XXIV. Vzpomínky

264 31 1
                                    

Flash Backs
,,Diale, ty jsi takový trumpeta! Chudák Omega," zasmála se Alaska a kroutila očima nad dalším Dialovým příběhem.
,,Já nemůžu za to, že nedával pozor na to, kam šlape," ušklíbl se hnědobílý vlk a šťouchnul do své společnice čumákem.
,,Ale stejně jsi nemusel tu díru hrabat kus od jeho nory," prohlásila neústupně samotářka.
,,A kam jinam jsem se měl asi Loikovi a Fishenovi schovat?" Zeptal se Dial a drze Alasku praštil ocasem.
,,No rozhodně jsi neměl chudákovi Omegovi neměl u nory hrabat díru. Co třeba takový les? Stromy? Nora po liškách nebo jiných takových potvorách?" Navrhla s povzdechem vlčice.
,,Hmm... To je pravda," připustil vlk.
,,Řekni, byla to alespoň dobrá skrýš?" Zeptala se vážně Alaska.
,,Ani ne... Jakmile totiž do ní žuchl Arcas, tak mě prozradil a Loik s Fishenem mě hned našli," povzdechl si budoucí Alfa.
,,Hah, karma," ušklíbla se vlčice.
,,Co prosím?" Podíval se na ni vykulenýma očima.
,,Slyšel jsi," uchechtla se vlčice. To ale dělat neměla. Protože její hnědobílý společník se zvedl a vycenil hravě tesáky.
Alaska stáhla uši a rychle se postavila a pak s vyjeknutím uskočila, když se po ní Dial pokusil chňapnout. Brzy na to na po sobě hravě chňapali, uhýbali si a váleli se na zemi.
~~~
Hnědobílý vlk plaval v řece a přitom pozoroval zlatavou vlčici, která ležela na břehu a pozorovala ho ze suchého prostředí. Ona vodu nikdy moc ráda neměla, když tedy vydecháme fakt, že ji pije.
,,Ale notaaak, pojď si zaplavat, Al," zažadonil Dial.
,,Promiň, víš, že já vodu ráda nemám," protočila pobaveně očima Alaska.
,,Vždyť ji piješ," namítl falešně trucovitě budoucí Alfa.
,,To je něco jiného, Diale," uchechtla se samotářka.
,,Ale není!" Zaprotestoval a začal se přibližovat k ní.
Alaska: ,,Ale je."
Dial: ,,Není."
Alaska: ,,Je."
Dial: ,,Není."
Alaska: ,,Je."
Dial: ,,Není."
Alaska: ,,Je."
Dial: ,,Není."
Alaska: ,,Je."
Dial: ,,Je."
Alaska: ,,Není."
Dialovi poťouchle zasvítily v očích dva plamínky a nahlas se rozštěkal ve smích: ,,Haha! Dostal jsem tě!"
Alaska se zamračila a stáhla uši. Bohužel pro ni- měl pravdu i když si to snažila nepřiznat.
Zlatavá vlčice si něco zamumlala podrážděně pod čenichem a otočila se k vlkovi zády.
Toho hnědobílý budoucí Alfa využil, vylezl na břeh a přistoupil k ní a svalil se jí na záda. Dosáhl toho, že Alaska hlasitě vyjekla a začala se rychle stavět na tlapky. ,,Studí!" Vyjekla. Dial se z ní zvedl a rozesmál se.
Vlčice se na něj podívala a zamračila se. ,,Tohle ti nedaruju!" Prohlásila a vyrazila rychle proti němu. Dial se přestal smát a čekal, až bude Alaska až u něj.
Jakmile už byla vlčice těsně před ní, uskočil stranou a Alaska k její smůle skončila ve vodě.
~~~
,,Pojď ke mně do smečky, Al," zašeptal jí láskyplně do ucha.
,,Víš, že nemůžu... Jsi budoucí Alfa... Tvoji rodiče pro tebe už družku jistojistě vybrali... Jak myslíš, že by se tvářili, kdybys mě přivedl do smečky s prohlášením, že jsem tvá družka?" Zeptala se tiše a smutně a víc se ke svému druhovi přitiskla.
