bir saat dinlendikten sonra, eve taburcu edildim.Eve gittikten sonra Yiğit'i ,Ali'nin annesinin bakacağını söyledi.Ali sorun yok diyerek annemleri uğurladı..Annem..

"Kızım istersen gitmeyiz.."dedi.

"Gidin anne..Ali de burada zaten ..Hadi..."

Yarım saat sonra evde Ali ve ben kalmıştık..Yavaş yavaş ağrılarım olmaya başlamıştı.Ağrı kesici alıp uzandım..Biraz sonra Ali telefon da konuşarak içeri geldi..

"Ama patron izin vermiştin...Şimdi dinleniyor....Ama nasıl giderim?..olmaz ki..."

"Ali ne oldu?"

"Şey..."

"Aliiiiiiiiiiiii"

"Patron aradı yedek şöförle kavga etmişler.Adam arabayı bırakıp gitmiş..Gel çalış, diyor"

"Tamam Ali..Ben o kadar da kötü değilim..Gerekirse yardım isteyecek arkadaşlarım var.."

"Annem ve Nazlı da var.."

"Onlar yardım etmez, Ali...Boşuna konuşma..Yiğit'e bakmaları yeter.."

"Peki bir isteiğin var mı? gitmeden önce halledeyim.."

        Daha sonra gitti.Evde tek başıma kaldım..Konu komşu , gelen giden..Allah razı olsun hepsinden..Gerçekten insanlar kötü günde belli oluyor..

        Üç gün geçip gitmişti..İşe başlamıştım.Patron yorulmamam için ikaz etmişti.Ali şöyle bir aramıştı..Yoğunmuş..Akşam kaynanama ,Yiğit'i almaya gittiğim de o kadını ve çocuklarını görmemiştim.

        Eve gidip Yiğit'İ doyurduğum da biraz dinlenmiştim.Yiğit uyumuş ben de ortalığı topluyordum..Telefonuma bir mesaj geldi.

        Nasıl olsa Ali dendir.diye işime devam ettim.Sonra yorgunlukdan uyudum..Ertesi gün Yiğit'i kaynanama bıraktığım da pis pis sırıtması canımı sıkmıştı.Boşuna sırıtmazdı.Hep peşine bir kötülük olurdu..

        İşe gidip rutin çalışmama devam ettim.Öğleden sonra annem arayıp nasıl olduğumu sordu.Biraz konuştukdan sonra telefonu kapatınca akşam gelen mesajı gördüm..

"Eğer Ali'yi merak ediyorsan 0 5........................ nolu telefonu akşam ondan sonra ara..."

        Bir daha , bir daha okudum..Ne demekdi bu..Bu numara kimindi ve neden saat ondan sonra aramam söylenmişti..Ali'yi aradığım da yoldaolduğu için konuşamayacağını söyleyip kapattı..

        Akşamı zor etmiştim.Herşeyi yapan benmiydim yoksa bri robotmuydu..Aklım da bir sürü sorular..Bu mesajı kim yollamıştı..Bilinmeyen bir numara..Neden ? Kim?

        Akşam saat onu geçmişti.Salon da dolanıp duruyordum..Arasam mı? aramasam mı?

Canımı Yaktın ( tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin