XVIII. Všichni zase spolu

307 34 15
                                    

,,Společnost?" Zopakovala Paddei překvapeně a vstala. Její pohyby napodobila i Alaska.
Veklar vážně přikývl.
,,A kdo to je? Copak nezná zákon?!" Zavrčela Paddei podrážděně..
,,Paddei, drahá, uklidni se," snažil se ji uklidnit Veklar, ale jeho družka ho neposlouchala.
,,Ne! Snad každý malý ví, že označené hranice nemá překračovat! A já to tomu dotyčnému ráda vysvětlím!" Vylezla z nory celá naježená, z očí jí sršely blesky zlosti a v tlamě předváděla své bílé ostré tesáky. Alaska jí následovala ven.
,,Tak kde je ten pitomý, malý-?!"
,,Taky tě rád vidím,'' přerušil jí klidný, milý hlas, který Paddei již rok a půl neslyšela. Bílošedá vlčice ztuhla a její oči se setkaly s přátelskýma hnědýma očima plnýma lásky. Bratrské lásky.
Alaska celá ztuhlá zírala na Diala a jeho smečku, neschopná pohybu či slova.
,,Diale," vydechla nevěřícně Paddei a běh vteřiny se k sobě tiskli a objímali se.
,,Paddei!" Oslovila smečka Dialovu sestru sborově a brzy už se mačkali v hromadném objetí. Jen Alaska s Veklarem stáli opodál a pozorovali je.
,,Tak rád tě vidím, sestřičko," usmál se Dial na sestru, když se odtáhli.
,,To snad ani není možné, že tě zase vidím. Vůbec ses nezměnil, bráško," zavrtěla ocasem bílošedá vlčice.
,,Koukám, že ty také ne," uchechtl se Dial a pak se pohledem přesunul k Veklarovi, který k nim přistoupil.
,,Už se známe," ušklíbl se Veklar.
,,Pravda," zavrčel pobaveně Dial a pak pohledem vyhledal Alasku, která pod jeho pohledem začala tát. Tolik se jí po něm stýskalo.
Hnědobílý vlk k ní pomalu vyrazil. Zbytek smečky, společně s Paddei a Veklarem pozorovali, jak se tohle celé vyvine.
,,Al?" Oslovil ji něžně, když ho zlatavá vlčice jen nadále strnule pozorovala a v očích se jí odráželo miliony emocí. Zničehonic hlasitě zakňučela, z očí se jí začaly hrnout slzy, obličej se jí zkřivil zničenou grimasou, celá se roztřásla a jen vyla.
Dial vytřeštil oči, překonal tu mezeru mezi nimi a přitiskl se k ní. Alaska schovala v jeho srsti a plakla a plakala a plakala. Štěstím samozřejmě. Nemohla uvěřit, že ho opět vidí, že ji našel, že šel za ní! Že ji neopustil.
Jako by její srdce opět našlo důvod plně bít. Znovu do něj zapadla ta část, která byla ztracena s jejím odchodem. Konečně se opět cítila úplná. Konečně měla zase důvod být šťastná.
,,Notak, shhhh, Alasko, jsem s tebou, uklidni se. Už jsem tady, notak," šeptal jí do ucha konejšivá slůvka a vnímal jen ji a její blízkost. Zbytek smečky, jeho sestru i druha jeho sestry ignoroval a věnoval se jen své družce.
,,Tolik jsi mi chyběl! Myslela jsem, že už tě nikdy neuvidím! Diale, já se bála, že jsi uvěřil tomu, že jsem Arcase zabila! Já se tak bála, že jsi mě opustil a usadil ses s Asadrim..." Vzlykala a nesnažila se své štěstí a smutek zakrývat, dloho skrývaných emocí bylo tolik, že se její hráz protrhla a všechno se vyvalilo ven.
,,Al, jsem s tebou, nikdy bych tě neopustil. Vždyť víš, že tě miluju," podíval se na ni.
Alaska s očima plných slz se na něj podívala. ,,Taky tě miluju, nikdy bych tě nepustila, nikdy bych ti neublížila. Nikdy bych neublížila komukoliv z tvé smečky."
,,Já vím, drahá Alasko, já vím," zašeptal a začal jí olizova obličej aby jí zbavil slz, ,,už neplač. Půjdeme domů. Zpátky na naše území."
,,A-a-ale... Co Asadrim?!" Zakňučela vyděšeně zlatavá vlčice.
,,Asadrim se bát nemusíš. Ochráním tě," usmál se a konejšivě jí pročechral srst na krku.
,,Ehm!" Ozvalo se kousek od nich a Dial s Alaskou se podívali na Paddei, která se culila. ,,Omlouvám se, že ruším vaši šťastnou chvilku. Ale, malý bráško, mám dotaz."
,,Ano? Ptej se, velká sestřičko," uchechtl se Dial a Alaska zavrtěla ocasem.
,,Myslíš, že bychom se mohli já a Veklar přidat ke tvé smečce? Popravdě se mi po všech stýská a hlavně po tobě," usmála se Paddei a sestersky mu olízla ucho.
Hnědobílý vlk se podíval na Veklara s otázkou v očích.
,,Mně to nevadí. Vlastně pomud bude šťastná Paddei, budu šťastný i já," vycenil tesáky ve vlčím úsměvu Veklar.
Dial se pousmál a překvapeně se podíval na Alasku, která ho vyloženě prosila pohledem. Musel se nenápadně uchechtnout a pak se podíval na svou sestru. ,,Samozřejmě, že se můžete přidat ke smečce? Co bych to byl za bratra, kdybych svou vlastní sestru odmítl?"
Paddei se zasmála: ,,To bych ti v životě neodpustila, kdybys mě odmítl." Na to se ušklíbla.
Dial protočil pobaveně očima a pak se podíval na smečku, která se bavila mezi sebou a čekala na další povely.
,,Smečko, přivítejme mezi sebou nazpět mou sestru Paddei, mou družku Alasku a nově se seznamte se druhem mé sestry- Veklarem!" Zavyl a hned to se k němu přidali úplně všichni.

/Omlouvám se, že je to tak krátké a nezáživné. 😅
Ale pozor, touto kapitolou příběh ještě u konce není! ☝🏻

Wolfy2743\

Tajemství vlků 1: Tajemství Alfy (DOKONČENO✔️)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum