46. kapitola

9.3K 673 14
                                    

        Postavili se ještě o kus dál do tmavé louky, přes kterou přeletovaly bludné světélka. Gabriel se svým ramenem téměř dotýkal Chereeniných zad, tak moc blízko u ní stál. Chereen měla chuť se otočit a vášnivě si zopakovat celý ten krásný okamžik, který s Gabrielem prožila, když byli spolu sami v chatrči. Ale měli důležitější úkol, takže se nakonec přiměla nepřemýšlet nad Gabrielem a jeho tělem, ale nad tím, k čemu mělo teď dojít. Byla trochu nervózní, ale docela se i těšila, až ochutná tu neskutečnou moc Bílé čarodějnice.

        Kilah se na ni lehce usmál a zdálo se, že se všemu už dávno přizpůsobil a všechno vzal na vědomí. Vždyť to taky byl voják z tajné sekce, takže byl na podobné rychlé akce zvyklý.

        „Postup je velmi jednoduchý." Začal Baldemor a z kapsy vytáhl malý nožík. „Kilahu, Gabrieli, Chereen, postavte se do kruhu kolem těch hub." Nakázal.

        Chereen se bolestně podívala na nožík, ale pak začala hledat pohledem houby, stejně jako ostatní.

        „Jaké houby?" Zeptal se Kilah a zmateně se rozhlížel.

        Baldemor ukázal na něco kousek od nich a všichni najednou spatřili malý kruh z ještě menších houbiček tmavé barvy, takže ve tmě nešly skoro rozpoznat. Chereen k nim popošla a zvědavě si je prohlížel. I za denního světla by je určitě každý přehlédl.

        „Není šance, že by je někdo pošlapal?" Zeptala se nejistě.

        „Ne. Tyhle houby tady rostou už léta a každý to místo uprostřed louky zná. Vykonávají se tu nejrůznější rituály, ke kterým je potřeba buďto kruh z hub nebo z kamenů. V našem případě se jedná o živou přírodninu, což je lepší, protože výsledky jsou pak jasněji viditelné." Vysvětlil Baldemor.

        „Jak to všechno víš?" Zeptala se Chereen. „Jak víš, že ke Svazku je potřeba právě kruh? A ostatní věci kolem toho?" Otočila se na něj podezřívavě.

        Baldemor se tiše zasmál. „Ze starých knih a svazků, které mají ve svém vlastnictví právě bytosti. To od nich mám všechny informace. Žijí déle, než kdokoli jiný na světě a ví toho o mnoho více." 

        Chereen překvapeně pozvedla obočí, ale lehce se usmála. Věděla, že jim může důvěřovat, ale i přes to ji udivovalo, že o takových věcech neví spíše mágové.

        „No tak už se postavte kolem těch hub, nemáme příliš času. Svazek musí být dokončen přesně o půlnoci." Zvážněl Baldemor a všichni tři se kolem houbiček postavili.

        Chereen měla srdce až v krku, jak jí zběsile bušilo. Vzpomněla si na svůj starý život a na Johna a možná že i trochu zalitovala svého osudu, protože se se svým nejlepším přítelem už opravdu dlouho neviděla. Arthur se jí otřel o nohy, ale Baldemor ho syknutím zavolal zpátky.

        „Chereen, teď natáhni ruku přesně nad kruh." Nařídil a Chereen tak udělala. 

        Baldemor udělal ke Gabrielovi s Kilahem pár kroků a podával jim nožík.

        „Řízněte se." Nakázal.

        Kilah se na něj šokovaně podíval. „S krví přece čarují jen-"

        „Opravdoví čarodějové." Doplnil ho Baldemor, i když věděl, že chtěl Kilah říct zřejmě něco jiného. „Potřebujeme kapku krve, která skane na prsten. Vaše kapky krve, každého aspoň jedna." Tvářil se natolik vážně, že ten nožík Kilah nakonec popadl.

THE WITCH - Love is a strong magic (2015)Kde žijí příběhy. Začni objevovat