V. Asadrimina podezření

457 43 1
                                    

Alaska s Dialem se vrátili ještě tu noc do tábora. Dial svou družku doprovodil k noře Omegy, tam jí olízl čumák a uši a odešel k sobě do nory.
Alaska si zívla a po chvilce už klidně oddechovala v bezesném spánku.
Dial si lehl ve své noře a stočil se do klubíčka. Už teď mu moc chyběla. Chtěl ji mít u sebe v noře, chtěl ji mít po jeho boku jako Alfa vlčici.
Věděl, že Betě by se to nelíbilo. Ale alespoň už by od ní měl pokoj. Ta její vlezlost a věčné lísání, tulení a bůh ví co ještě, mu lezlo na nervy čím dál tím víc. A pokaždé to bylo horší. Jednou se neovládne. Věděl, že jednou v budoucnu mu rupnou nervy a zakousne ji.
Ovšem teď, když tu byla Alaska, věděl, že se musí krotit. Nechtěl ji vyděsit ani naštvat.

Ráno vylezl Dial z nory a protáhl se. Zívl a olízl si tlamu. Následně se rozhlédl po táboře.
Několik vlků již bylo vzhůru. Pohledem hledal ale jedinou vlčici. Ta byla obklopena skoro celou smečkou. Až na Betu, která na ně nenávistně zírala zpovzdálí, Adani, která spala po noční hlídce, a Fishen, který měl oči pro Sothu a ona zase pro něj.
Šel ke zbytku smečky blíž.
Alaska se snažila tvářit klidně a vyrovnaně ze vší té pozornosti, ale v jejich očích poznal, jak je z toho nesvá, jak je nervózní a že má i malý strach.
V Dialovi se zvedla vlna touhy ochraňovat ji, ale i žárlivosti. Byla jeho družka, jeho láska. Patřila jemu. A on jí. Včerejší noc toho ba důkazem. Nikdo jejich pouto nepřetrhne.
,,Kde jsi vlastně žila než jsi přišla sem?"
,,Měla jsi smečku? Proč jsi odešla?"
,,Hledáš druha?"
,,Měla jsi ho?"
,,A co vlčata? Měla jsi nebo bys je chtěla?"
To Diala podráždilo jak nejvíce mohlo. Srst se mu zježila a v hrdle mu zabublalo vrčení. Alaska k němu těkla pohledem, který volal o pomoc.
To byla poslední kapka.
Hlasitě zavyl na svolání smečky.
Rázem bylo po problémech. Všichni vlci se sešli okolo něj.
Beta samozřejmě přišla k němu a posadila se těsně vedle něj.
Alaska si toho hned všimla a cukla s sebou. Věděla, že Asadrim není Dialova družka, ale pořád byla Beta. A ač chtěla věřit, že s ní nic Dial nemá, pořád tam byl ten pocit 'Oni jsou Alfa a Beta' a toho se nedokázala jednoduše zbavit.
Dial se zamračil Asadriminým směrem a odsedl si. Asadrim na něj mírně vycenila tesáky.
Vlci si ihned všimli, že je něco špatně a všichni do jednoho se napjali a čekali, co se bude dít.
,,Nedotýkej se mne," řekl ledově.
,,Jsem Beta, tvá družka. Měla bych," řekla až přehnaně sladce.
Alfa se k ní otočil čelem. ,,Ty chceš. Ale já nechci. Byla jsi zvolena mými rodiči. Abys věděla, já o družku nestojím! Tak se přestaň chovat jako bychom byli jakkoliv zamilovaný páreček!" Zavrčel jí do obličeje.
Alaska je z hrůzou v očích pozorovala a v duchu si přehrávala to, co Dial řekl: 'O družku nestojím'. Snažila si ale připomínat, že to říká jen proto aby Betu odradil.
Celá smečka je pozorovala a čekala, jak bude reagovat Beta. Ta k jejich údivu se jen zhluboka nadechla a vydechla: ,,Fajn... Jak chceš."
Beta si totiž všimla Dialova chování, když je v jeho přítomnosti Alaska. A když jsou v Alasčině přítomnosti jiní vlci. A všimla si i, jak Alaska po Dialovi stále pokukuje.
Ti dva se znají déle než jeden den. Tím si byla jistá. Už jen to, když spolu poprvé mluvili, Alaska zněla jako by byla na vše připravená. A to vypadala, že nikdy ve smečce nežila. Navíc to jak reagoval na ni, jak se choval, jak se na sebe pořád dívají! A její pach je na něm cítit a to spolu byli včera jen chvíli, pokud...
V tu chvíli to Betě všechno došlo. A věděla, že její pozice je ohrožena.