,,Oni ví, že citům neporučíme. Pochopili by to," snažil se jí přesvědčit.
,,Diale, jsem samotářka, která se už několik desítek dnů potlouká okolo vašich hranic a stýká se s tebou. Tví rodiče by pochopili, že jeden z nás překročil hranice... A i když jsem vyrostla mimo smečku, moji rodiče mě se zákonem smečky seznámili, když jsem byla vlče," mumlala mu do srsti a snažila se potlačit slzy. Tohle téma tak nesnášela.
Tohle byl jeden z mnoha dní, kdy se ti dva sešli a jen si povídali, co nejvíc si chtěli užít toho druhého. Jenomže tento rizjovir vedli často a ani jednomu se nelíbil.
,,Můžeš přijít, nic neřeknu a teprve pak prohlásím, že jsem v tobě našel družku," Dial byl v tomto velice neodbytný. A Alaska většinou byla ta rozumná a snažila se mu vyvrátit, proč se do smečky nemůže přidat.
,,Diale, prosím... Už to neřešme," zakňučela Alaska prosebně a spojila svůj čumák s tím jeho, čímž ho spolehlivě umlčela.
~~~
,,Už se nemůžeme dál scházet..." Hlesla Alaska zmučeně, měla sklopené uši i svěšený ocas. Tolik jí tahle slova bolela, kdyby Dial věděl, že jí to tak bolí, že uvnitř umírá, že její srdce řve na protest.
,,A proč ne? Funguje to, tak nechápu, proč-" Snažil se to zachránit hnědobílý vlk.
,,Jsi budoucí Alfa. Brzy nastoupíš na místo svého otce. Já nepatřím ani do smečky. Jsem jen vetřelec." Další bolavá rána do jejího srdce.
,,Nejsi vetřelec," zavrtěl záporně hlavou vlk.
,,Jsem. A neříkej, že ne... Ty po svém povýšení budeš mít někoho jiného. A brzy na mě zapomeneš. Je to pro tvé dobro," přesvědčovala jeho i sama sebe.
,,To nemůžu," zanaříkal Dial.
,,Ale můžeš, musíš. A dokážeš to," usmála se zmučeně zlatavá vlčice.
,,Prosím-" Snažil se jí domluvit budoucí Alfa.
,,Promiň. Musím jít," zavrtěla hlavou a tryskem se rozeběhla pryč. Musela zmizet dřív, než si to stihne rozmyslet. Dřív, než udělá nějakou blbost. Dřív, než její druh uvidí, jak moc ji tento čin zabolel.
,,Ale..." Zakňučel Dial a jen zíral na místo, kde ještě před chvílí jeho družka stála. Posadil se a z jeho očí se začaly kutálet slzy, tiše kňučel a skučel.
Ten den oba pocítili tu největší bolest světa. Bolest zlomeného srdce.
End Flash Backs

Alaska nemohla uvěřit vlastním uším. ,,Asi jsem ti tehdy dost ublížila, že? A sobě nejspíš taky," podívala se na Diala.
,,Ano, byla to nesnesitelná bolest, která mě vyhodila na pár dní z rytmu a nebyl jsem vůbec schopný plnit své povinnosti," přiznal tiše Dial a podíval se na Alasku.
,,Strašně mě to mrzí, Diale. To, že si nic nepamatuji a, že si kvůli mně musíš vybavovat takové zážitky," sklopila Alaska uši.
,,Ale ty ses pak vrátila," usmál se. Neměl v plánu jí vyprávět, co se stalo před několika dny a, že to zřejmě podle všeho měla na svědomí Asadrim. Jen jí řekl, co se stalo předtím, než přišla o paměť.
Nakonec to bylo příjemně strávené odpoledne a Dial byl rád, že Alaska už není tak zamlklá jako na začátku. Že se už dokázala rozmluvit a zapovídat se.

/Začíná to semnou jít z kopce😅
Nedaří se mi dopsat 25. kapitola

Wolfy2743🐺\

Tajemství vlků 1: Tajemství Alfy (DOKONČENO✔️)Where stories live. Discover now