15. kapitola

11.8K 853 16
                                    

        Další den bylo Croixské sídlo téměř prázdné, protože skoro všichni odjeli na zasedání Řádu. Chereen chtěla za Johnem zajít až večer, protože on sám odpoledně čas neměl. Stejně od Lordmága Swana dostala nesplnitelný úkol v podobě přeměny obyčejného šedého kamene v jakýkoli barevný kámen, přitom musí změnit jeho chemické vlastnosti a nepodvádět tak, že ho nabarví barvičkami. Řekl jí, že bylo už dost flákání a že by se měla honem rychle naučit aspoň trochu kouzlit, protože jestliže přijde příště nějaká delegace, bude mít zcela jistě problémy jak ona, tak její rodina. Nebo problémy... Spíše udělá celému Croixskému sídlu pěknou hanbu a se Swanem pak bude mít problémy.

        ,,Tohle nikdy nezvládnu..." Zamumlala utrápeně Chereen, přitom seděla venku v nejodlehlejším koutě sídla, aby nemohla nikomu ublížit.

        Bylo sice teprve ráno a na zkoušení měla celý den a několik speciálních kamenů, ale ani tak si sama nevěřila. Tušila, že by to mohlo dopadnout špatně, ostatně jako vždy, když se pokoušela něco přeměnit. Nebylo to bůhvíjak důležité kouzlo, ale šlo spíše o to, aby si čaroděj procvičil svoje dovednosti a mohl tak svoji magii lépe, přesněji a rychleji ovládat. Což bylo u Chereen poněkud těžší, než si snad Swan mohl myslet.

        Odevzdaně vzdychla. Přímo ještě v hlavě slyšela poslední Swanova slova, kdy jí vyhrožoval, že pokud se vrátí a ona nebude mít aspoň jeden kámen přebarvený, docela jedno jak, tak bude mít domácí vězení a bude se každý den nepřetržitě učit kouzlit. I tak sice věděla, že jí nastanou krušné časy, ale aspoň by nemusela mít to domácí vězení a mohla by navštěvovat Johna, i když se to všem tak moc příčilo. Nelíbily se jim dvě věci a to to, že John nebyl šlechtic a že byl o pět let mladší než Chereen. Prý by se s tak moc mladými bavit neměla a ještě ke všemu s obyčejnými lidmi. Jenže John byl milý a hodný kluk, který ji bral vážně i když ji všichni ostatní zavrhli.

        Arthur vedle ní se převalil na záda a užíval si teplých slunečních paprsků. Chereen se pousmála, ale opět se s vážnou tváří podívala na kameny, které pohodila před sebe na zem. Rukou sebrala ty, které tam nechtěla mít a nechala si před sebou ležet pouze jeden jediný šedý a škaredý kámen. Vůbec nevěděla, jak by měla myslet, aby se jí povedlo to co chce. Soustředěně natáhla ruku a promyslela si, že změní obyčejný kámen na síru, pokud to není příliš těžké sousto.

        Zavřela oči a nechala v sobě magii proudit. Ta energie pohltila každý kout jejího těla, ovlivnila jí mysl a zbavila špatných pocitů. Cítila se, jako kdyby se vznášela ve vzduchu. Ucítila, že jí z konečků prstů vyšlehly proudy energie a zamířily přímo na kámen. Nechala je působit a tiše se modlila, aby se jí to povedlo. V momentě, kdy ucítila pronikavě štiplavý zápach a výbuch smíchu jejích bratranců stojících opodál, otevřela oči a zkřivila obličej zhnusením.

        Z kamene nezbylo nic než jen divná, smrdutá a tekutá hmota, která se začala vpíjet do země. Arthur ten zápach taky ucítil a zvědavě zvedl hlavu, aby zjistil, co se stalo skoro přímo před jeho nosem.

        ,,Tak tohle ti nevyšlo, sestřenko!" Vřískl George a ostatní se smíchy téměř svíjeli.

        Chereen tiše sama pro sebe zabručela a spražila ho nenávistným pohledem. Proč si vždycky ostatní z něj a z Anabell brali příklad? Potom byla dobrým terčem posměšků vždycky a jenom ona.

        ,,Ty jsi vážně chabá čarodějka. Jak může někdo takový jako ty být šlechtic?" Zvolal znovu, tentokrát mírně podrážděně.

        ,,Tak stejně, jako může být šlechticem idiot jako jsi ty." Zavrčela Chereen, ale okamžitě toho zalitovala.

        Georgeův obličej ztuhl, protože celou její větu uslyšel. Stejně tak ztuhly obličeje ostatních. George byl výjimečně namyšlený, drzý, panovačný a docela i nebezpečný, obzvlášť, když nebyl nikdo z rodiny doma. Kromě babiček, dědečků a tetiček, které ovšem měly jiné záležitosti než hlídat dospělé fracky. George si v takových chvílích rád hrál s Chereen, ovšem ty hry byly nelítostné a Chereen vždycky před ostatními zesměšnily. Ovšem teď mu vlepila jednu nadávku přímo do tváře a viděla, jak mu svaly v obličeji nejistě tuhnou.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat