5~ Escape

620 43 3
                                    

"Hun ouders hebben niet zó veel geld. Ze zijn al sinds haar verdwijning aan het sparen. Jouw vader is echt een klootzak, hij vraagt twee miljoen! En toen we het vorige week eindelijk na tien jaar hadden, wilde hij nog een half miljoen! Jij bent hier alleen maar om haar terug te krijgen dus houd je kop!" Met die woorden gezegd loopt hij de kamer uit. Ook hallo. Ik kijk om me heen. Er is toch wel een manier om hier weg te komen?

---

Het raam staat open. Amazing! Ik kruip door her raam naar buiten en ik sta voor het huis. In the middle of freaking nowhere. Dat was ik even vergeten. Fijn. Welke kant moet ik op? Rechts? Dat doen ze altijd in doolhoven toch? Yeah logica, laten we naar links gaan! Ik ren naar links. Hoe verder van het huis hoe beter. Er komt geen einde aan dit bos! Was het toch beter geweest als ik naar rechts was gegaan? Vast wel, maar ik kan nu niet meer omkeren. Wat is trouwens dat gebonk in mijn hoofd?

Na een half uur kom ik aan bij een weg en besluit het te volgen. Het bos ligt naast de weg en ik zie af en toe een konijn door de bosjes schieten. Ondertussen is de adrenaline van de ontsnapping een beetje gedaald, nu heb ik hoofdpijn. Een koude rilling loopt over mijn rug en ik ben misselijk. Als ik nog even verder loop kom ik vast wel een  tankstation tegen, dan kan ik daar misschien wat water krijgen. 

Mijn voorspelling klopt en ongeveer een kwartier later kom ik een tankstation tegen. Ik loop naar binnen met de kippenvel nog op mijn armen, ik voel me echt niet goed. Er zit een vrouw achter de baliemet een wit overhemd aan en ze kauwt overdreven op haar kauwgom. 

"Mevrouw.." Begin ik en bijna val ik al weer om. Ik houd me stevig vast aan de balie en wankel nog even na. 

"Ik heb water nodig." Ik kijk haar doordringend aan, hijgend.

"Sorry, we geven niks aan junkies." Zei ze op echt een bitchy toon, weet je wel van die typische stemmetjes van irritante vrouwelijke verkopers in films. Volg je het nog? Maakt niet uit, ik eigenlijk ook niet meer. Het is hier koud.

"Ik ben geen junkie!" zeg ik, hoe komt ze daarbij? Zodra ik in een spiegel naast de balie kijk snap ik waarom, ik zie er niet uit. Er steken takjes in mijn haar en er staan grote wallen onder mijn ogen. Ik voel me precies zoals ik eruit zie.

"Ze is hier vast niet man." Hoor ik iemand buiten zeggen. Wacht eens, die stem herken ik.

"We zijn er nu toch al." Duck! Dat zijn Zeke en Nate! Ik probeer me te bewegen maar ik weet dat als ik nu de balie loslaat ik niet zelf kan gaan staan. 

"Help me, alstublieft!" Fluister-schreeuw ik naar de verkoopster. Ze trekt één wenkbrauw omhoog, hé dat wil ik ook kunnen! Oké focus Gwen! Weg hier! Ik probeer mijn voeten te verplaatsen en ik heb me omgedraaid naar de deur, klaar om een sprintje te trekken, hopelijk zonder te falen. Ik stap naar voren op het moment dat ze me zien. 

"Gwen!" Schreeuwt Zeke.

"Ha! Ik zei het toch! Ze is hier! Je bent me nu één euro schuldig!" Nate rolt zijn ogen ik sta met mijn voeten aan de grond genageld.

"Nee, nee, nee." Ik draai me om naar de verkoopster. 

"Laat ze me niet meenemen! Ze hebben me ontvoerd!" Nate pakt mijn arm van achteren en draait me weg van de vrouw.

"Gwen! Je ziet er niet uit! Heb je weer gebruikt?" Vraagt Nate quasi bezorgd.

"Nee, nee, nee..." Mijn oogleden worden steeds zwaarder maar ik heb nog energie over. Zeke gebaart met zijn hoofd naar de deur en Nate trekt me mee naar buiten aan mijn twee armen. Zeke volgt. 

"Nee, ik wil gewoon naar huis!" Het had er uit moeten komen als een schreeuw, maar het kwam er meer uit als wat gefluister. Er volgt een koude rilling over mijn armen en ik begin te shaken. Trillend probeer ik mijn adem weer normaal te krijgen. Als ik op adem ben kijk ik omhoog in de ogen van Nate en val naar de grond maar hij vangt me nog net op tijd voordat alles zwart wordt.

---

Weer een hoofdstukje haha. Oké, dus dit hoofdstuk was een paar dagen geleden al af, en toen was het ineens weg! Ik moest alles opnieuw schrijven! En daar had ik geen zin in maar nu heb ik het eindelijk af haha.

Wat denk je dat er mis is met Gwen? Laat het me weten via de comments a.u.b :)

Vote?

~ Stockholm ~Where stories live. Discover now