Gün 23 - Kural İhlali / 23 Mart 2012

13 0 0
                                    

Erken saatlerde erzak bulma umuduyla tekrar karşı komşumuz Mehmet Bey'in evine girdik. Birkaç çürümüş et ve küflenmiş simit dışında nerdeyse hiçbir şey yoktu. Bu küçük ev gezmesi esnasında karıma endişelerimden bahsettim; hastalık riski ve besin yetersizliğinden. Enfeksiyonun solunum yoluyla bulaşması ihtimalinden birkaç gün kadar maske veya herhangi bez parçasıyla kendimizi korumaya çalıştık. Beni ciddiye almadığını bilsem de onu dışarıda olanlardan uzak tutmayı düşünüyorum. Korkuya kapılması durumu daha zor kılabilir.

Eve döndüğümüzde Zeynep'in sol el bileğinde bir kanama olduğunu fark ettim. Sorduğumda ise balkonun önündeki barikatı dağıtmaya çalışırken bir çiviye takıldığını söyledi. Çiviyi kontrol ettim. Çok şükür ışıl ışıl, üzerinde pasa dair hiçbir şey yok.

Fakat terk edilmiş ev tamamıyla mikrop yuvası, bir çeşit fare mezarlığı. Açık bir yarayla o evdeki eşyalara dokunması benim keyfimi kaçıran. Korkarım dışarı çıktığımda gitmem gereken tek yer  market değil. Bir hastaneye veya eczaneye uğrayıp ilaçlar almam gerek, özellikle antibiyotik.

Şuan saat 21:52'yi gösteriyor. Gün içerisinde karımın çenesinde kasılmalar oldu. Büyütülecek bir şey olmadığını söylese de sürekli terliyor. Sanırım ateşi de biraz yükseldi. Cesetlerdeki enfeksiyonun bir şekilde ona bulaşmasından korkuyorum. Sabaha kadar ateşini kontrol altında tutmaya çalışacağım.

Güneşin ilk ışıkları ile birlikte sokağa çıkma yasağını deleceğim. Kural ihlalleri karımın sağlığından önemli değil. Yardım isteyebileceğim hiç kimse de yok. 

Umarım yarın o kuş beyinli yamyamlardan biriyle daha karşılaşmam. İşime yarayacak sağlık malzemeleri ve ilaçlarının isimleri ; Nevralji veya herhangi bir ağrı kesici, ateş düşürücüler , öksürük şurupları, kanlanma ve asit gidericiler, antihistaminik, merhem, sakinleştiriciler ve uyku ilaçları, dezenfektanlar, sargı bezi, hijyenik ped, yara bandı ve buz torbası.

Fırsatım olursa birkaç kamera bulmaya çalışacağım, ya da basit bir webcam. Bu da gösteriyor ki gidilecekler listesine elektronik ürün satan yerlerde eklendi. 

Zombi Günlükleri : Hayatta KalmaWhere stories live. Discover now