49. kapitola

10.1K 644 17
                                    

        Když si John všechno vyslechl, oba dva chvíli mlčeli ponořeni do vlastních myšlenek. Seděli na malé louce jen kousek od cesty, Arthur se válel hned vedle nich a chňapal po poletujících motýlech. Chereen si zakrývala dlaní oči, aby jí do nich nesvítilo ostré sluneční světlo, jelikož nebe bylo téměř bez mráčku.

        „Ani nevíš, jak jsem rád, že se ti při těch tvých cestách nic nestalo." Začal John a viditelně se mu ulevilo.

        Chereen se nejistě pousmála. „Ještě tomu není konec, dokud se nezbavím Temné čarodějnice." 

        John se k ní přisunul. „Holka, ty to zvládneš. Jsi Chereen Croix která má teď už všechny okolní názory na háku a stará se jen o dobro lidstva. Ty vyhraješ. Já ti věřím." Pevně jí stiskl ruku.

        „Díky. Vlastně mám pocit, jako kdyby to, co se má stát, bylo normální. Ale na druhou stranu se bojím... Já nechci, aby někdo přišel o život." V očích se jí zaleskly slzy.

        „To už tak zkrátka chodí." Řekl John a pustil její ruku.

        Hned na to ji laškovně dloubl do žeber. „Ale hlavně že jsi říkala, že s Gabrielem nebudeš nikdy nic mít a hleď, teď jste zamilovaní až po uši." Zasmál se.

        Chereen mu dloubnutí oplatila. „Nemám na tohle žádné námitky. Máš pravdu, hlavně že jsem to říkala. Ale čím více jsem s ním byla, tím více jsem cítila, že ho potřebuju. A stejně jsem ho ke Svazku potřebovala." Přitáhla si kolena k hrudi a opřela o ně bradu.

        „Já vám to přeju. Už od začátku jste se mi k sobě tak nějak hodili. I když Gabriela moc nemám v oblibě, protože to je přeci jen šlechtic a ti bývají většinou pěkní egoisté, ale... hodíte se k sobě." Zasmál se sám sobě.

        „Já to slyšel." Zamručel hlas za jejich zády.

        Chereen a John se klidně otočili. Gabriel se k nim prodíral přes houštiny s vypůjčeným koněm. Arthur se mu rozběhl naproti a podobně jako domácí kočky se mu otřel o nohy.

        „Svoje slova zpět neberu." Zahulákal John.

        Chereen se tiše zasmála. Gabriel uvázal koně u jednoho z nejbližších stromů a sám se posadil vedle Chereen.

        „Jsem docela nerad, když se o mně někdo baví a já u toho nejsem." Řekl pobaveně.

        „Tak už to prostě chodí." Pokrčil John rameny, ale usmál se.

        Chereen věděla, že i když John jiné šlechtice nemusí, dokáže je snést, pokud mají co do činění s ní. V tomhle případě to byl Gabriel.

        „Zřejmě už všechno víš." Řekl Gabriel a vzal Chereen kolem ramen.

        John lehce přikývl a Cheree z jeho výrazu vyčetla, že není zrovna nadšen Gabrielovým chováním. Musela se tomu zasmát, takže oba k ní nechápavě vzhlédli. Jen zakroutila hlavou.

        „Lásko, měli bychom jít. Zítra nás čeká další náročný den a válka se rychle blíží." Gabriel se zvedl a upřel na Chereen ustaraný pohled.

        John byl také rychle na nohou. „Hele kámo," zapíchl prst do Gabrielovy hrudi, „slib mi, že se o Chereen postaráš. Že ji ochráníš před vším zlým a že jí nikdy nezlomíš srdce. Protože jestli jo, pak si mrtvý muž a je mi jedno že já kouzlit neumím." Vrčel varovně.

        Gabriel se usmál. „Nemusíš se bát Johne. Možná je tvrdohlavá, ale já ji miluji a rozhodně neplánuji žádnou zradu." Na důkaz toho Chereen sevřel v objetí a dlouze ji políbil.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat