Krev, pot a slzy

97 4 3
                                    

Parta dále pokračovala po cestě, nyní celá rozhozená celou situací s Hoggym, snažili se celou dobu Hoggyho utěšovat, ale to se zdálo být nemožné, pořád dokola tikal očima všude okolo, lekal se každého prudšího pohybu a to zahrnovalo i pohyby Smusy a ostatních. Byl stále celý od zaschlé krve, protože nikdo neměl nic čím by to umyl a ten zbytek vody co jim zbýval na to opravdu plýtvat nechtěli. Parta se snažila nadále vést normální konverzaci ale ve skutečnosti se snažili nenápadně vyzvídat Hoggyho, aby se dozvěděli co nejvíce informací  o tom co se vlastně stalo.

"Co přesně si viděl??" Zeptal se Peťan.

"J-já f-fakt nevim, monstrum!"

"Byl to Gogo?" Pokračoval Peťan.

"Nn-nebyl, tte-da byl, ale n-nebyl to pravej o-on!" Hoggy neustále koktal, nedokázal pořádně skládat věty.

"My jsme ti to fakt říkali ví-"

"Nech toho, ty vole.. Podívej na něj." Přerušil Smusa Peťana uprostřed slova.

"No jo, no jo, nechám toho." Odpověděl Peťan a v jeho hlase bylo poznat že mu to bylo líto.

Nicméně tím ale vyzvídání neskončilo, jen se přesunulo trochu jiným směrem.

"Jak si vůbec utekl, víš proč tě to nechalo jít?" Zeptal se Smusa, ale zároveň si uvědomil že jeho otázka byla celkem hloupá.

"P-prostě jsem u-u-utíkal a neotáčel s-se, jinak s-sorrry ale o-opravdu jsem neměl č-čas se t-tý-tý  věci ptát pr-proč mě nechala b-být." Hoggy se pokusil konec věty zakončit s trochou vtipu a pousmání, ale ani jedno se mu úplně nepodařilo, kvůli tomu jak se mu třásl hlas a kvůli koktání celá jeho věta vyšla ven pouze jako velmi zoufalá a jeho pokud o smích a úsměv se proměnil pouze na zakvílení a úšklebek. Pak se Hoggy opět odmlčel.

"Myslíte si že by MenT přece jen mohl být ještě živej?" Ptal se dál Smusa, ale tentokrát spíš celé party.

"Sorry Smuso, ale opravdu si to nemyslím, jako nechci si to přiznat ale na tomhle místě už fakt ztrácím naději, zatím to zabilo kohokoliv koho si to usmyslelo bez jakýhokoliv problému, jedinej důvod proč jsme my všichni vůbec pořád naživu je, protože to ta věc chce a hraje s náma nějakou zvrácenou hru na kočku a myš." Odpověděl Smusovi Rota a dal tím celkem ránu do morálky celé party a to hlavně protože říkal pravdu.

Byla pravda, že ta věc je nezabila když měla tu možnost zatímco zabila zatím všechny na které přímo zaútočila, tedy všechny až na Rotu. Nikdo si nechtěl připustit že to co právě Rota řekl byla pravda, ale zároveň na to co řekl nikdo nic neodpověděl, protože všichni si v hluboko v duši mysleli to samé.

"Myslíte že to teď půjde po nás?" Ptal se dál Peťan.

"No jestli je MenT... no jestli je MenT opravdu mrtvej, tak to asi určitě půjde po nás, protože už není nikdo jinej po kom by ta věc šla, zůstali jsme už jenom my a nikdo jinej, leda by tu byla ještě jiná skupina která tu táboří.." Odpověděl mu Smusa s tím že se pokusil i o vtip, ale hned mu došlo že byl dost špatnej a došlo mu že by nikomu rozhodně nepřál stejný věci co se posledních pár dní děly jim a nepřál by to ani svému nejhoršímu nepříteli.

"No musíme být zkrátka připravený na všechno,  kurva na všechno!" Řekl Rota rozhodným tónem.

Partě cesta utíkala dál, okolo nich stále naprosto monotónní les, nikde žádná změna, dokonce ani ty stromy nebyly jiné, pořád jeden a ten samý typ stromu, občas nějaký keř v zemi, nikde žádná známka civilizace. Konverzace se rozvíjela různými směry, když už se všichni zeptali na Hoggyho zvědavé otázky, nechali ho být protože všichni věděli jak moc si potřebuje oddychnout a bylo vidět že se momentálně rozhodně necítí na to, aby se zapojil do konverzace, takže se začali bavit pouze mezi sebou a doufali že se Hoggy časem aspoň trochu vzpamatuje.

Poslední videoKde žijí příběhy. Začni objevovat