-tizenkettedik fejezet;

521 33 3
                                    


12

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

12.| SCREAMS AND FEARS


BILL-ÉK GARÁZSA EGÉSZEN OTTHONOS VOLT. A fiú éppen egy vásznat tett ki a falra, miközben mi lehúztuk a garázs ajtaját.

Ben átnyújtott neki egy kis képet a régi Derry-ről, amit be lehetett illeszteni a diavetítőbe. 

— Ott. M-megjelöltük, ahol G-g-georgie eltűnt. - mutatott rá egy adott pontra a dadogós, én pedig helyet foglaltam Beverly és Ben között, közvetlen a vetítő mellett. — Ott van a vasgyár. És a fekete ház. Mindenhol csatorna van, ahol-ahol ezek a bajok történtek. És összefutnak a...

— A kútnál. - vágott közbe a duci fiú.

— Egy Niebolt utcai telken van. - nézett ránk Stanley aggódva. 

— Az a rom, ahol a csövesek meg a drogosok szoktak összegyűlni? - tudakolta meg Richie, szemöldökét összehúzva. 

Eddie eközben elővette az inhalátorát, de pár szívás után is úgy nézett ki, mint aki fuldoklik. Elkezdtem megsajnálni szegényt, látszik rajta, hogy megviseli a dolog.

— Ijesztő hely. - hallottam meg Bev hangját mögülem. — Mintha mindig figyelne valaki.

— Én ott láttam. - lihegte az asztmás kétségbeesetten. — Ott volt a bohóc.

— Akkor lehet.....lehet, hogy AZ ott lakik. - kezdett el kicsit izzadni Bill, arcán már jól kivehetőek voltak a cseppek.

Kezd lassan összeállni a kép. Tehát AZ, a bohóc, aki mindenkit kísért huszonhét évente előjön szerény hajlékából, hogy kisgyerekeket gyilkoljon, majd utána..........visszamegy téli álmot aludni, mintha mi sem történt volna?

— Nem tudom elképzelni, hogy ott bárki is lakik.

— Muszáj erről dumálni? - pattant fel Eddie és beállt közvetlen a diavetítő elé. — Már-már ígyis alig kapok levegőt. Szünet van, nincs suli. Én meg szívjak ezzel a kibaszott asztmával?! Hát kurvára nem! - idegeskedett és letépte a vásznat a falról.

— Mit csinálsz? Tedd vissza! - szólt rá Bill és fenyegetően rámutatott. 

Eddie viszont megrázta a fejét. Egy bizonyos ponton megtudtam érteni a srácot, bár nekem nincsen betegségem, de biztos vagyok benne, hogy nem lehet könnyű asztmával élni.

— Hé, Eddie. Nyugodj meg, oké? Mély levegő, be és ki. - álltam fel én is a helyemről és odasétáltam mellé, kitéve két kezemet magam elé.

Ekkor viszont a vetítő elkezdett fura módon viselkedni. Össze-vissza kapcsolgatott, teljesen magától. Különböző képeket mutogatott, olyanokat, amik nem is voltak benne.

TAG, YOU'RE IT ━ az 2017. ✔Where stories live. Discover now