,,Alaska dnes vyrazí na její první hlídku společně s Targadanem, který jí vše vysvětlí a ukáže. Obeznámí ji nejen s hlídkováním, ale i s chodem a pravidly smečky," řekl klidně Alfa i když na něm bylo poznat, nebo spíš to poznaly Asadrim a Alaska, že se mu to říká těžko.
,,Lovci, dnes s vámi já ani Beta nepůjdeme, jste čtyři. Něco určitě ulovíte. Vzhledem k tomu, že se nám ve čtyřech doteď dařilo ulovit. Navíc je jaro, kořisti je hojně," prohlásil Alfa nakonec.
Vlci jen mlčky kývli.
,,Dobrá. Rozchod do práce, smečko," zavelel Dial a vlci se začali zvedat a chystali se do své práce.
Dial se chystal si odchytit Alasku, která už mířila do lesa společně s prvním hlídkařem jenže mu do cesty vlezla Beta s pohledem který jasně říkal: 'Neustoupím, i kdyby ses měl po-'
,,Co chceš? Nemám na tebe náladu po tom dnešním vystoupení," zavrčel na ni podrážděně.
,,Za to vystoupení si můžeš sám," odsekla Asadrim.
,,Tys mě vytočila," mírně poodhalil zuby.
,,Mohls to ignorovat," oponovala.
,,Ne. Nemohl," vycenil tesáky úplně.
,,A proč?" Zavrčela Beta.
,,Protože nejsi moje družka. Jsi Beta, ale ne družka. Vybrali tě moji rodiče, ale to neznamená, že jsem tě přijmul. Rozuměla jsi mi už konečně?!" Vyjekl.
Teď přišla na řadu její otázka: ,,Proč jsi cítit tou novou?"
Alfa se ale nenechal touto otázkou rozhodit a odpověděl: ,,Jsme v jednom táboře, v jedné smečce. Ona je členka smečky, stejně jako já."
,,Ne... Takhle ne..." Zavrtěla hlavou Asadrim a ušklíbla se: ,,Ona je z tebe cítit víc než zbytek smečky. DALEKO VÍC."
Alfův klid se začal pomalu vytrácet a nahrazovala ho panika.
,,Co s ní máš?" Zeptala se ho narovinu.
Alfa se snažil tvářit klidně a vyrovnaně, ale ona věděla jedno- má navrch.
,,Nic... Nic s ní nemám. Měl bych? Vždyť ji neznám. Sotva jeden den," nervózně se zasmál.
,,Alespoň mi nelži. Vím, že ji znáš déle než jeden den. Poznala jsem to už včera. Jak z tebe, tak z ní. Vyklop to!" Zavrčela.
To ale Diala rozezlilo: 'Tak takhle teda ne!'
Jeho tlapka vystřelila vzhůru a setkala se s jejím čumákem. ,,Nebudeš si na mě vyskakovat! Pořád jsem Alfa! A je mi jedno, že jsi Beta! Nebudu ti říkat něco, co je má osobní záležitost a můj osobní problém! Rozuměla jsi mi! A tvé postavení je mi ukradené! Kliď se mi z očí!" Štěkal na ni rozzuřeně.
Asadrim na něj jen vyjeveně zírala neschopná slova nebo pohybu.
,,HNED!" Štěkl na ni a hrdelně zavrčel.
Beta se zamračila a vyběhla ven z tábora.
Ani jeden z nich si nevšiml, že z dálky je pozorovala Adani, která byla po noční hlídce již odpočatá.

/Tak co myslíte, že se bude dít teď?😁\

Tajemství vlků 1: Tajemství Alfy (DOKONČENO✔️)Kde žijí příběhy. Začni objevovat